Strona 40 z 128 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Coś już napisał

Domyślnie

Tylko żeby nie było jak w przypadku 50d :/ po wyjsciu 50d przez jakis czas były na rynku i pod koniec w kosmicznych cenach a teraz używki to już wogóle :/
    Brak ;(

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

W przypadku wycofania mkII zapewne tak będzie.

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotowesolowski Zobacz posta
    ładne stopniowanie
    7d,super crop
    5dmkII, tani FF
    5dmkIII, wypasiony FF
    1dx wypasiony FF profi reporterski
    Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    Byłoby to logiczne i zachowało konsekwencję w cenach poszczególnych modeli 7d, 5dmkII, 5dmkIII, 1dx. Jeśli to prawda to o żadnym spadku cen nie ma mowy.
    Tak mi się właśnie wydaje, też nigdzie się nie doczytałem żeby wycofali 5D2 po wejściu 5D3, więc kto wie, może zostawią. Chcieliśmy "taniego" FF, to mamy... 5D2. Zamiast tańszego FF, pozycjonowanego niżej, zostawią 5D2 jeszcze jakiś czas, a dali sporo droższy 5D3 pozycjonowany wyżej.
    No chyba, że Canon ma dla nas jeszcze jakąś niespodziankę :smile:
    Pożyjemy, zobaczymy

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Może zostawią, może...
    Będzie 5DII i 5DIII podobnie (chyba) jak u konkurencji D700 i D800, D800E :-)

Coś już napisał

Domyślnie

O ile w N to ma jakiś sens bo d700 jest repo to d800 studio. W canonie jest to po prostu ta sama pucha tylko ulepszona no chyba ze af bedzie tak dobry że repo się przesiądzie
    Brak ;(

Domyślnie

Wolałbym żeby oczywiście Canon utrzymał obie piątki w produkcji bo to z pewnością obniżyłoby znacznie cenę II ale w zasadzie jest to niemożliwe. Tak samo z resztą jak nie wierzę w to że D800 nie jest następcą D700 a przynajmniej w założeniu nie miał być. Co wcale nie znaczy że Nikon po ewentualnie bardzo udanym wejściu na rynek 5D Mark III nie pozostawi D700 lub wrzuci D700s na rynek.

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    Tak mi się właśnie wydaje, też nigdzie się nie doczytałem żeby wycofali 5D2 po wejściu 5D3, więc kto wie, może zostawią. Chcieliśmy "taniego" FF, to mamy... 5D2.
    "The older Mark II model will continue as an active product in the company's SLR lineup."

http://www.imaging-resource.com/news...ystem-and-more ---> źródło informacji
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dodatkowo:
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chodzą słuchy, że póki co 5D mkII zostaje w linii. Podobno nigdzie nie napisali, że go przestają produkować, a w którymś wywiadzie przedstawiciel Canona nie zaprzeczył kiedy go o to zapytali.
    Czy ktoś znalazł gdzieś jakieś rzetelne info o tym? Byłoby to ciekawe jeśli prawda.
    Tylko tu: http://blog.planet5d.com/2012/03/can...press-release/
    The 5D2 will remain in the product line! The new Canon EOS 5D Mark III will be the third full frame sensor camera in the Canon line. The others are the 5D2 and the Canon EOS-1D X.
    Powołują się przy tym na swój wywiad z C. Westfallem: http://blog.planet5d.com/2012/03/pla...-iii-hands-on/ - ale z tego akurat to IMHO nie wynika...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Pożyjemy zobaczymy jak to nasza kochana marka wymyśli :smile:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W sumie te puszki sobie nie zagrażają - natomiast wcale bym się nie zdziwił gdyby niedługo poszedł na emeryturę 7D. Wszak następca właśnie wyszedł .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 40 z 128 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów