Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Wydzielone z wątku "Dowcipy o/na fotografii" nie dowcipy.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Ci sa najlepszymi fotografami slubnymi. Sam znam wielu niedocenionych reporterow, elektrykow, strazakow, sprzedawcow, ktorzy tluka sluby na potege. Oni tez sla bluzgi w kierunku konkurencji.
    Żeby była jasność.
    Nie mówię o ludziach którzy naprawdę odkrywają w sobie wrażliwość, poczucie estetyki i pasję do fotografii i chcą to odzwierciedlić w pracy jako fotograf ślubny. Tacy są naprawdę dobrzy i z czasem coraz lepsi.
    Mówię o tych co to pewnego dnia się budzą i postanawiają kupić w MM czy innym takim "luszczanke" i nawalać śluby bo można na tym nieźle zarobić.

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Tak jak wyżej, to nigdy i o nikim IMHO.
    no faktycznie może zbyt negatywny wydźwięk a nie o to mi chodziło.
    Ktokolwiek, bardziej będzie odzwierciedlać mój pogląd.

Program Steczkowskiej jako fotografa kobiet już był mierny.
    Zdjęcia co najmniej przeciętne, poza tym co to za sztuka jak się ma "od tak" całą ekipę jak PRO fotograf (make-up, fryzjer, stylista, pewnie nie jeden oświetleniowiec i nie jeden grafik)
    Ludzie się uczą oświetlenia studyjnego i dobierania setupów latami.
    A pani Justynka od hobbystycznego machania aparatem przeskakuje od razu do PRO studyjnego wymiatacza. Mhmm...

Nie wątpię, że będzie masa zgłoszeń do tego programu (darmowy make-up, fryzjer, stylista DLA CAŁEJ RODZINY + oczywiście fotograf) W zamian za pokazanie się w TV i na koniec pokazanie jak się jest oszczanym ze szczęścia? Pewnie wiele ludzi będzie chciało na to pójść.
    Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądało.
    Z pewnością obejrzę przynajmniej pierwszy odcinek...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Czemu mam wrażenie że wyczuwam tu zazdrość .
    Tak już jest że niektórym pewne rzeczy są dane, a inni muszą to zdobywać w pocie czoła. Chociaż Pani Justyna niejako konsumuje coś na co zapracowała sobie wcześniej więc to jest już tylko konsekwencja sławy i umiejętność wykorzystania wcześniej zdobytej pozycji .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-01-2012 o 10:25
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Goomis jeśli dobrze kojarzę to fotografia jest jednym z hobby Steczkowskiej.
    O, nawet z forum znalazłem link: http://justynasteczkowska.pl/pl/galerie/Okiem_Justyny
    Wiadomo, chodzi o show, ale z ciekawości obejrze pierwszy odcinek :-)
    Ciekaw jestem ilu osobom zepsuje pamiątki z jednego z ważniejszych dni w życiu...
    Jak dla mnie to ta kobieta nie ma pojęcia o kadrowaniu bo większość fot które widziałem ma kadr centralny... A z badziewnym kadrem i słabym naświetleniem nawet najlepsza obróbka wybitnych grafików nic nie da.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Mam nadzieje, że nikt z Was nie popsuł żadnego ślubu. Panowie specjaliści ;-)

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Ciekaw jestem ilu osobom zepsuje pamiątki z jednego z ważniejszych dni w życiu...
    Jak dla mnie to ta kobieta nie ma pojęcia o kadrowaniu bo większość fot które widziałem ma kadr centralny... A z badziewnym kadrem i słabym naświetleniem nawet najlepsza obróbka wybitnych grafików nic nie da.
    Ja bym wolała iść do Steczkowskiej niż do fotoziutka za 300zł ;-)
    Tam jest cała ekipa, nie pozwolą na zepsucie tych zdjęć :P
    Zresztą... jak masz ładnie wystylizowanych ludzi z dobrym makijażem, oświetlenie Ci ktoś ustawi, sprzęt masz najwyższej klasy (gdzieś ją widziałam z cyfrowym hasslem), i masz jeszcze minimalny zmysł estetyczny, to CIĘŻKO to zepsuć.

Biorąc cały przekrój fotografii ślubnej, która aktualnie jest dostępna na rynku, myślę, że te zdjęcia będą powyżej przeciętnej. Pomijając ile w tym jest zasługi samej Steczkowskiej.

Ale na jej miejscu zrobiłabym dokładnie to samo. Ona mocno się napracowała na samym początku żeby się przebić jako piosenkarka, udało jej się, nie wiem co by miało jej bronić odcinać kupony od tej sławy?!

PS. Może tez jak ludzie zobaczą, ile sprzętu, szpeju i przygotowań trzeba, to nie będą tak lecieć do ziutków z kitem ;-)
    Ostatnio edytowane przez najeli ; 13-01-2012 o 11:16
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Mam nadzieje, że nikt z Was nie popsuł żadnego ślubu. Panowie specjaliści ;-)
    Mi się nie udało jeszcze żadnego popsuć :P

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Ja bym wolała iść do Steczkowskiej niż do fotoziutka za 300zł ;-)
    Tam jest cała ekipa, nie pozwolą na zepsucie tych zdjęć :P
    Zresztą... jak masz ładnie wystylizowanych ludzi z dobrym makijażem, oświetlenie Ci ktoś ustawi, sprzęt masz najwyższej klasy (gdzieś ją widziałam z cyfrowym hasslem), i masz jeszcze minimalny zmysł estetyczny, to CIĘŻKO to zepsuć.

Biorąc cały przekrój fotografii ślubnej, która aktualnie jest dostępna na rynku, myślę, że te zdjęcia będą powyżej przeciętnej. Pomijając ile w tym jest zasługi samej Steczkowskiej.

Ale na jej miejscu zrobiłabym dokładnie to samo. Ona mocno się napracowała na samym początku żeby się przebić jako piosenkarka, udało jej się, nie wiem co by miało jej bronić odcinać kupony od tej sławy?!

PS. Może tez jak ludzie zobaczą, ile sprzętu, szpeju i przygotowań trzeba, to nie będą tak lecieć do ziutków z kitem ;-)
    To nie sprzęt robi zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Droga koleżanko powinnaś już o tym wiedzieć :P No i chciałbym zobaczyć kogokolwiek ze średnim formatem fotografującym w kościele hehehe

I gdzie Wy chcecie oświetlenie rozstawiać podczas reportażu fotograficznego ? Bez znaczenia jest to czy robimy ślub czy akcję z pożaru nie masz jak ustawić oświetlenia :P

I co ma sława jako piosenkarka do robienia fotografii i efektów z tym związanych ?

Ps. Nie liczyłbym na to, żeby ktokolwiek się przejął tym ile sprzętu do tego potrzeba...
    Cóż ciekaw jestem efektów jej pracy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

To,normalne że jeśli ktoś ma inne możliwosci to z nich korzysta.Pan Małysz tez zaczyna od Dakaru z niezłym sprzętem,bo i czemu miałby zacząć od najtańszego gokarta w Wisle.
    IMHO robiąc swoje wg.własnych możliwości,wiedzy,upodobań pozwólmy innym iść ich własną ,chociaż inną od naszej drogą.Zachowajmy szacunek i wspierajmy wszystkich którzy po aparat dla fotografii uprawiania sięgają.,Nie nasza sprawa ich sądzić choćbyśmy i potrafili.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Wrzuciłem to jako zabawną ciekawostkę, związaną z fotografią ;-) Reakcja trochę mnie zszokowała, telewizja ogłupia, helooł! :rolleyes: i to kolejny program w tym schemacie. Będą łzy, wpadki i inne emocjogenne zagrywki :-)

Gloryfikacji fotografii ślubnej na tym forum ni jak nie umiem zrozumieć, lekko żenujące to jest :sad: Przeciętny człowiek nie wie co to kadr, jak zobaczy ładne kolory i ostry obrazek to już będzie zachwyt. Cała reszta to dorabiabnie ideologii.. A będzie sprzęt, będzie ekipa więc i zdjęcia wyjda znacznie ponad przeciętną.. [/ot]

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

- Kochani poszukujemy do mojego najnowszego programu w Polsat Cafe zakochanych ludzi, którzy postanowili powiedzieć sobie sakramentalne TAK!!!
    Razem z moją ekipą będziemy świadkami na Waszym ślubie kościelnym.
    Jedna z najlepszych charakteryzatorek w Polsce zrobi pannie młodej fantastyczny makijaż, Jarek Szado (stylista) doradzi rodzinie co na siebie włożyć, Studio GD Danusi Gonery wyczaruje najlepszą z możliwych fryzur, a ja zrobię najpiękniejsze zdjęcia z tego jedynego i niepowtarzalnego dnia w Waszym życiu. Co Wy na to zakochani??? - napisała na swojej oficjalnej stronie Justyna Steczkowska (zachowano pisownię oryginalną).

źródło
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

"a ja zrobię najpiękniejsze zdjęcia z tego jedynego i niepowtarzalnego dnia w Waszym życiu."
    Chyba Justyna nie czyta ogłoszeń na Gumtree i nie wie, kto w tym kraju robi "najpiękniejsze zdjęcia z tego niepowtarzalnego dnia"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów