Strona 1 z 23 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 258

Wątek: Apple iPhone 4S

Mieszany widok

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie Apple iPhone 4S

Apple oglosilo niedawno, ze od 14 pazdziernika 2011 wprowadza do sprzedazy (w wybranych krajach) nowy iPhone 4S. Jedna z istotnych zmian w porownaniu do poprzedniego modelu jest ulepszony aparat.

Za strona myapple.pl:

Teraz trochę faktów na temat wbudowanego aparatu fotograficznego - podświetlana matryca CMOS o rozdzielczości 8 megapikseli odbierać ma aż 73 procent więcej światła, co będzie miało kolosalny wpływ na jakość zdjęć. Poza tym, aparat posiada wbudowany filtr podczerwieni („lepsze” kolory), a ulepszona optyka zapewnia znacznie lepszą ostrość (zwiększono również światłosiłę do f/2.4). Nowy układ Image Signal Processor umożliwi detekcję twarzy (funkcja ta ułatwi robienie portretów), ulepszony automatyczny balans bieli oraz przyspieszy robienie zdjęć. iPhone 4S może pochwalić się możliwością kręcenia filmów w rozdzielczości 1080p. Ponadto funkcja kamery otrzymała stabilizację obrazu oraz „czasową” redukcję szumów.

Wiecej szczegolow na stronie apple:
    http://www.apple.com/iphone/built-in-apps/camera.html

Kocham swojego Canona i oczywiscie nie bede go porownywal do telefonu komorkowego czy innych "malpek" ale przyznam sie, ze sam czesto korzystam z aparatu w iPhonie 4 oraz z aplikacji do edycji zdjec.

Co myslicie o tym nowym, ulepszonym aparacie w iPhonie 4S?

Oczywiscie na razie to moga byc tylko dywagacje biorac pod uwage zaprezentowane dane techniczne ale sample umieszczone na dole strony apple nie wygladaja chyba zle jak na zdjecia zrobione komorka?

Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Początki nałogu

Domyślnie

Ciekaw jestem jak się potoczą sprawy (ogólnie) po śmierci Steve'a Jobs'a?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Nic się nie zmieni. Ten pociąg zapieprza tak szybko że nic go nie zatrzyma chyba..
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Od kiedy to jest to forum aparatów w komórkach ? :/
    O obiektywach wiem prawie wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Od kiedy to jest to forum aparatów w komórkach ? :/
    rozleje sol na twoje rany...

http://www.flickr.com/cameras/

jak zwykle w przypadku Apple'a - tu nie chodzi o logike. nigdy. to zawsze bylo i jest placebo, ale jak widac w XXI wieku ludzie nadal preferuja metafizyke nad zdrowy rozsadek...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    rozleje sol na twoje rany...

http://www.flickr.com/cameras/

jak zwykle w przypadku Apple'a - tu nie chodzi o logike. nigdy. to zawsze bylo i jest placebo, ale jak widac w XXI wieku ludzie nadal preferuja metafizyke nad zdrowy rozsadek...
    Dziwne, że nie dołączyli wykresu samochodów z kamerą cofania. Taki wykres nie ma większego sensu ponieważ moim zdaniem nikt nie wciska nikonów i tym podobnych za złotówkę aby sobie odbić cenę było nie było drutu w abonamencie niby bezpłatnych minut. I te nikony i inne mają taką zaletę, że działają bez karty SIM. A bez tej karty ajfon chyba nie działa.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

może Canon robił im spust migawki?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Ale zwroccie uwage na GO. Ja jestem w szoku przy takim malym sensorze.

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Ale zwroccie uwage na GO. Ja jestem w szoku przy takim malym sensorze.
    Jeżeli mówisz o zdjęciach reklamujących ip4S na stronie apple, to podejrzewam niestety, że nie są to zdjęcia wykonane ajfonem, tylko zręcznie wmontowane z jakiegoś stocka. Taki "chłyt matetingowy":-)
    Ostatnio edytowane przez WaldekA ; 06-10-2011 o 21:36 Powód: Literówka
    Kiedyś tu była stopka:-)

Domyślnie

Chwyt chwytem... ale w tym przypadku mysle ze nie pozwolili by sobie na takie matactwo, to jednak Apple, a nie nonamowy chinczyk. Poza tym ta GO jest bardzo eksponowana na tych samplach.

Strona 1 z 23 12311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów