Strona 31 z 96 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Mieszany widok

Domyślnie

Patent na śluby: znaleźć klienta, pójść i zrobić zdjęcia.

Patent na sprzęt: posiadać aparat i obiektyw.

Patent na lepszy sprzęt niż to co się posiada: sprzedać to co się ma, dołożyć kase jeśli się ją ma, kupić lepsze niż się miało. HINT: policzyć sobie, czy inwestycja ma sens :-)

Patent na polepszenie wygody/usprawnienie prac podczas wykonywania: dokupić to, co polepszy wygodę/usprawni pracę. HINT: policzyć sobie, czy inwestycja ma sens. HINT_2: sprawdzić wytrzymałość kręgosłupa
    Finally I've found that I belong here

Miasto
    Lublin

Domyślnie

A może jest jakiś wątek na forum o szukaniu klientów ??? jakieś podstawowe zasady? najczęściej popełniane błędy? itp

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Stwórz (jeśli jeszcze nie masz) bardzo dobre portfolio, a klienci sami przyjdą... teoretycznie... ;]
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

MZ samo portfolio dziś nie wystarcza niestety
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Goomis, 200/2.0 L IS ?! Gdzie chcesz tachać takiego klamota? Nie taniej wyszłoby kupić sobie ciężarki za 100zł?
    Bo lubię długie ogniskowe i nie robię tylko zdjęć ślubnych. 300/2.8 byłby fajniejszy ale z kolei na ślub już mało praktyczny
    Ciężar mi nie straszny. Nie raz pracowałem powyżej 8h z body + grip + 70-200/2.8 i lampa na szyi
    Dlatego wolę raczej 200/2.0 i w razie co konwerter x1.4 wtedy mam takie prawie 300/2.8
    Z takim zestawem jak podałem będę już bardzo spełniony sprzętowo
    5 takich szkieł do pracy to dla mnie zestaw praktycznie kompletny do większości zastosowań i myślę, że odnośnie pkt 4. mojej listy raczej 16-35L niż 14L
    Na wyjazdy jedna lub dwie puszki + 16-35 + 85L (+ ew. 24L/35L) i można wszystko zrobić

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Pamiętam, ale wtedy nie ma niczego, co by trzymało szkła w środku w momencie, gdy pojemniki są do góry nogami co jest dla mnie warunkiem koniecznym.
    rzepy są dwa i można zakleić tylko jeden. Myślę, że to dobry kompromis

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    MZ samo portfolio dziś nie wystarcza niestety
    No racja. Teraz bez dobrego marketingu to nic nie zdziałasz
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    W mojej profesji jest taka teoria, że akustyk (taki człowiek od suwaczków i pokręteł na pulpicie, do którego podłączonych jest mnóstwo kabelków) nie powinien być gwiazdą koncertu. Dobry akustyk to taki, którego istnienia, w czasie koncertu się nie zauważa. Czy w fotografii ślubnej nie powinno być podobnie z fotografem (takim człowiekiem od pudełka do którego podłączone są różne rurki ze szklanymi przegródkami w środku)?
    Stopień ukrycia akustyka regulujesz długością kabli od konsoli i kamuflażem namiotu, a stopnia ukrycia fotografa nie wyregulujesz ogniskową obiektywu. Ja pomimo tej obwieszanki niejednokrotnie (również i jak robimy na dwóch, z Goomisiem) dostawałem opinie od pary, że goście byli zachwyceni naszym zachowaniem na uroczystości i że praktycznie byliśmy niewidoczni, a zdjęcia ze wszystkich fajnych momentów odziwo są. Bardziej niż stopniem obwieszenia zwracasz na siebie uwagę nerwowym sposobem poruszania się. Chodzenie pewnym, jednostajnym, nie za szybkim krokiem w kościele, to podstawa do sukcesu. Nie polecam natomiast znajdować się na chórze w momencie gdy ksiądz zaczyna już przysięgę

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    rzepy są dwa i można zakleić tylko jeden. Myślę, że to dobry kompromis
    I mieć pół hałasu, zamiast całego. E tam!

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Nie polecam natomiast znajdować się na chórze w momencie gdy ksiądz zaczyna już przysięgę
    Jak sie nie zna liturgii to wtedy są takie kwiatki. Ale nie tyczy sie to tylko fotografów ale także gości w kościele. Niejednokrotnie widzę zmieszanie osób, ktore rzekomo są katolikami, chodza co niedziele, bądź częściej do kościoła a nie wiedzą kiedy klęknąć lub żegnają się przy każdym uklęknięciu
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Jak sie nie zna liturgii to wtedy są takie kwiatki.
    Albo ksiądz kończy kazanie w momencie gdy myślimy, że dopiero 1/3

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Stopień ukrycia akustyka regulujesz długością kabli od konsoli i kamuflażem namiotu, a stopnia ukrycia fotografa nie wyregulujesz ogniskową obiektywu.
    Mam nadzieję, że tylko udajesz, że nie rozumiesz o co chodzi, bo przecież nie o wygląd akustyka...

Ja pomimo tej obwieszanki niejednokrotnie (również i jak robimy na dwóch, z Goomisiem) dostawałem opinie od pary, że goście byli zachwyceni naszym zachowaniem na uroczystości i że praktycznie byliśmy niewidoczni, a zdjęcia ze wszystkich fajnych momentów odziwo są.
    No widzę, że tylko udajesz na szczęście...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 02-02-2012 o 14:50
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Dopiero zaczyna Awatar Martine
    Miasto
    raDom / lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No racja. Teraz bez dobrego marketingu to nic nie zdziałasz
    zwłaszcza tego szeptanego możesz być nawet całkiem niezłym fotografem, ale jak nie potrafisz rozmawiać z ludźmi - i mówiąc wprost - jesteś grubiańskim burakiem, to nic z tego będzie. kultura, dobre zdjęcia i pozostawienie miłego wrażenia, a nie trzeba się będzie nawet jakoś specjalnie reklamować, klienci przyjdą sami
    Always look on the bright side of life...

Strona 31 z 96 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów