Strona 23 z 26 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 258

Wątek: Apple iPhone 4S

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    ale co więcej mam napisać?

jest jak jest:
    służbowo - jeżeli 99.9% (a może nawet 100.0%) moich klientów i ich pracowników ma zainstalowane w firmach ms windows, a ja z nimi i dla nich robię dokumenty, prezentacje, kalkulacje, systemy i oprogramowanie - to musiałbym mieć naprawdę na****, żeby sobie kupić mac'booka, na którym nawet internet explorer działa inaczej, niż ten sam ie na pc.

.
    To może najsensowniej jest kupić też smartofna na Windows?

U mnie w firmie podobnie - Windows standard (w całym koncernie, we wszystkich krajach i na wszystkich kontynentach), więc po co miałbym mieć jakieś odmienny system?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja się co prawda zupełnie na tym nie znam ale...

1. Konieczność posiadanie memory sticków, USB i innych kabli zostało wmówione userom Windowsów. Niektórzy widać nawet w to uwierzyli
    2. iPhone (mam 4S i jest to mój trzeci iPhone) używa zawodowo wielu znanych mi fotografów, głównie tych co nie mieszkają w Polsce.
    3. Synchronizacja iPhone, iPad, Mac, dowolny aparat foto przez Eye-Fi odbywa się bez żadnej konfiguracji. Niczego nie trzeba ustawiac, kombinować przez tydzień i kląć, że nie chce działać. To samo z synchronizacją pomiędzy tymi ustrojstwami.
    4. Oprogramowanie kosztuje ogromne pieniądze. na iPhone oczywiście. Tak średnio ok 0.99 euro. Photoshop Express jest darmowy a PS Touch to całe 9 euro.

Aha iPhonów jest mniej niż 1% - generują ponad 30% ruchu w sieci internetu bezprzewodowego. (EDIT: W Polsce!)
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 06-03-2012 o 19:56

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Warszawa/Atlanta

Domyślnie

słuchaj chłopcze, bzdury to sobie pisz do swojego kolegi z ławki.

sam przeczytaj jeszcze raz choćby to co napisałeś: Palm już miał ekran dotykowy i odbierał maile, wszystkie telefony grały mp3... - i teraz zrozum, dlaczego iPhone był inny i bardziej nowatorski.

i naucz się cytować posty.

dla mnie [/OT].
    problem polega na tym, że to ty tu piszesz bzdury - co sam formalnie przyznałeś - ja napisałem pare faktów a to, że one ci nie pasują do twojej opowieści to nie mój problem...

Miasto
    Warszawa/Atlanta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta

1. Konieczność posiadanie memory sticków, USB i innych kabli zostało wmówione userom Windowsów. Niektórzy widać nawet w to uwierzyli
    2. iPhone (mam 4S i jest to mój trzeci iPhone) używa zawodowo wielu znanych mi fotografów, głównie tych co nie mieszkają w Polsce.
    3. Synchronizacja iPhone, iPad, Mac, dowolny aparat foto przez Eye-Fi odbywa się bez żadnej konfiguracji. Niczego nie trzeba ustawiac, kombinować przez tydzień i kląć, że nie chce działać. To samo z synchronizacją pomiędzy tymi ustrojstwami.
    4. Oprogramowanie kosztuje ogromne pieniądze. na iPhone oczywiście. Tak średnio ok 0.99 euro. Photoshop Express jest darmowy a PS Touch to całe 9 euro.

Aha iPhonów jest mniej niż 1% - generują ponad 30% ruchu w sieci internetu bezprzewodowego. (EDIT: W Polsce!)
    I tu jest sedno sukcesu - ja tez sie nie znam i wcale nie chce sie znac na technicznych niuansach, ludzie jak Ty i ja co sie kompletnie nie znają na tym użytkują te urządzenia bo działają sprawnie i w miare wygodnie. Apple po raz pierwszy zaprzeczył tezie, ze jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Wszyscy użytkownicy przymykają oczy na niedoskonałości licząc, ze zostaną one poprawiona w przyszłości ...
    Mnie denerwuje, ze fotki przesyłane na photostream nie dają sie edytować w albumie, tak samo mnie bolało, ze nie było lampki błyskowej do aparatu foto przez trzy generacje telefonów, że Siri nie umie włączyć bluetooth'a... też mnie bolała zamiana metalowej osłony na tańszą plastikową ...
    ... Nada wciąż jednak kupuje Apple no bo wszystko to działa ze sobą i tyle.
    A z tym użytkowaniem danych to właśnie ATT wykreca sie od bezlimitowych planów - jest tu sporo szumu o to więc tylko patrzeć jak rozniesie sie to dalej...

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerrywielo Zobacz posta
    .... też mnie bolała zamiana metalowej osłony na tańszą plastikową .......
    Mnie "dwójka" spadła ze strychu blisko dwa piętra niżej turlając się po drodze po schodach. Myślałem, że nie będzie co zbierać. Działa do dzisiaj. 4s walnęło o glebę na metalową płytę o grubości 25mm (pokład statku) z ok. 2 m - nawet nie ma śladu. :-) To naprawdę nie jest łatwo rozwalić.

Janusz,

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

4s walnęło o glebę na metalową płytę o grubości 25mm (pokład statku) z ok. 2 m - nawet nie ma śladu. :-)
    Nie został po nim nawet ślad!? Aż się wierzyć nie chce

Przepraszam, musiałem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie został po nim nawet ślad!? Aż się wierzyć nie chce

Przepraszam, musiałem

No na pokladzie nawet farba sie nie obtłukła.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 06-03-2012 o 22:49

Janusz,

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Mnie "dwójka" spadła ze strychu blisko dwa piętra niżej turlając się po drodze po schodach. Myślałem, że nie będzie co zbierać. Działa do dzisiaj. 4s walnęło o glebę na metalową płytę o grubości 25mm (pokład statku) z ok. 2 m - nawet nie ma śladu. :-) To naprawdę nie jest łatwo rozwalić.
    Mi 4-ka wyleciała nie raz - w tym z siedzenia pick-up trucka na beton. Sladu nie ma...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Gem….Set…..Mecz..
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tak więc na kolejny rok dyskusji smartfonowych mam już dosyć, od tygodnia wykorzystuję znów Andka i mam nadzieję, że tym razem on jednak da radę.

i żeby być w temacie wątku o ajfonach:
    w ciągu tego tygodnia miałem już jedno starcie z kolegą od apla 4S (chyba). no ale tu akurat poszła krótka piłka przy siatce: wymiana wizytówki
    wyślę przez BT?
    nie da się.
    wyślę przez SMS?
    nie da się.
    i koleś klepał kontakt.

przy okazji: Cichy, jak idzie ładowanie SGS'a? ;-)
    Ajfonik z makiem robią całkiem fajny zestaw dla fotografa. Jak dla mnie to jedyną naprawdę dużą przeszkodą jest cena, ale dobry komputer swoje kosztuje, komórka tak samo, tablet podobnie.

Na iPhone podoba mi się iCloud, przekonało mnie to o tyle, że w prosty sposób mam na każdym urządzeniu z jabłkiem te same kontakty, kalendarze, notatki, zdjęcia (jeśli ustawię sobie w iPhoto), zakładki Safari, i masę innych pierdół, z dokumentami włącznie. Do tego sporo ciekawych aplikacji do obrabiania zdjęć, płatnych co prawda, ale jakością bijących na mordę te androidowe (miałem styczność, żeby nie było). Mogłoby być lepiej, wiadomo, ale android moim zdaniem jest paskudny w obsłudze, a WM dopiero startuje, chociaż widzę w tym drugim naprawdę spory potencjał.

Wizytówki da się wysyłać, MMS'em, czy mailem, numery telefonów podczas rozmowy się da zapisywać, a przy okazji mamy zwykłe rzeczy rozwiązane w bardzo fajny sposób - chociażby obsługa kontaktów i kalendarzy, można docenić, jeśli ma się zestaw laptop + stacjonarka + smartfon + tablet, i lekką szajbę na punkcie archiwizowania danych. :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 23 z 26 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów