350$ - u nas pewnie z 1.5 tysia.
350$ - u nas pewnie z 1.5 tysia.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Prognoza cyfrowe.pl jest bardziej optymistyczna:
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/-bg-e11-batterygrip.html
:-)
Ze studia - przy ustawianiu swiatla pstryknalem (z sesji nie moge) i zgodnie z obietnica wrzucam. Bez obrobki - wywolane z rawa. Wydaje mi sie ze mowienie o slabym obrazowaniu - w przypadku tego aparatu jest mocno na wyrost. Zamiescilem pomniejszenie pelnego kadru i kilka wycinkow w 100% powiekszeniu
http://www.bwstudio.com.pl/test.jpg
Regulamin pkt 9.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 20-05-2012 o 08:54
pozdrawiam
Bernard Wybierała
i wróciłem dziś z 5d3...d800 też kupię to sobie obiecałem. A tu wchodzę i proszę-foty, o które prosiłem...i to od dawna. Wielkie dzięki Bernars-dokładnie o to mi chodziło. Choć po zakupie troszkę to musztarda po obiedzie..ale dzięki i tak. Powiedz tylko jeszcze jedno-jaka przesłona?
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Zaix...tyle narzekania i jednak skusiłeś się...toż to nowina dnia.
Miłego focenia![]()
Dziękuję. skusiłem, skusiłem bo mam szkła. Sprzedaż tego by mi się nie opłaciła więc polecę na dwa systemy. Ogólnie moje pierwsze spostrzeżenia: 5d3 niedoświetla tak samo jak 5d2, tak więc mam odpowiedź na moja dawno zadane pytanie i wątpliwość-Canony tak mają, a ja użerałem się z serwisem-dla mnie dziwne koniec końców i szczerze zwątpiłem. Wyjątkowo mnie to drażni, ale pewnie użytkownicy tego systemu są przezywczajeni. Niestety w związku z tym, że spora częśc zdjęć według mojej oceny wymaga doświetlania w wywoływarce, pojawia się banding...cóż..tu kolejna uwaga-jest według mnie ciut lepiej niż w 5d2. Więc na plus. AF-tu faktycznie jest spory postęp, o którym wszycy piszą. Mamy do dyspozycji AF, który działa. Przyznam, że póki co nie miałem okazji bawić się servo. Ergonomie klawiszy subiektywnie oceniam na lepszą niż w 5d2 choć zmiany nie są wielkie. Ergonomia puszki, trzymanie-o wiele lepiej niż 5d2.Budowa i jakość wykonania-krok na przód. Wizjer-jakby czystszy, jaśniejszy niż 5d2. Cóż...koniec końców powiem tak-kto ma 5d2 i go lubii nie wymaga dobrego AF to nie ma co wydawać tyle kasy
Osobiście uważam że powinien kosztować około max 10K. Jeżeli chodzi o mnie to mocno stawiam na obróbkę, więc dla mnie ważne jest ile da się wyciągnąć z rawów, byc może tak bardzo krytykuję markę, w której obecnie siedzę, a to dla tego, że nie oferuje mi tego czego akurat potrzebuję. Dla fotografów, którzy opanowali robienie sztukę do perfekcji,nie zamęczających plików raw mocno-polecam. Nikon wybaczy zdecydowanie więcej błędów.
Ostatnio edytowane przez zaix ; 19-05-2012 o 20:00
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
przy swietle studyjnym 2.8 - to raczej trudnea wlasciwie niewykonalne
))). Ale generalnie moje odczucia sa takie - ze ten aparat ostrzy na kazdej przyslonie. Szybko i precyzyjnie. Ot i tyle.
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zaix - nie pamietam ale tak pewnie gdzies kolo 11
Ostatnio edytowane przez Bernard ; 20-05-2012 o 01:19 Powód: Automerged Doublepost
pozdrawiam
Bernard Wybierała
Ja robię przy przysłonie 2.2 nawet...Mam kilka zdjęć ale modelka nie taka urodziwa jak Twoja...Mam Bowenasa 1000Ws więc jak skręcę na 1/128 i ustawię ISO na 50 to światło jest w sam raz.Porobię dzisiaj na sesji z różnymi obiektywami przy małej przysłonie i pokażę w poniedziałek.
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html