Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: Canon Speedlite 600EX-RT (20mm-200mm)

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betinus Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego się spóźnili... ilu producentów ma w swojej ofercie lampę systemową z wbudowaną radiówką???

Jak to jest że producent wypuszcza jakąś innowację na rynku, a tu i tak wszyscy narzekają... a to drogo, a to zasięg za mały...

Dla mnie to fajna propozycja na przyszłość... na razie wystarczy mi to co Canon oferuje w obecnej wersji wireless E-TTL.
    Jak tobie wystarcza nie znaczy że innym też musi
    Niektórzy jak coś kupią to uważają że już nic lepszego nie ma na świecie.
    I że ich wybór jest doskonały (chyba dowartościowują się w ten sposób)
    Pocketwizard od dawna pokazuje jak można zrobić coś dobrze.
    Poza tym wypuszczanie akcesorium tylko do poszczególnych modeli aparatów jest dziwne ponieważ po zmianie body zostaje zbędne. Np Transmiter do bezprzewodowego przesyłania danych
    Ostatnio edytowane przez Max_im ; 10-03-2012 o 07:49

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Jak tobie wystarcza nie znaczy że innym też musi
    Niektórzy jak coś kupią to uważają że już nic lepszego nie ma na świecie.
    I że ich wybór jest doskonały (chyba dowartościowują się w ten sposób)
    Pocketwizard od dawna pokazuje jak można zrobić coś dobrze.
    Poza tym wypuszczanie akcesorium tylko do poszczególnych modeli aparatów jest dziwne ponieważ po zmianie body zostaje zbędne. Np Transmiter do bezprzewodowego przesyłania danych
    Tylko zazwyczaj zmieniamy body na nowsze wiec problemu nie bedzie
    Co nie zmienia faktu, ze powinien byc kompatybilny z wczesniejszymi modelami.

Co do lampy to naprawde nie ma co narzekac, dla mnie zaskoczenie jest rowne jak w przypadku Marka III, dali radiowke, filtry, wieksza moc, pokrycie ogniskowych, pewnie szybkosc ladowania. Jest bez dwoch zdan swietna premiera!

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Z tą większą mocą to chyba bardziej "chłyt matetindowy", bo te 60 jest przy 200mm palnika, których w 580 nie było, więc pewnie 600EX przy palniku na 105, ma tę samą moc... ale to tylko przypuszczenie, bo aż tak bardzo się w specyfikację nie zagłębiałem...
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Oczywiście idzie w dobrą stronę

Uzależniony

Domyślnie

Znalezione gdzieś w sieci.

Domyślnie

Postęp jest, ale zdecydowanie za mały:
    Canon Speedlite Transmitter ST-E3-RT umożliwia wyzwalanie zgodnych lamp Speedlite z odległości do 30 m. Niejednikrotnie wyzwalałem lampy z odległości większej niż 100m używając PW.
    Cóż za rok ukaże się poprawiona wersja która umożliwi to na 80m i wszyscy rzucą się na kolejne cudo.
    regulamin pkt. 8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witold Spisz Zobacz posta
    Postęp jest, ale zdecydowanie za mały:
    Canon Speedlite Transmitter ST-E3-RT umożliwia wyzwalanie zgodnych lamp Speedlite z odległości do 30 m. Niejednikrotnie wyzwalałem lampy z odległości większej niż 100m używając PW.
    Cóż za rok ukaże się poprawiona wersja która umożliwi to na 80m i wszyscy rzucą się na kolejne cudo.
    Może nie jest tak źle: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=41076244
    I set up the 600RT on a light stand, and triggered it from an St-E3-RT mounted on a 1DMk IV. I walked away from the flash gun triggering every 10 meters or so. After about 100M I ran out of road. At this distance I still had full control over the flash, including High Speed Sync, with NO misfires at this distance. I have attached a picture which shows the final test I made (flash can been seen in lower right corner of photo).
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 31-03-2012 o 23:26
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Wiecie może kiedy ta lampka będzie w sprzedaży?

Domyślnie

Już jest - wersję 600EX-RT mam od soboty. Sprytne jest rozwiązanie z filtrami żelowymi. Radia nie testowałem.

Domyślnie

za 4 dni u mnie, cena ok 2499

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów