Strona 32 z 105 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Goomis, 200/2.0 L IS ?! Gdzie chcesz tachać takiego klamota? Nie taniej wyszłoby kupić sobie ciężarki za 100zł?
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    ja chyba jeszcze kupie 24/1,4 MK II i 85/1,8 i mam wsio W planach wymiana puszki bądź dokupienie 2 body(tylko jakiego)
    No i będziesz wyszydzaną przez siebie samego choinką

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    No i będziesz wyszydzaną przez siebie samego choinką
    Ależ oczywiście, bo obwieszę się nimi wszystkimi od razu aby było lepiej mnie widać.

A tak na poważnie, to sa plany więc jak na razie nie grozi mi to w zupełności
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Wygląd nie jest ważny; ważne, aby było szybko i wygodnie, co znacznie zwiększa ilość ciekawych kadrów. Jeśli ktoś nie chce wyglądać jak choinka to niech lata z torbą na ramieniu (rzeczywiście mega wygodne rozwiązanie) lub podchodzi co chwilę do niej żeby wyciągnąć szkło.
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Dopiero zaczyna Awatar Martine
    Miasto
    raDom / lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Po to kupilem pas zeby nie martwic sie i nie taszczyc ze soba torby bo to nieporeczne.
    bardzo mnie zaintrygowałeś tym sposobem noszenia szkieł przy sobie. dla mnie to idealne rozwiązanie, bo ma się wszystko przy sobie i nie trzeba nieustannie pilnować torby/plecaka ze sprzętem, a jak wiadomo - weselni goście zdarzają się różni...
    może napisać coś więcej na temat tego pasa albo odesłać do topiku na forum (o ile takowy powstał, ale mniemam, że pewnie tak ), będę wdzięczna
    Always look on the bright side of life...

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

jeśli macie sprawdzone te pasy z pokrowcami podajcie czego używacie
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Pas Lowepro + 4 pokrowce.
    Są również zwolennicy Think Tanków - nie używałem tego systemu, więc się nie wypowiem.

Aha, do tego warto przeczytać TEN wątek
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 01-02-2012 o 22:26

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Już pisaliśmy z Goomisiem :
    Lowepro = grube ścianki, zamki błyskawiczne, sztywne tuby, rozmiarowo dopasowane pod szkła bez osłon albo z osłonami "do tyłu", kupując "na długość" z osłoną założoną "do pracy" narażamy się na duże luzy w drugim wymiarze.
    ThinkTanki modular = cieńsze (nie ochronią podczas solidnej kolizji z czymś twardym), lżejsze, zgrabniejsze, bardziej wiotkie, rozmiarowo bardziej elastyczne (przez to że są workowate, szkło nie obija się o ścianki tak jak w Lowepro), niestety sposób zamknięcia = sznureczki ze ściągaczami, nie jesteśmy w stanie zamknąć w 100% (deszcz, piach, kurz itp zawsze mogą wpaść, a dziurka zostaje idealnie na środku, czyli tam gdzie zazwyczaj przednia albo tylna soczewka, więc lipa)
    Thinktanki skin = najcieńsze, klapy z rzepami (megaciężko odchodzą, megagłośne), reszta tak jak w modular
    Newsweary podobne opisem trochę do skinów, w szczegóły się nie wdaję, można znaleźć na forum, ja osobiście nie jestem zainteresowany tym rozwiązaniem (u nich sprzęt nosi się bardziej na klacie niż na pasie)

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Thinktanki skin = najcieńsze, klapy z rzepami (megaciężko odchodzą, megagłośne), reszta tak jak w modular
    toż przecież można rzepy wyciszyć. Są na klapie takie zakładki żeby je zakleić. Nie pamiętasz?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pamiętam, ale wtedy nie ma niczego, co by trzymało szkła w środku w momencie, gdy pojemniki są do góry nogami co jest dla mnie warunkiem koniecznym.

Strona 32 z 105 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów