Nie przypominam sobie by 5D II kosztowal 11 kawalkow....
Nie przypominam sobie by 5D II kosztowal 11 kawalkow....
Kosztował tyle jakiś miesiąc po pojawieniu się w sklepach.
Był nawet wątek na tym forum o cenach i dostępności 5DII
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
Nie zapominaj, że Canon już się zczaił, że jest miejsce na segment video i lustrzanka do kręcenia (być może z tym co wymieniłeś) wyjdzie 15. kwietnia. I prawdopodobnie będzie to coś "do kręcenia" nie tylko software'owo poprawione względem 5d3. Przy premierze C300 napomknięto o 4K.
Gość przeskalował 5D MK III do rozdzielczości D800 i dostał to: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=40913207
EOS - conditio sine Kwanon...
Dobra ręce mi opadły.
Ze względu na rozległość poruszanych w tym wątku zagadnieńprzeniosłem do "Różności o fotografii". Jak będą konkrety to ten magiel się zamknie, a zrobimy nowy merytoryczny (mam nadzieję
).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 15-03-2012 o 14:26
no, jednak wole w kwadracie liczyc, jak bozia przykazala. no i nieodmiennie jest 1,5 tyle piksela.
co do wielkosci plikow... 5D mkII wypluwa kompresowane RAW-y, gdzie granice 35MB przekroczyc nie jest trudno. D800 ma o ile wiem 75 MB bez kompresji, to po kompresji wbrew pozorom nie bedzie jakos astronomicznie wiecej niz mkII. byc moze akurat te 1,5x tyle, moze nawet mniej ze wzgledu na nieliniowe skalowanie szczegolowosci![]()
Zgoda, ale na szczegóły patrzysz też w pionie i w poziomie...
Można by też pomyśleć o innym porównaniu: jak wyglądają oba obrazki przeskalowane do np. 60MPX.
No więc w Canonie przydałoby się móc - jak w NEFach - obcinać dwa dolne bity. Przy dużych ISO, to zwykle i tak szum... (więc się nie kompresuje).