Strona 112 z 128 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 111 do 1 120 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Szlag mnie trafia. Jacy moi talibowie! .
    Np tacy:

"
    Napisał Grimes
    A mi się śnił 5Dmk3. Czyżby to początki choroby psychicznej....

nie to koszmar. musiales zjesc zbyt obfita kolacje...
    w kazdym razie gorszego koszmaru jeszcze mi nikt nie opowiadal..."

To cytat z wymiany zdań "profesjonalistów" w watku o d4.

A moje uwagi dotyczyły twoich wycinanek w watku o d800. W tym wypadku się nie dziwie, bo to co tam wypisywaliście, to już był szczyt głupoty.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raado Zobacz posta
    apacz- pewnie od "ja patrzę"?
    Tak jak Czejeni (też pracowałem w sklepie...)

PS
    Jeśli komuś po drodze do Pekinu: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=40940696 - to piątki czekają...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 18-03-2012 o 12:16
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

A ja kupowałem kiedyś w sklepie i sprzedawcy też bywają różni - niektórzy naczytani fotopolis i canonboardów - wieczni malkontenci, inni znowu spokojni, rzeczowi...

Ale wracając do zagadnienia: czarny pies, śnieg, 5Dm3 i banding to zdaje mi się że konstruktorzy zastosowali nowatorskie rozwiązanie (wprowadzone 100lat temu w a700) klecenia HDRów Ciekawi mnie jak toto sobie będzie radziło i na ile toto będzie szybkie?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Ale wracając do zagadnienia: czarny pies, śnieg, 5Dm3 i banding to zdaje mi się że konstruktorzy zastosowali nowatorskie rozwiązanie (wprowadzone 100lat temu w a700) klecenia HDRów Ciekawi mnie jak toto sobie będzie radziło i na ile toto będzie szybkie?
    Testowaliśmy to ostatnio na a77. Znaczy testowaliśmy to duże słowo, każdy sobie pstrykał na popijawie.. W dużym skrócie nazwaliśmy to ustrojstwo "menel mode" albo "tryb Monar".. Kto spróbuje, ten będzie wiedział dlaczego.. A jakby coś, to służę przykładami..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    ...nazwaliśmy to ustrojstwo "menel mode" albo "tryb Monar"...
    no nie już same nazwy są wystarczająco obrazowe jednak tli się nadzieja, że w 5Dm3 toto będzie lepsze niż u sony :rolleyes:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A ja kupowałem kiedyś w sklepie i sprzedawcy też bywają różni - niektórzy naczytani fotopolis i canonboardów - wieczni malkontenci, inni znowu spokojni, rzeczowi...
    O bardzo proszę nie obrażać - nasze forum jest onanistyczne w treści ale o innych markach pisze się tu mało i raczej lepiej jak o matce żywicielce .
    W kwestii malkontentów pełna zgoda - to powinno być zapisane drobnym druczkiem pod nazwą CB .

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Np tacy:

"
    Napisał Grimes
    A mi się śnił 5Dmk3. Czyżby to początki choroby psychicznej....

nie to koszmar. musiales zjesc zbyt obfita kolacje...
    w kazdym razie gorszego koszmaru jeszcze mi nikt nie opowiadal..."
    Jeśli tamten wątek jest traktowany równie na luzie jak ten to powiem Ci że nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Przecież nikt czegoś takiego nie pisze poważnie :-P.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-03-2012 o 13:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przecież nikt czegoś takiego nie pisze poważnie :-P.
    Niektórzy w to nawet wierzą :-)
    "Napisał mOSAd
    Dodatkowo tańszy D800 ma nad nim (5d mk III) chyba w każdym niemal aspekcie przewgę.."

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Niektórzy w to nawet wierzą :-)
    "Napisał mOSAd
    Dodatkowo tańszy D800 ma nad nim (5d mk III) chyba w każdym niemal aspekcie przewgę.."
    Wiesz ludzie w różne rzeczy wierzą i tego nie zmienimy.
    Myślę że to jak ważna jest konkurencja pokazały ostatnie premiery Canona i mam na myśli premiery już mniej więcej od czasu 7D. Canon ewidentnie zmienił od pewnego czasu front i jestem głęboko przekonany że to jest w ogromnym zakresie zasługa konkurencji spod żółtego znaku.

A co do przewag - to jest ważne o ile te różnice są istotne. Dotąd w niektórych aspektach były znaczące - początkowo u C matryce - a u Nikona puszki. Teraz się to wyrównało i jedno jest trochę lepsze tu drugie tam. Według mnie dla dobrego fotografa są to różnice całkowicie pomijalne. Jednym i drugim systemem zrobi świetne zdjęcia. I w jednym i w drugim systemie zawodowiec znajdzie narzędzia praktycznie do każdego zlecenia, a że onaniści się będą szczególikami podniecać (i to w sprzętach których nigdy w życiu nie mieli i w znakomitej większości mieć nie będą) - szkoda IMHO czasu na analizowanie tego procederu - szczególnie, że pożywka coraz gorsza /CBDU/.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-03-2012 o 13:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz ludzie w różne rzeczy wierzą i tego nie zmienimy.
    Myślę że to jak ważna jest konkurencja pokazały ostatnie premiery Canona i mam na myśli premiery już mniej więcej od czasu 7D. Canon ewidentnie zmienił od pewnego czasu front i jestem głęboko przekonany że to jest w ogromnym zakresie zasługa konkurencji spod żółtego znaku.
    Masz rację. Zastanawiam się tylko, czy mk III to faktycznie efekt konkurencji, czy może prezent Canona z okazji 25-lecia eosa. Jeżeli tak, to następnej rewolucji możemy juz nie dożyć :-)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Masz rację. Zastanawiam się tylko, czy mk III to faktycznie efekt konkurencji, czy może prezent Canona z okazji 25-lecia eosa. Jeżeli tak, to następnej rewolucji możemy juz nie dożyć :-)
    Biorąc pod wagę tendencję, że nawet w rebelach nie ma już takiego wycinania jak niegdyś to można być optymistą :razz:.
    Kapitan Wagner

Strona 112 z 128 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów