Strona 105 z 128 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    zgadza sie, kiedys po przeczytaniu jednego testu porównawczego Canon vs Nikon, który rzekomo miałbyć obiektywny(nie był, bo lepszy zdaniem Patrycego oczywiście został Nikon), postanowiłem do niego napisać w tej sprawie. Ku memu zdziwieniu odpisał ale bardzo stronniczo na korzyśc znowu Nikona Jak znajdę to moge przekleić
    A czego się spodziewałeś? Każda marka ma swoich wiernych wyznawców i ich nigdy nie przekonasz. A już szczególnie w sytuacji kiedy jakiś produkt narusza spokój ich ducha :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Masz rację, napisałem z czystej ciekawości aby poznać co mi odpisze , potem dałem sobie spokój z ta gazetą :P
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Domyślnie

81:00

"Nie chcę mówić w jakiej firmie [...], ale już znam cenę jaka została przygotowana do jednej z sieci sprzedaży i ona będzie oscylowała w granicach 15u tysięcy. Brutto. Za sam korpus."
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Kurcze nic nie słyszałem na temat czasu pracy na baterii, aku jest ten sam co w mk2, a procek szybszy, reszta pewnie też potrzebuje więcej soku?
    950 zdjęć z wizjerem, 200 zdjęć w trybie LV, 90 minut zapisu wideo.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Bo Patrycy lubuje się w Nikonach i nie od dziś to wiadomo
    Kiedyś urządził w fotokurierze test aberracji chromatycznych. Zestawił stare EF 20/2.8 z nikkorem 105/2.8 micro.. Zgadnijcie kto wygrał.
    Moich rozmów z tym panem nie będę przytaczał, ponieważ niezbyt sobie radzi z samym językiem polskim, o kwestiach merytorycznych szkoda wspominać.

Zresztą pan z canona też nie jest wcale gorszy.. EF 50/1.2L nie ma aberracji i winietowania.. Zgoda, przy f/8 na ekraniku aparatu..
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Taki mocarny digic5+ ale 1080/60 nie ma. Szkoda. Stawiam, ze nastepne (niebo tansze i amatorskie) body dostanie lepszy tryb video, full w 60p i beda wypatrywania posiadaczy 5d3 za tym trybem w kolejnych firmware update .heh.

Z tym 50L pojechal. Obiektyw tej klasy nie winietuje... :] Jak sie ma odpalone LV z F8 to moze i nie.

Tak wogole strasznie irytuje mnie "cwaniakowate" podejscie naczelnych, zwlaszcza FK...
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 16-03-2012 o 13:53

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Zresztą pan z canona też nie jest wcale gorszy.. EF 50/1.2L nie ma aberracji i winietowania.. Zgoda, przy f/8 na ekraniku aparatu..
    Może Robert Woźniak miał na myśli to, że te nowe super-hiper funkcje korygujące zupełnie niwelują te defekty :-) (rzucam z głowy, bo jeszcze nie widziałem materiału)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Może Robert Woźniak miał na myśli to, że te nowe super-hiper funkcje korygujące zupełnie niwelują te defekty :-) (rzucam z głowy, bo jeszcze nie widziałem materiału)
    No właśnie nie.. Na żywo pokazywał i mówił, że obiektyw jest tak dobry, że te funkcje nic nie niwelują.. Obejrzyj, mimo wszystko naprawdę warto, ja się dowiedziałem całkiem sporo..
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No właśnie nie.. Na żywo pokazywał i mówił, że obiektyw jest tak dobry, że te funkcje nic nie niwelują.. Obejrzyj, mimo wszystko naprawdę warto, ja się dowiedziałem całkiem sporo..
    Spoko, obejrzę w wolnej chwili. Na razie wciągnąłem instrukcję PDF i przewróciłem się na opcjach autofokusa - dużo tego, zwłaszcza dla mnie, przyzwyczajonego do pracy z układem właściwie niezmienionym od czasów mojego pierwszego 10D :-) Swoją drogą chyba sam przyznasz, że mimo różnych mankamentów, nie zamieniłbyś swojego 50L na cokolwiek innego..

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Kiedyś urządził w fotokurierze test aberracji chromatycznych. Zestawił stare EF 20/2.8 z nikkorem 105/2.8 micro.. Zgadnijcie kto wygrał.
    Moich rozmów z tym panem nie będę przytaczał, ponieważ niezbyt sobie radzi z samym językiem polskim, o kwestiach merytorycznych szkoda wspominać.

Zgadza się, ale wiesz on jest redaktor naczelny więc zna się lepiej
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Strona 105 z 128 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów