Strona 34 z 105 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nie polecam natomiast znajdować się na chórze w momencie gdy ksiądz zaczyna już przysięgę
    Jak sie nie zna liturgii to wtedy są takie kwiatki. Ale nie tyczy sie to tylko fotografów ale także gości w kościele. Niejednokrotnie widzę zmieszanie osób, ktore rzekomo są katolikami, chodza co niedziele, bądź częściej do kościoła a nie wiedzą kiedy klęknąć lub żegnają się przy każdym uklęknięciu
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Jak sie nie zna liturgii to wtedy są takie kwiatki.
    Albo ksiądz kończy kazanie w momencie gdy myślimy, że dopiero 1/3

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Stopień ukrycia akustyka regulujesz długością kabli od konsoli i kamuflażem namiotu, a stopnia ukrycia fotografa nie wyregulujesz ogniskową obiektywu.
    Mam nadzieję, że tylko udajesz, że nie rozumiesz o co chodzi, bo przecież nie o wygląd akustyka...

Ja pomimo tej obwieszanki niejednokrotnie (również i jak robimy na dwóch, z Goomisiem) dostawałem opinie od pary, że goście byli zachwyceni naszym zachowaniem na uroczystości i że praktycznie byliśmy niewidoczni, a zdjęcia ze wszystkich fajnych momentów odziwo są.
    No widzę, że tylko udajesz na szczęście...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 02-02-2012 o 14:50
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie, nie udaję.

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Albo ksiądz kończy kazanie w momencie gdy myślimy, że dopiero 1/3
    to wtedy ma się pecha poza tym nikt nie karze siedzieć na górze całego kazania

Dopiero zaczyna Awatar Martine
    Miasto
    raDom / lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No racja. Teraz bez dobrego marketingu to nic nie zdziałasz
    zwłaszcza tego szeptanego możesz być nawet całkiem niezłym fotografem, ale jak nie potrafisz rozmawiać z ludźmi - i mówiąc wprost - jesteś grubiańskim burakiem, to nic z tego będzie. kultura, dobre zdjęcia i pozostawienie miłego wrażenia, a nie trzeba się będzie nawet jakoś specjalnie reklamować, klienci przyjdą sami
    Always look on the bright side of life...

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Popieram, dlatego pisałem wczesniej o obwieszaniu się za mało fajne
    To co ty uwazasz za malo fajna choinke wielu moich klientow i ich gosci uwazalo za profesjonalny wyglad.

Tak jak pisal Micles. To zachowanie moze powodowac ze jestes zauwazony a nie to co masz na sobie. Byl bys duzo bardziej zauwazalny z duza torba czy plecakiem na plecach niz z pasem. Plecak przerabialem, teraz sluzy tylko jako futeral dla puszek podczas transportu.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Nie, nie udaję.
    Gdy na koncercie wszyscy narzekają na to, że nie słychać tego co powinno być słyszalne, a słychać dużo różnych innych rzeczy, to zaczynają zwracać uwagę na akustyka i nie ma tu nic do rzeczy lokalizacja stanowiska realizatorskiego. Owszem długość kabli ma znaczenie, ale zupełnie inne, niż większość laików sądzi. Myślę, że z fotografem ślubnym jest podobnie. Gdy staje się bardziej zauważalny niż Młoda Para czy ksiądz (ten cywilny też), to raczej źle o nim świadczy. A sprzęt... Cóż... Na starej, 40-to letniej Vermonie dobry akustyk też "wykręci" sensowne brzmienie, a na najnowszym, cyfrowym Midasie (taka marka konsolet mikserskich audio) można spieprzyć banalnie prosty koncert jednego gostka z gitarką. Myślę, że każdy powinien mieć taki sprzęt i takie wyposażenie, jakie nie będzie go przerastać, bo ograniczenia mamy tylko w głowie. Jeden lubi kamizelkę, inny szelki, jeszcze inny pas biodrowy. Ktoś robi zdjęcia takimi obiektywami, ktoś innymi, ktoś taką puszką, ktoś inną. Znaczenie ma przede wszystkim efekt końcowy, czyli dobre zdjęcia i miłe wspomnienia, raczej nie związane z fotografem... Po owocach ich poznacie.

Ale przytrułem...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta

Ale przytrułem...
    Z tym się zgodzę .
    Według mnie ten przykład nie bardzo :cool:. To jednak skrajnie inne typy działania, na dodatek na końcowy efekt dużo większy wpływ ma sam fotograf - jego talent, przygotowanie i doświadczenia, a w przypadku koncertu - wiadomo - suma tysięcy czynników - akustyk to tylko jedno z ogniwek.

BTW: ze względu na rangę zagadnienia coraz więcej szanujących się zespołów zaczyna mieć własnych akustyków, którym płacą taką samą gażę jak muzykowi :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    To co ty uwazasz za malo fajna choinke wielu moich klientow i ich gosci uwazalo za profesjonalny wyglad.

Tak jak pisal Micles. To zachowanie moze powodowac ze jestes zauwazony a nie to co masz na sobie. Byl bys duzo bardziej zauwazalny z duza torba czy plecakiem na plecach niz z pasem. Plecak przerabialem, teraz sluzy tylko jako futeral dla puszek podczas transportu.
    Pisałem o osobistych odczuciach, nie używałem więc nie wiem jakie to rozwiązanie. Być może faktycznie wygodne

Strona 34 z 105 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów