Idziesz w bardzo dobrym kierunku. Z małego 4/3 mam e-pl1 z kitowym szkłem, ale ma tym się nie zakończy, już się przekonałem że ten kierunek w jakim zmierza micro 4/3 jest słuszny. Myślę że kwestią czasu jest opracowanie puszki do której bez żadnych ograniczeń będzie można również podpinać szkła dużego 4/3. Z dużego E mam e-510 i przez lata było to moje podstawowe body. szkło z którym sie nie rozstawałem to Zuiko 14-54 oraz Zuiko 40-150. Na szerokie kadry wkręcałem zuiko 9-18. Moim marzeniem było Zuiko 7-14. I nawet go zakupiłem myśląc iż spełni moje oczekiwania. Szkło genialne, jednak nie dla mnie. W górach nie potrafiłem go opanować. Cieszy teraz zmysły innego zadowolonego użytkownika. Aktualnie mam możliwość poznać możliwości zuiko 50-200 + konwertery... Czy zabieram to wszystko w góry? oczywiście że nie... To zależy po co tam idę... jeżeli idę z przeznaczeniem na akcję foto i zdjęcia są celem to zabieram sprzęt canona. Mam go stosunkowo krótko bo dopiero od roku, więc muszę się nacieszyćJeżeli jednak aparat ma służyć bardziej do pamiątkowej fotografii to Olympus. Coraz częściej będzie to jednak PEN, podobnie jak w Twoim przypadku, muszę tylko dorobić sensownej szklarni...