Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 157

Wątek: Nie! Dla cenzury internetu!!

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Ciekawostką jest to czy wszyscy ludzie ,którzy deklarują się na protest w postaci wyjścia na ulicę czy zrealizują zamierzony cel. Obawiam się ,że tylko w Warszawie moze się coś takiego udać ,że tam będzie "demonstrantów" wiecej niż w innych miejscowościach co znowu jest dobrym materiałem na reportaż..

Domyślnie

rOOmak, ja nie rozumiem ani Twojej interpretacji umowy (wskaż punkty w umowie do poprzedniego posta)
    ani stwierdzenia, że aby zarabiać trzeba oferować coś za darmo

Nie wiem jaką korzyść ma mi przynieść fakt, że robię zdjęcia jakiemuś dziecku, zamieszczam to sobie na blogu a później jakaś obca osoba sobie to zdjęcie wkleja na swojego bloga albo na demoty i np. podpisuje jakimś wierszykiem o przemocy domowej.

Ja na takie coś się nie zgadzam.
    canon, olympus

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    Nie wiem jaką korzyść ma mi przynieść fakt, że robię zdjęcia jakiemuś dziecku, zamieszczam to sobie na blogu a później jakaś obca osoba sobie to zdjęcie wkleja na swojego bloga albo na demoty i np. podpisuje jakimś wierszykiem o przemocy domowej.

Ale co to ma do tematu?. Zresztą, tutaj żadna międzynarodowa umowa nic Tobie nie pomoże. Zdjęcia mają zbyt małą wartość, po prostu.

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Właściciele praw autorskich do większości utworów, korporacje
    No toć to oni wylobbowali te ustawy. Legalna mafia, pobierają haracze za rzekomą ochronę. Tak potężna ze doszła do amerykańskiego senatu.
    BTW, prezesem MU był znany producent oraz dj :-) mąż znanej piosenkarki Alicii Keys. Zastanawiające.

Domyślnie

namoamo
    małą wartość na co?
    Część osób po prostu się wystraszy. Proste.
    canon, olympus

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mnie to zastanawia argumentacja, że: "...ACTA niczego nie zmienia w polskim prawie, nic nie musimy dostosowywać...". To po cholerę toto podpisywać? Wystarczy przestrzegać tego co już mamy.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Mnie to zastanawia argumentacja, że: "...ACTA niczego nie zmienia w polskim prawie, nic nie musimy dostosowywać...". To po cholerę toto podpisywać? Wystarczy przestrzegać tego co już mamy.
    Święta prawda...

Video felieton Jan Pietrzak Cenzura won z internetu

...Amen!

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    To umowa międzynarodowa, dotyczy współpracy a nie regulacji wewnętrznych.
    canon, olympus

Dopiero zaczyna Awatar Wojtas
    Miasto
    Łódź Bałuty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    Ciekawostką jest to czy wszyscy ludzie ,którzy deklarują się na protest w postaci wyjścia na ulicę czy zrealizują zamierzony cel. Obawiam się ,że tylko w Warszawie moze się coś takiego udać ,że tam będzie "demonstrantów" wiecej niż w innych miejscowościach co znowu jest dobrym materiałem na reportaż..
    Ja liczę że w Łodzi ludność dopisze i uda mi się złapać parę kadrów ;]
    Na facebooku aż wrze od chętnych ,ale pewnie jak przyjdzie 1/10 to będzie bdb.

Coś już napisał Awatar Licker
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ja liczę na frekwencje w Warszawie. Chociaż nie wierze nawet w 1/10 zapisanych na facebooku.

Bardzo ciekawa opinia GIODO.
    LINK
    7D + BG-E7 + 17-85mm f/4-5.6 + 50mm f/1.2 + 135mm f/2 + Yashica GS/GTN
    Trochę mojej amatorszczyzny: WWW.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    rOOmak, ja nie rozumiem ani Twojej interpretacji umowy (wskaż punkty w umowie do poprzedniego posta)
    ani stwierdzenia, że aby zarabiać trzeba oferować coś za darmo

Wybacz ale jeżeli myślisz, że po podpisaniu tego świstka, policja nagle zmieni nastawienie i będzie dla Ciebie kogoś ścigać, kto wrzucił jakieś tam Twoje zdjęcie na demoty albo gdzieś tam to jesteś lekko naiwny. To ma służyć tylko i wyłącznie wielkim koncernom, a argumentacja, że to nic nie zmieni w polskim prawie jest tylko po to, aby uciszyć ludzi aż dojdzie do ratyfikacji po podpisaniu, wtedy będzie już za późno. Przeczytałeś co oni mogą po wprowadzeniu tego? Mogą bez zarzutów aresztować i posadzić, a potem nawet nie masz prawa do odszkodowania. Dostawca internetu będzie musiał zapisywać logi, bo inaczej jak coś spiracisz i on tego nie zanotuję, będzie musiał za to beknąć. Poza tym popieram Pana Janusza. Skoro Boni mówi, że nic to w polskim prawie nie zmieni, to po kiego się zobowiązywać dodatkowo? Żeby znowu amerykańcom w tyłek wleźć?

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów