Słuch mam dobry. Omamów żadnych nie mam.
Ty to chyba nawet nie rozumiesz o co ja się pytałem, przynajmniej tak wnioskuję po tym co piszesz. Więc z łaski swojej nie wypowiadaj się skoro nie masz nic do dodania.
Problem istotnie występuje i zjawisko zauważalnie narosło.
Teraz już trzeszczenie słychać wyraźnie, nawet przez osoby znajdujące się obok, niezaznajomione z tematem.
Z zainteresowanymi podzielę się jak puszka wróci z serwisu.
Ostatnio edytowane przez Konrado84 ; 09-04-2012 o 01:17
Widze, ze forum z malkontenctwa moze popasc w przeciwna skrajnosc kiedy doniesienia, ze cos sie zepsulo beda niemile widziane. Mark iii do serwisu? Niemozliwe.
Ale cala afera ze swiatlomierzem nie ma sensu. Ktos zauwazyl, ze oswietlenie LCD zmienia pomiar, ale nie zauwazyl, ze caly pomiar jest bez sensu, bo ponizej zakresu. Cokolwiek sie dzieje ponizej EV 1 nie ma znaczenia.
Gdyby tak było, to nie mógłbym chyba pogwizdywać http://www.youtube.com/watch?v=VYCbwIISjRo oglądając/pokazując zdjęcia z nocnych plenerów...
A astronomowie ze swoimi "darkami" nie wokalizowaliby http://www.youtube.com/watch?v=hH5T5xQ5Ows?
Czy się mylę?
EOS - conditio sine Kwanon...
Postanowilem sie pobawic dzisiaj sledzeniem AF . W Mark II nie odwazylbym sie na taki krok ale AF z jedynki w Mark III zobowiazujeJako zem czlek z natury leniwy otwarlem okno i padlo na golebie
Ustawienie AF to AI Servo o charakterystyce "Case 5" czyli obiekty w chaotycznym szybkim ruchu w dowolnym kierunku.
Generalnie nie spodziewalem sie ze moze byc tak dobrze ale to pewnie z racji ze nie mialem wczesniej doczynienia przez dluzszy czas z AF z jedynek.
Zdjecia wykonane w jpg, prosto z puszki. Nie chcialo mi sie bawic RAW-ami, zapewne rezulat wynikowy bylby jeszcze lepszy.
Ponizej sekwencja 8 zdjec wykonanych w jednej serii.
i 100% crop
Kolejne 4 z tej serii
i 100% crop
Ostatnio edytowane przez Paweł ; 09-04-2012 o 17:25
pozdro.,
m.