Strona 58 z 65 PierwszyPierwszy ... 8485657585960 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

A nie masz swoich do obrabiania? Ależ niektórzy mają ciśnienie, żeby "lepiej" obrobić zdjęcia innych
    Marki trzy.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie

Pokażę jak jakieś ogarnę, na razie sie nie nadają
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

jak będzie ciężko z WB to dawaj w B&W i też będzie cacy
    Regulamin pkt 8.

Uzależniony

Domyślnie

Rzeczywiście najlepsze zagranie to niczym się nie przejmować tylko wszystko co do kitu to walić w B&W. Świetna rada. Może młodzi nie chcą b&w i co wtedy zrobisz ?
    Ostatnio edytowane przez horak ; 11-03-2012 o 09:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    A nie masz swoich do obrabiania? Ależ niektórzy mają ciśnienie, żeby "lepiej" obrobić zdjęcia innych
    Niekoniecznie, niektorzy poprostu lubia sie bawic fotkami w programach graficznych. Ja sam chetnie bym sie pobawil, swoimi czy nie, obojetnie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    . Może młodzi nie chcą b&w i co wtedy zrobisz ?
    Np ja zastrzegam sobie zanim podpisze umowe z mlodymi ze to ja wybieram ktore i ile zdjec ma byc w BW czy w kolorze. Oczywiscie tlumacze im mniej wiecej o co chodzi. Wtedy nie mam problemu
    Ostatnio edytowane przez greg01 ; 11-03-2012 o 09:58 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Ok zabezpieczyć można się w umowie na każdą ewentualność ale jeśli nie lubią b&w i nie chcą takich zdjęć to co nie podpisałbyś z nimi umowy ? Jedyną słuszna radą jest poprawnie naświetlać zdjęcia i to wszystko. Wszystko jestem w stanie z rozumieć ale z umiarem, wkurza mnie nadmierne wykorzystywanie ratowaniem się B&W fotek, które są marne lub nadają się do śmietnika. Nie raz nie dwa widziałem reportaż gdzie było w diabły fotek b&w bo profesjonalny fotograf nie był w stanie nic ogarnąć i ewidentnie było widać, że ratuje się b&w, które w istocie wyglądało na kaszane ale coś trzeba było młodym oddać.

Domyślnie

Nie mowie ze np 2/3 zdjec w wyniku zlego naswietlenia trzeba przerobic na BW bo chyba rzadko bywa ze ktos kto ma pojecie robi cos takiego. Czasami jednak nie mamy wyjscia poniewaz trudno jest doprowadzic BW do ladu a przynajmniej za duzo bylo by z tym zabawy wtedy mozna sie uciec do BW i problem znika. Co do pytania to jesli byl bym rozrywany jako fotograf slubny co mam nadzieje niebawem nastapi ;-) to pewnie bym niepodpisal takiej umowy :-).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Jedyną słuszna radą jest poprawnie naświetlać zdjęcia i to wszystko.
    Zaciekawiło mnie to zdanie sam jestem na tym etapie jak to ugryźć dobrze.
    W.g mnie to nie jest takie to wszystko. Czasami jest problem gdy wszystko szybko się dzieje żeby dobrze błysnąć, lub dobrać odpowiednią ekspozycje. To tylko moje zdanie, nawet nie amatora w tej dziedzinie. Co innego plener czy sala. Byłem na kilku już i przynajmniej dla mnie to nie jest takie proste.

Nie raz nie dwa widziałem reportaż gdzie było w diabły fotek b&w bo profesjonalny fotograf nie był w stanie nic ogarnąć i ewidentnie było widać, że ratuje się b&w, które w istocie wyglądało na kaszane ale coś trzeba było młodym oddać.
    Ciekawa ocena czyjegoś reportażu. Czyli jak ktoś zrobi w B&W to jest "profesjonalny"? Jak masz namyśli nieudolną przeróbkę w B&W która nic nie przedstawia ciekawego to "zwracam honor".
    Wciąż się uczę!

Uzależniony

Domyślnie

Tak jak napisałem, mam na myśli b&w na siłę robione z koloru żeby w ogóle coś było. Kluczem do dobrego zdjęcia jest jego poprawne naświetlenie, a że w reportażu gdzie wszystko szybko się dzieje nie jest to proste dlatego fotografia ślubna nie jest dla wszystkich chociaż prawie wszystkim się wydaje że jest.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Tak jak napisałem, mam na myśli b&w na siłę robione z koloru żeby w ogóle coś było. Kluczem do dobrego zdjęcia jest jego poprawne naświetlenie
    Jak dla mnie, kluczem do dobrego zdjęcia jest wykonanie ciekawego i poprawnego technicznie ujęcia. Widziałem wielu ludzi, którzy potrafili poprawnie naświetlać, ale ich zdjęcia były nudniejsze niżeli flaki z olejem.

Ja chyba jakiś inny jestem, bo zdjęcia przerobione na czarno-białe, wprowadzają ciekawy klimat do zdjęć i pozwalają na poszerzenie zainteresowania widza.

Wasza dysputa jest podobna do tej, która jakiś czas temu trwała na innym forum. "Dlaczego ślubniacy, co chwila robią SPECJALNĄ winietkę na zdjęciach" Przez 20 stron była dysputa, jakież to jest irytujące.

Super świetnie, ale każdy robi takie zdjęcia jakie "umie", jakich się nauczył. Dopóki się podobają, to forumowi koledzy mają guzik do gadania. Jeśli chodzi o parę młodą nie chcącą B&W, to może wystarczy im odpowiedni pic podrzucić? Każde z nich się na coś w końcu zgodzi. Nawet na to, by do KFC po plenerze w sukni ślubnej się wybrać
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Strona 58 z 65 PierwszyPierwszy ... 8485657585960 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów