Strona 39 z 54 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 538

Wątek: Ile sprzętu dzwigaleś/laś w górach?

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Szambonur, rozumiem, że Ty masz sprzęt Canona i Olka? Możesz dać jakieś małe porównanie? W sensie co zabierasz np. w Tatry i dlaczego? od czegoś to zależy? Co preferujesz? Bo chyba obu zestawów nie taszczysz? Co podpinasz pod Olka?
    Idziesz w bardzo dobrym kierunku. Z małego 4/3 mam e-pl1 z kitowym szkłem, ale ma tym się nie zakończy, już się przekonałem że ten kierunek w jakim zmierza micro 4/3 jest słuszny. Myślę że kwestią czasu jest opracowanie puszki do której bez żadnych ograniczeń będzie można również podpinać szkła dużego 4/3. Z dużego E mam e-510 i przez lata było to moje podstawowe body. szkło z którym sie nie rozstawałem to Zuiko 14-54 oraz Zuiko 40-150. Na szerokie kadry wkręcałem zuiko 9-18. Moim marzeniem było Zuiko 7-14. I nawet go zakupiłem myśląc iż spełni moje oczekiwania. Szkło genialne, jednak nie dla mnie. W górach nie potrafiłem go opanować. Cieszy teraz zmysły innego zadowolonego użytkownika. Aktualnie mam możliwość poznać możliwości zuiko 50-200 + konwertery... Czy zabieram to wszystko w góry? oczywiście że nie... To zależy po co tam idę... jeżeli idę z przeznaczeniem na akcję foto i zdjęcia są celem to zabieram sprzęt canona. Mam go stosunkowo krótko bo dopiero od roku, więc muszę się nacieszyć Jeżeli jednak aparat ma służyć bardziej do pamiątkowej fotografii to Olympus. Coraz częściej będzie to jednak PEN, podobnie jak w Twoim przypadku, muszę tylko dorobić sensownej szklarni...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 29-01-2012 o 21:37

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No dobra. Byłem w galerii i faktycznie, możesz zrezygnować z piątki.
    Prosiłbym żebyś jednak tutaj powstrzymał się od takich uwag .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Prosiłbym żebyś jednak tutaj powstrzymał się od takich uwag .
    Źle mnie odebrałeś. Chodziło mi o to, że do takiego typu zdjęć (dokumentacja wyprawy, mały stopień późniejszej obróbki, wygląda_na_to_że_mało czasu poświęconego samej fotografii) wystarczy 4/3.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Źle mnie odebrałeś. Chodziło mi o to, że do takiego typu zdjęć (dokumentacja wyprawy, mały stopień późniejszej obróbki, wygląda_na_to_że_mało czasu poświęconego samej fotografii) wystarczy 4/3.
    To bardzo proszę na następny raz bez skrótów myślowych :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

W poniedziałek będę przez prawie tydzień w Murowańcu. Przede wszystkim na nartach, ale tym razem jednak pokuszę się o zabranie lustra i jakichś szkieł, bo po pierwsze pobyt stacjonarny, więc nie ma mowy o dźwiganiu, po drugie nie samymi nartami człowiek żyje.
    Poprzednia wyprawa narciarska tylko z małpką, nie dała spodziewanych efektów fotograficznych, żałowałem. Pozdrawiam i jeśli ktoś się wybiera do Murowańca to do zobaczenia.
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    W poniedziałek będę przez prawie tydzień w Murowańcu. Przede wszystkim na nartach, ale tym razem jednak pokuszę się o zabranie lustra i jakichś szkieł, bo po pierwsze pobyt stacjonarny, więc nie ma mowy o dźwiganiu, po drugie nie samymi nartami człowiek żyje.
    Poprzednia wyprawa narciarska tylko z małpką, nie dała spodziewanych efektów fotograficznych, żałowałem. Pozdrawiam i jeśli ktoś się wybiera do Murowańca to do zobaczenia.

Oby Ci aku nie wysiadły i migawka się w połowie nie zacięła na tym mrozie
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Mój 450D śmigał w niedzielę cały dzień, przy od -10 do -15. Aku zamiennik wyładował się po ok. 6 godzinach i 700 pstrykach... na drugim do końca dnia pokazywał pełne załadowanie.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    Czekam na opinię pod kątem fotograficzności okolicy, bo prawdopodobnie sesja skończy mi się szybciej niż przewidywałem, i być może będę chciał wpaść tam na kilka dni.

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja tez mam nadzieję na ciekawe zjawiska, bo ma w tym czasie być zmiana pogody.
    Dla nart to gorzej, dla zdjęć, mam nadzieję że ciekawiej.

Do ew. zobaczenia
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Domyślnie

Pucha i jedno szkło. Dawniej był Olek e1 z 14-54, teraz 5D z 17-40 (albo 5D z 35/2). A czasem mam to wszystko już zupełnie gdzieś i biorę malutką lustrzaneczkę Olka OM-1 z jedną stałeczką. Nie wyobrażam sobie tachania puchy, dwóch zoomów, trzech stałek i lampy : ) No chyba, że idzie się fotografować, a nie pochodzić.
    5D, 35, 50, 17-40, plecak analogów i potrzeba dokumentowania.
    www.przemyslawmatlag.com
    www.fb.com/przemyslawmatlagfotografia

Strona 39 z 54 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów