Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 76

Wątek: Pierwsza lustrzanka w życiu - co kupić ??

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ja po posiadaniu 3 sztuk 50/1.8 II wkońcu się rzuciłem na 50/1.4 i tylko dlatego że nie mogłem na tamtego już patrzeć poprostu wizualnei na oko mi nie pasował do mojej piątki , ostry jest od F/2,2 ale można i od 1.8 awaryjnie jechać a droższa od f/1.6 już jest miło a f/2 zyletka. Obie do portetów super przy czym na kropie w blokach za wąsko jest za to na zew. super.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Nie bede zakladac nowego watku, wiec wbije z pytaniem tutaj :]

Sprzedalem 50D z Tamronem. Powody dwa:
    1.Jednak ciezkie i duze na dluzsza mete
    2.dobry czas zeby zarobic na tym i nie tracic ogromnych sum na sprzedazy.

Jak mialem 400D wiecej biegalem z aparatem, ten glownie sluzyl w domu i wiekszosc fot byla na allegro albo na fora itp czyli nic wypas.

Teraz chcialbym kupic cos malego,lekkiego i bez PRO funkcji. Ma robic zdjecie i bez wodotryskow, bo to jednak hobby- jedno z wielu i nie chce w to inwestowac duzych pieniedzy. Kit mi wystarczy.... w 400D starczal. Do sedna.

Nie wiem czy olac kompletnie temat lustra i kupic kieszonkowego Canona S95 czy jednak zostaw przy lusterku i moze kiedys mnie najdzie na wypad do miasta.
    Nie wiem czy po gumie w 50D ogarne plastyk w 600D. Nie mialem w rece ostatnich modeli canon 3 cyfrowych, ale 400D mnie draznil tym swoim plastykiem w dotyku. Myslalem w ogole o zmianie systemu i tutaj patrze uwaznie na D5100.

Ktos ma jakies pomsyly na moja przyszlosc ? LOL

Strzelam glownie w domu jak juz wspomnialem. Fora,modele,allegro. Ostatnie miesiace to totalny brak pier***niecia zeby wyjsc z aparatem w plener. Jakby "hajp' fotografowania opadl. Ale sadze ze mnie najdzie pewnego dnia zeby jednak sobie wyskoczyc.
    Ostatnio edytowane przez luck1985 ; 10-02-2012 o 14:40

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Dla ciebie chyba najlepsze Micro 4/3

Kup PENa albo NEXa, będziesz zadowolony. Prawie APS-C albo APS-C w kompaktowej estetycznej obudowie, do tego wymienna optyka.

Co do 600D, bawiłem się w sklepie, naprawde świetny aparat. Leży w dłoni naprawde dobrze, mimo że malutki
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Dla ciebie chyba najlepsze Micro 4/3

Kup PENa albo NEXa, będziesz zadowolony. Prawie APS-C albo APS-C w kompaktowej estetycznej obudowie, do tego wymienna optyka.
    W m43 jest specyficzne rybie oko bodajże 4,5mm Samyanga, efekty z tego szkła są naprawdę super. To by mnie właściwie korciło by nabyć m43. Tak poza tym, to nic fajnego tam nie ma
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

600D wyglada ok. Zobaczymy, moze ktos jeszcze sie wypowie

Coś już napisał

Domyślnie

Kup sobie kompakta, może wróci Ci chęć fotografowania, bo aparat możesz mieć zawsze przy sobie.
    Lustrzanka robi zawsze z człowieka niedzielnego fotografa, bo nie zabierasz go ani do pracy, ani do szkoły i powoli odchodzisz od fotografowania

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Co do 600D, bawiłem się w sklepie, naprawde świetny aparat. Leży w dłoni naprawde dobrze, mimo że malutki
    Aha
    Rzeczywiście 600D uważam, że to dobra pucha. Niby xxxD, a wygodny w łapce

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hensu Zobacz posta
    Kup sobie kompakta, może wróci Ci chęć fotografowania, bo aparat możesz mieć zawsze przy sobie.
    Lustrzanka robi zawsze z człowieka niedzielnego fotografa, bo nie zabierasz go ani do pracy, ani do szkoły i powoli odchodzisz od fotografowania
    To zależy od osoby fotografującej. Oprócz lustrzanki posiadam jeszcze 3 kompakty (canon a510, a1100 i s5is). Tak naprawdę to odkąd kupiłem lustrzankę kompaktów nie używam (sporadycznie a1100 na jakiś imprezkach). Wolę nosić 500D z gripem (bo sama puszka jest za mała i nie leży mi w ręce), bo wiem, że zdjęcia które zrobię będą mi odpowiadały.
    Moim zdaniem, jeśli przeszkadza Ci wielkość lustrzanki to jak napisał flankerp, kup kompakta z wymienną optyką (choć osobiście nigdy takim nie robiłem zdjęć).
    Jednak z drugiej strony patrząc więcej ludzi robi kompaktami i są zadowoleni. Wszystko zależy od tego, czego wymagasz od aparatu, jeśli wystarcza Ci tryb auto to zwykły kompakt w 100% zaspokoi te potrzeby. Jeśli chcesz być kreatywny i decydować o wyglądzie zdjęcia, wtedy kompakt to za mało.
    Nikt inny za Ciebie tej decyzji nie podejmie. Sam wiesz co chcesz i jak chcesz fotografować. Lustrzankę już miałeś, pożycz sobie od kogoś jakiegoś kompakta, popróbuj i sam ocenisz.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Dopiero zaczyna Awatar Marchos87

Domyślnie

Zapytam czy jest sens zmiany aparatu z Canona 1100D z kitem 18-55 + 70-300 tamrona na canona 40d z kitem 17-85 jak się nic nie dopłaci ??

Jakie moża taka zamiana mieć wady i zalety ??

Pozdro

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Biorac 40D zyskujesz na:
    ergonomii, wygodzie użytkowania, FPS-ach, magnezowej obudowie
    Masz gorsze szkło o mniejszym zakresie ogniskowych.

Na 1100D masz gwarancje i bodajżę iso 1600 wygląda już całkiem nieźle

Ekrany porównywalne...

Imho nie warto. Pozbieraj dobrą szklarnię. Potem wymieniaj
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów