Pokaż wyniki od 1 do 10 z 259

Wątek: Nowe obiektywy Canona 24-70/2.8L II, 28/2.8 IS i 24/2.8 IS

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A kto obiecywał 5D mkIII i jakie buble - miałeś te obiektywy w ręku, że tak piszesz ? Ja zrozumiem że ta premiera nie jest dla wszystkich ale nie przesadzajmy z tymi epitetami.
    Jednak chyba faktem jest, że są to najmniej oczekiwane nowości i raczej niewielu zachwycą. ;-)
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Jednak chyba faktem jest, że są to najmniej oczekiwane nowości i raczej niewielu zachwycą. ;-)
    Cenowo to na bank. A same w sobie? 24/2.8 i 28/2.8 są już (co prawda wiekowe) bardzo przyzwoite konstrukcje, dające spokojnie radę na 15mpx matrycy 50/500D :-?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

i tu raczej trafiłeś - wielkość matrycy i rozdzielczość szkieł

Bywalec

Domyślnie

Czego wy chcecie od tego 24-70? Wreszcie jest sensownych rozmiarów. Wygląda prawie jak 16-35 pod względem wielkości. ;-)
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Uzależniony

Domyślnie

Jest premiera, są nowe ceny, które zweryfikuje popyt. Myślę że więcej nie ma co stękać że drogo, bo jak wiadomo, fabryki więcej nie wyprodukują na starcie. Na 5D MKII trzeba było czekać w kolejkach. Zapominacie że ceny w europie to w większości podatki i cła, no i stosunkowo mały rynek.

Jeżeli wypuszczono teraz 24 i 28 z IS to jak będą schodzić (a będą, bo zastąpią te stare wycofane z produkcji modele), to dojdą kolejne modele 50,85,100 ... stałek z IS, jak nie będą schodzić, to nie wejdą kolejne.

I nie będą to wersje 1.2/1.4. bo te canon ma w ofercie, i jak wiadomo, nic nie trzeba w nich zmieniać (bo są magiczne) no chyba że jednak nie są magiczne i jednak coś można w nich naprawić

Teraz magii nabawi się stary 24-70/2.8L którego obecni właściciele będą chcieli pogonić jeszcze w dobrej cenie i zamienić na nowy model

Poczekamy zobaczymy

Uprawnienia umieszczania postów