Strona 173 z 372 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 721 do 1 730 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

350$ - u nas pewnie z 1.5 tysia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Prognoza cyfrowe.pl jest bardziej optymistyczna:
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/-bg-e11-batterygrip.html
    :-)

Domyślnie

Ze studia - przy ustawianiu swiatla pstryknalem (z sesji nie moge) i zgodnie z obietnica wrzucam. Bez obrobki - wywolane z rawa. Wydaje mi sie ze mowienie o slabym obrazowaniu - w przypadku tego aparatu jest mocno na wyrost. Zamiescilem pomniejszenie pelnego kadru i kilka wycinkow w 100% powiekszeniu
    http://www.bwstudio.com.pl/test.jpg

Regulamin pkt 9.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 20-05-2012 o 08:54
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

Początki nałogu

Domyślnie

i wróciłem dziś z 5d3...d800 też kupię to sobie obiecałem. A tu wchodzę i proszę-foty, o które prosiłem...i to od dawna. Wielkie dzięki Bernars-dokładnie o to mi chodziło. Choć po zakupie troszkę to musztarda po obiedzie..ale dzięki i tak. Powiedz tylko jeszcze jedno-jaka przesłona?
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bernard Zobacz posta
    Zamiescilem pomniejszenie pelnego kadru i kilka wycinkow w 100% powiekszeniu
    A masz coś z np. f2.8
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Zaix...tyle narzekania i jednak skusiłeś się...toż to nowina dnia.
    Miłego focenia

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    i wróciłem dziś z 5d3 [...]
    Gratulacje, podpinaj szkiełka i cykaj :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Dziękuję. skusiłem, skusiłem bo mam szkła. Sprzedaż tego by mi się nie opłaciła więc polecę na dwa systemy. Ogólnie moje pierwsze spostrzeżenia: 5d3 niedoświetla tak samo jak 5d2, tak więc mam odpowiedź na moja dawno zadane pytanie i wątpliwość-Canony tak mają, a ja użerałem się z serwisem-dla mnie dziwne koniec końców i szczerze zwątpiłem. Wyjątkowo mnie to drażni, ale pewnie użytkownicy tego systemu są przezywczajeni. Niestety w związku z tym, że spora częśc zdjęć według mojej oceny wymaga doświetlania w wywoływarce, pojawia się banding...cóż..tu kolejna uwaga-jest według mnie ciut lepiej niż w 5d2. Więc na plus. AF-tu faktycznie jest spory postęp, o którym wszycy piszą. Mamy do dyspozycji AF, który działa. Przyznam, że póki co nie miałem okazji bawić się servo. Ergonomie klawiszy subiektywnie oceniam na lepszą niż w 5d2 choć zmiany nie są wielkie. Ergonomia puszki, trzymanie-o wiele lepiej niż 5d2.Budowa i jakość wykonania-krok na przód. Wizjer-jakby czystszy, jaśniejszy niż 5d2. Cóż...koniec końców powiem tak-kto ma 5d2 i go lubi i nie wymaga dobrego AF to nie ma co wydawać tyle kasy Osobiście uważam że powinien kosztować około max 10K. Jeżeli chodzi o mnie to mocno stawiam na obróbkę, więc dla mnie ważne jest ile da się wyciągnąć z rawów, byc może tak bardzo krytykuję markę, w której obecnie siedzę, a to dla tego, że nie oferuje mi tego czego akurat potrzebuję. Dla fotografów, którzy opanowali robienie sztukę do perfekcji,nie zamęczających plików raw mocno-polecam. Nikon wybaczy zdecydowanie więcej błędów.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 19-05-2012 o 20:00
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Domyślnie

przy swietle studyjnym 2.8 - to raczej trudne a wlasciwie niewykonalne ))). Ale generalnie moje odczucia sa takie - ze ten aparat ostrzy na kazdej przyslonie. Szybko i precyzyjnie. Ot i tyle.
    Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zaix - nie pamietam ale tak pewnie gdzies kolo 11
    Ostatnio edytowane przez Bernard ; 20-05-2012 o 01:19 Powód: Automerged Doublepost
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja robię przy przysłonie 2.2 nawet...Mam kilka zdjęć ale modelka nie taka urodziwa jak Twoja...Mam Bowenasa 1000Ws więc jak skręcę na 1/128 i ustawię ISO na 50 to światło jest w sam raz.Porobię dzisiaj na sesji z różnymi obiektywami przy małej przysłonie i pokażę w poniedziałek.
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Strona 173 z 372 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów