Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: +/- 5500tyś do wydania?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie +/- 5500tyś do wydania?

Pytanie znaczące na okres czerwcowy. Przymierzam się z tą kwotą do zakupu używane 5DI oraz obiektywu, pytanie teraz jakiego?. Na dzień dzisiejszy posiadam zestaw 7D /28 1.8/ 85 1.8 /8 samyang . Druga puszka ma służyć jako typowy backup własnie ma nim być owy 5DI. Teraz pytanie do was czy jest absolutny sens kupić 5D + obiektyw pokroju 17-40 (znam ten obiektyw doskonale),aczkolwiek ciągnie mnie w kierunku 70-200 używka 2.8 i liczę się z tym że fundusze przeznaczone nie wystarczą do końca na taki zestaw. Zastosowanie sport, krajobraz, ślub, portret, koncerty itp. Uzywałem także F4 z 7D i było bardzo dobrze,aczkolwiek światło 2.8 kusi bardzo mocno.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Tak żeby czepialstwu stało się zadość to w temacie błąd :P. A do czego ci ta puszka skoro w formie backupu ? Jeżeli nie brakuje ci szerokości na 7d to bym szedł w coś dłuższego. 28 1.8 na 5d da ci przyjemny kąt widzenia.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak to nie wystarczy na taki zestaw ??? !!! Pięć i pół miliona PLN wystarczy na (prawie) wszystko, nawet na 5D Mark III . Chyba, że chodzi o inną walutę, np. stare złote.
    Tomasz M.
    Canon 50D, C 24-105 L, C 70-200/4, C 85/1.8, Speelite 430 EX

Miasto
    Śl.

Domyślnie

Heh sory no brakło kropki w temacie. Wracając do kwesti po prostu chce posiadać 2 korpus szczególnie patrząc pod kątem ślubów. Owszem co 28mm to 28mm na FF ,aczkolwiek na Cropie czasami nie wystarcza, dlatego też kwestia 17-40.

Początki nałogu

Domyślnie

Jeżeli nie masz parcia na pełną klatkę kup sobie jako backup body 40D, a 4'000 wydaj na szkło

Zbyszko - jak sprawuje się 17-40 na cropie? Dużo ludzi / dużo opinii... A jakie jest Twoje zdanie?
    Ostatnio edytowane przez Mike7 ; 02-04-2012 o 12:50

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Chcesz używać 5d jako backup do 7d? LOL

To raczej 7d nadaje się na backup do 5d Do 28 i 85 dokup jeszcze 50/1.4 i będziesz miał super zestaw, którym ogarniesz wszystko
    Podpisy kłamią

Coś już napisał Awatar Bffist
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

5D + 28 będzie spoko raczej, a do 7D dokupił bym właśnie 70-200, na koncerty, do sportu, świetnie się sprawdzi. Później możesz doinwestować np. w 10-20 czy coś podobnego szerokiego jeśli będziesz czuł nadal potrzebę (;

Miasto
    Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model
    Chcesz używać 5d jako backup do 7d? LOL
    Widzisz czasami warto pomyśleć ,że może jednak zachodzić odwrotność w takim zestawie. Więc ok zmieńmy tą kolejność
    Cytat Zamieszczone przez Mike7
    Zbyszko - jak sprawuje się 17-40 na cropie? Dużo ludzi / dużo opinii... A jakie jest Twoje zdanie?
    Więc powiem ci tak, tego szkiełka używałem z 400D (gdzie iso najbardziej użyteczne wysokie to 800)po raz pierwszy na studniówce i też nie było za jasno ,ale w 80% ten obiektyw obsłużył mi całą imprezę + 580exII. Więc nie wiem dlaczego jest tak nie lubiany na cropie prze niektórych użytkowników. Dla mnie to szkło jak najbardziej nadaje się pod APS-C i jest użyteczne w swoim zakresie.
    Cytat Zamieszczone przez Bffist
    a do 7D dokupił bym właśnie 70-200, na koncerty, do sportu, świetnie się sprawdzi.
    jak najbardziej bym się ku temu skłaniał aczkolwiek musiał bym dołożyć do owej kwoty jeszcze około 1K, ale nie jest to też do końca takie powiedziane.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Zbyszko666, tak mnie to trochę zastanawia. Domyślam się, że na cropie pracuje Ci się bardzo dobrze i nie wyobrażasz sobie życia bez niego? Jakby nie patrzeć, to 5D, to zacna puszka, ale czy aby na pewno na tyle by brać ją jako backup? Mając 7D, które naprawdę świetnie sobie radzi na wysokich ISO, w dodatku jest definitywnie szybsze od starej piątki, wybrałbym szkiełko.

5D, to magiczna konstrukcja, nie przeczę, ale jako backup wybrałbym coś szybszego...
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Coś już napisał Awatar Bffist
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Zbyszko666, więc może lepiej zainwestować w 70-200 f4 ? Też się świetnie sprawdzi (; zwłaszcza do sportu. Chociaż znaleźć niedrogo ze stabilizacją może by się udało to już w ogóle wypas by był. Akurat by stykło na 5D1

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów