Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To się zdecyduj, czy są narzekania czy też uważają, że to super.
    Tak się składa, że w zależności od tematyki zdjęć jaką sie kto zajmuje jedni nikoniarze są zadowoleni, a drudzy wkurzeni.
    Tak wyszło, że na półce semipro w nikonie stworzył się duet doskonale się uzupełniający D700 + D800.
    Ja nie będę pisał OT, ale nie przekręcajcie tego co się tam pisze. Wcale mi sie nie chce sprostowywać wypowiedzi.
    Może źle napisałem ale to są 2 grupy ludzi. Ci co nie są zaślepieni żółtą marką i Ci co nie pracują w studio i landszafciarze to ci co narzekają.
    Drudzy to jak ktoś napisał talibowie, dla których zawsze Nikon będzie lepszy, nie ważne jaki typ fotografii uprawiają. Nie ważne, że naśmiewali się z 5D2 podając na to argumenty, które teraz podają wychwalając D800 (większa matryca, mniej fps...) Powiało wiatrem z drugiej strony to chorągiewka się ustawia inaczej
    Plus teraz wyciągają jeszcze z szuflady niedorzeczne argumenty typu, że Canon gorzej sobie radzi z pannami młodymi będącymi murzynkami
    Ja też nie mówię, że 5D2 to aparat pozbawiony wad. Sam byłem jedną nogą po stronie D700 lub ew. D800 jeżeli by był taki jak 5D3 Teraz zostaję tu gdzie jestem Chcę kupić 5D3 i 85L i być jeszcze bardziej szczęśliwy niż jestem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    [*]ponoć D800 już bije rekordy względem Mk III[/LIST]
    W czym? Preorderze który trwa 3tyg. dłużej?
    Wrócimy do rozmowy za kwartał, ok?

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Czy korporacjom zależy na istnieniu czegoś takiego jak tani FF? Bo mi się wydaje że niekoniecznie. A ci co chcą to i tak kupią, tylko że drożej (albo z drugiej ręki).
    No właśnie jest na pewno grupa ludzi która wolałaby nowego trabanta FF niż używanego 5D2. Poza tym hasło na sloganie: "First in the world*" zawsze brzmi dumnie i zachęcająco.
    * część dalsza, np. "amateur affordable Full Frame body. Outstanding, professional quality pictures now in lightweight body for low price"
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 18-03-2012 o 17:43 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów