Cytat Zamieszczone przez geko123 Zobacz posta
hmm jeśli masz 7D to moim zdaniem 5D1 zawiedzie Cię pod każdym kątem za wyjątkiem obrazka (bo ten jest przecudny) i wizjera,
Dokładnie. Postaw przed sobą pytanie: Zbyszko666, czy aby na pewno potrzebujesz magii FF? Aż tak kiepskie zdjęcia robisz?

Oczywiście NIE wrzucam wszystkich do jednego wora mówiąc, że Ci którzy z FF żyją robią słabe zdjęcia. Jednak spotkałem się z takimi osobnikami, którzy z kropa wyciągali, no nic nie wyciągali, a klientów czarowali magią FF.

-nieporównywalnie mniejsza prędkość działania (np robią kilka zdjęć po rząd parat potrafi na moment "zamulić")
ShutterLag

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
Oczywiście tutaj się zgadzam nawet nie przeczę, że 7D to demon szybkości z odpowiednim dla niego słoikiem. Dlatego własnie jest zadane powyższe pytanie ku czemu się przychylić? czy pod 5D mimo tego ,że FF ale wolniejsze czy 40D mającego szybszy AF.
W tym przypadku Ci nie odpowiem, bo sam jestem na granicy: Brać 5dmk2 czy kupić 7D. Przychylałem się do piątki, ale znowu czuję braki w AF-ie

Jeśli naprawdę focisz na halach, ciemniejszych miejscach i w sporcie, to być może warto by się zastanowić nad dłuższym szkiełkiem. Ze swojej strony polecam 70-200/4 IS - świetne szkiełko warte każdych pieniędzy

Musisz pamiętać, że ostateczna decyzja leży po twojej stronie klawiatury Skontaktuj się z użytkownikiem z Twoich okolic, który dysponuje 5d mark 1 nawet i 2. Spróbujesz swoich sił i sam zdecydujesz się.