Jak to po co? Zasięg podawany przez producenta przeważnie dotyczy otwartej przestrzeni i idealnych warunków. W pomieszczeniach, przez ściany itp. może być za mało przy kreatywnych oświetleniach. Ale nie ma co spekulować będą testy zobaczymy. Cieszy fakt ,że Canon trochę zmienił politykę i nie czeka na sam koniec z innowacjami jak było np. w przypadku uchylnego ekranu w 600D.
Fajnie jak jeszcze wypuszczą 600EX bez RT w niższej cenie.
Ale i tak uważam ,że jak radiowo to lepiej kupić PW tt1/tt5![]()
Ostatnio edytowane przez Mojlo ; 06-03-2012 o 20:56
...
Nie rozumiem dlaczego się spóźnili... ilu producentów ma w swojej ofercie lampę systemową z wbudowaną radiówką???
Jak to jest że producent wypuszcza jakąś innowację na rynku, a tu i tak wszyscy narzekają... a to drogo, a to zasięg za mały...
Dla mnie to fajna propozycja na przyszłość... na razie wystarczy mi to co Canon oferuje w obecnej wersji wireless E-TTL.
sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....![]()
Jak tobie wystarcza nie znaczy że innym też musi
Niektórzy jak coś kupią to uważają że już nic lepszego nie ma na świecie.
I że ich wybór jest doskonały (chyba dowartościowują się w ten sposób)
Pocketwizard od dawna pokazuje jak można zrobić coś dobrze.
Poza tym wypuszczanie akcesorium tylko do poszczególnych modeli aparatów jest dziwne ponieważ po zmianie body zostaje zbędne. Np Transmiter do bezprzewodowego przesyłania danych
Ostatnio edytowane przez Max_im ; 10-03-2012 o 07:49
Tylko zazwyczaj zmieniamy body na nowsze wiec problemu nie bedzie
Co nie zmienia faktu, ze powinien byc kompatybilny z wczesniejszymi modelami.
Co do lampy to naprawde nie ma co narzekac, dla mnie zaskoczenie jest rowne jak w przypadku Marka III, dali radiowke, filtry, wieksza moc, pokrycie ogniskowych, pewnie szybkosc ladowania. Jest bez dwoch zdan swietna premiera!