Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 135

Wątek: Opinie o Interfoto

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie. Taka opinia przewinęła się przez forum minolty chociażby.
    W zasadzie to mało mnie interesuje od kogo i za ile kupują oni sprzęt. Grunt, żebym ja dostał to czego oczekuje. Jak na razie kupiłem u nich parę rzeczy i z żadną nie mam absolutnie problemu. Wystarczy e-mail i wysyłają Ci sample z obiektywu a nawet czarną klatkę do oceny hotpixeli na matrycy.
    Znajomy kupił tam obiektyw. Po doręczeniu okazało się ze nie podoba mu się zakres ogniskowych i zwrócił bez najmniejszego problemu.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie.
    Oj, daleko idąca krytyka i własne zdanie nawet jeżeli jest dość kontrowersyjne ujdą, ale takie stwierdzenie to już lekko pomówieniem trąci...

Coś już napisał

Domyślnie

Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie. Taka opinia przewinęła się przez forum minolty chociażby. Kiedyś chciałem od nich kupić lampę, zostawiając szkło w zamian. Zażyczyli sobie kosmiczną dopłatę, a szkło wycenili na bardzo zaniżoną kwotę. Doszedłem w końcu do wniosku, że już nigdy tam nic nie kupię. Jeśli będą ostatnią opcją, to podjadę osobiście by te szkło przestrzelić...
    rozumiem że te wszelkie szkła profi też odkupują od tych dzianych amatorów?
    Parę razy kupowałem w interfoto i zawsze było dobrze pod względem zakupów - 3 szkła i 1 body, wysyłkowo. Przy szkłach wynegocjowałem zawsze coś taniej , przy body nie chcieli zejść z ceny mimo że nówka i "stały klient a tam taniej". No i chyba dlatego to były ostatnie zakupy
    Odnosnie oddawania szkieł na odsprzedaż - lepiej sprzedajcie na forum czy allegro bez ceny minimalnej - zapewne więcej dostaniecie niż w IF marże na tych sprzętach mają o wiele wyższe niż na nówkach :grin:
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 12-02-2012 o 20:30

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    ...Przy szkłach wynegocjowałem zawsze coś taniej ...
    rozumiem, że omijałeś sprzedaż przez allegro i uderzałeś bezpośrednio (mailowo/telefonicznie) do sklepu?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał

Domyślnie

wiadomo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    rozumiem, że omijałeś sprzedaż przez allegro i uderzałeś bezpośrednio (mailowo/telefonicznie) do sklepu?
    Masz na coś chętkę u nich
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Opinie o Interfoto

Odgrzeje.
    Ostatnio kupowałem u nich body i niestety do końca zadowolony nie jestem.
    Wszystko było zgodne z opisem poza rysami na matrycy o których nie było mowy w aukcji.
    Plusem jest szybki zwrot gotówki jeżeli coś jest nie tak, dobry kontakt i możliwość negocjacji ceny.
    Także jeżeli masz czas na ewentualne zwroty lub możliwość pomacania to w sumie można zaryzykować.

Mam pytanie co do obecnego położenia sklepu. Mieści się on na Pradze oraz w takim miejscu że na Google Street View go nie ma... Czy jest to względnie... bezpieczna okolica?

Robiłem zakupy bezpośrednio w sklepie u nich - jak najbardziej mogę polecić Używane szkło w idealnym stanie taniej o 250zł niż gdzie indziej

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

obsługa na plus, wybór na plus , zakupy tam na plus (zawsze zostawiałem coś na wymianę i ceny dawali dobre)
    używki to używki nie ma się co do sklepu przyczepiać, zawsze to ryzyko
    Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    Mam pytanie co do obecnego położenia sklepu. Mieści się on na Pradze oraz w takim miejscu że na Google Street View go nie ma... Czy jest to względnie... bezpieczna okolica?
    spoko, normalny kawałek miasta, teraz się mieszczą w segmencie i jest tam spokojnie
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 06-06-2013 o 08:45

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów