Ja się co prawda zupełnie na tym nie znam ale...
1. Konieczność posiadanie memory sticków, USB i innych kabli zostało wmówione userom Windowsów. Niektórzy widać nawet w to uwierzyli
2. iPhone (mam 4S i jest to mój trzeci iPhone) używa zawodowo wielu znanych mi fotografów, głównie tych co nie mieszkają w Polsce.
3. Synchronizacja iPhone, iPad, Mac, dowolny aparat foto przez Eye-Fi odbywa się bez żadnej konfiguracji. Niczego nie trzeba ustawiac, kombinować przez tydzień i kląć, że nie chce działać. To samo z synchronizacją pomiędzy tymi ustrojstwami.
4. Oprogramowanie kosztuje ogromne pieniądze. na iPhone oczywiście. Tak średnio ok 0.99 euro. Photoshop Express jest darmowy a PS Touch to całe 9 euro.
Aha iPhonów jest mniej niż 1% - generują ponad 30% ruchu w sieci internetu bezprzewodowego. (EDIT: W Polsce!)
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 06-03-2012 o 19:56
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
I tu jest sedno sukcesu - ja tez sie nie znam i wcale nie chce sie znac na technicznych niuansach, ludzie jak Ty i ja co sie kompletnie nie znają na tym użytkują te urządzenia bo działają sprawnie i w miare wygodnie. Apple po raz pierwszy zaprzeczył tezie, ze jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Wszyscy użytkownicy przymykają oczy na niedoskonałości licząc, ze zostaną one poprawiona w przyszłości ...
Mnie denerwuje, ze fotki przesyłane na photostream nie dają sie edytować w albumie, tak samo mnie bolało, ze nie było lampki błyskowej do aparatu foto przez trzy generacje telefonów, że Siri nie umie włączyć bluetooth'a... też mnie bolała zamiana metalowej osłony na tańszą plastikową ...
... Nada wciąż jednak kupuje Apple no bo wszystko to działa ze sobą i tyle.
A z tym użytkowaniem danych to właśnie ATT wykreca sie od bezlimitowych planów - jest tu sporo szumu o to więc tylko patrzeć jak rozniesie sie to dalej...
Mnie "dwójka" spadła ze strychu blisko dwa piętra niżej turlając się po drodze po schodach. Myślałem, że nie będzie co zbierać. Działa do dzisiaj. 4s walnęło o glebę na metalową płytę o grubości 25mm (pokład statku) z ok. 2 m - nawet nie ma śladu. :-) To naprawdę nie jest łatwo rozwalić.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ajfonik z makiem robią całkiem fajny zestaw dla fotografa. Jak dla mnie to jedyną naprawdę dużą przeszkodą jest cena, ale dobry komputer swoje kosztuje, komórka tak samo, tablet podobnie.
Na iPhone podoba mi się iCloud, przekonało mnie to o tyle, że w prosty sposób mam na każdym urządzeniu z jabłkiem te same kontakty, kalendarze, notatki, zdjęcia (jeśli ustawię sobie w iPhoto), zakładki Safari, i masę innych pierdół, z dokumentami włącznie. Do tego sporo ciekawych aplikacji do obrabiania zdjęć, płatnych co prawda, ale jakością bijących na mordę te androidowe (miałem styczność, żeby nie było). Mogłoby być lepiej, wiadomo, ale android moim zdaniem jest paskudny w obsłudze, a WM dopiero startuje, chociaż widzę w tym drugim naprawdę spory potencjał.
Wizytówki da się wysyłać, MMS'em, czy mailem, numery telefonów podczas rozmowy się da zapisywać, a przy okazji mamy zwykłe rzeczy rozwiązane w bardzo fajny sposób - chociażby obsługa kontaktów i kalendarzy, można docenić, jeśli ma się zestaw laptop + stacjonarka + smartfon + tablet, i lekką szajbę na punkcie archiwizowania danych. :-)
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto