Dokładnie. Postaw przed sobą pytanie: Zbyszko666, czy aby na pewno potrzebujesz magii FF? Aż tak kiepskie zdjęcia robisz?
Oczywiście NIE wrzucam wszystkich do jednego wora mówiąc, że Ci którzy z FF żyją robią słabe zdjęcia. Jednak spotkałem się z takimi osobnikami, którzy z kropa wyciągali, no nic nie wyciągali, a klientów czarowali magią FF.
ShutterLag-nieporównywalnie mniejsza prędkość działania (np robią kilka zdjęć po rząd parat potrafi na moment "zamulić")
W tym przypadku Ci nie odpowiem, bo sam jestem na granicy: Brać 5dmk2 czy kupić 7D. Przychylałem się do piątki, ale znowu czuję braki w AF-ie![]()
Jeśli naprawdę focisz na halach, ciemniejszych miejscach i w sporcie, to być może warto by się zastanowić nad dłuższym szkiełkiem. Ze swojej strony polecam 70-200/4 IS - świetne szkiełko warte każdych pieniędzy
Musisz pamiętać, że ostateczna decyzja leży po twojej stronie klawiaturySkontaktuj się z użytkownikiem z Twoich okolic, który dysponuje 5d mark 1 nawet i 2. Spróbujesz swoich sił i sam zdecydujesz się.