Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Problemy z autofokusem w 30D

Mieszany widok

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voyshick Zobacz posta
    ...ale myslalem ze do elektroniki to lepszy jest isopropanol... A ja mam tu wszystko w najczystrzych postaciach, takze metanol, aceton, benzeny, chloroformy, czego tylko dusza zapragnie .
    Etanol laboratoryjny jest na pewno czystszy od technicznego izopropanolu. Niemniej, nada się i jedno i drugie. Benzyn to bym raczej nie wlewał do aparatu (chyba że zewnętrznie, do usunięcia smoły, zastarzałej plamy tłuszczu itp) a od acetonu trzymaj się z daleka, bo najlepiej to on rozpuszcza tworzywa sztuczne
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Braga, Pt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Etanol laboratoryjny jest na pewno czystszy od technicznego izopropanolu. Niemniej, nada się i jedno i drugie. Benzyn to bym raczej nie wlewał do aparatu (chyba że zewnętrznie, do usunięcia smoły, zastarzałej plamy tłuszczu itp) a od acetonu trzymaj się z daleka, bo najlepiej to on rozpuszcza tworzywa sztuczne
    Ale ja nie mowilem o isopropanolu technicznym, a czystym laboratoryjnym. Poszedlem sprawdzic co tam mamy na stanie - czystosc powyzej 99.8%. To jak, to, czy 100% bezwodny etanol? Mi sie wydaje, ze to chyba wsio rawno...

O benzynie tez nie pisalem, a o benzEnie - najprostrzym aromatycznym weglowodorze . I to tez raczej w formie zartu, za bardzoz tyksyczny to on jest aby z nim latac po domu . Poza tym, pewnie tez by mi wyczyscil aparat przez rozpuszczenie jego plastikowych czesci .
    30D 10-22mm, 24-105mm, 50mm 1.4, 70-200mm 2.8 IS, 580 EX II, 055XPROB plus lampy studyjne i inne gadgety

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voyshick Zobacz posta
    To jak, to, czy 100% bezwodny etanol? Mi sie wydaje, ze to chyba wsio rawno...
    Dokładnie, nie dzielmy włosa na czworo.
    O benzynie tez nie pisalem, a o benzEnie...
    Fakt, tu mnie masz, jak widac czytałem "po łebkach" :-)
    ... - najprostrzym aromatycznym weglowodorze .
    No już dobrze, dobrze. Wiem co to benzen :-P
    I to tez raczej w formie zartu, za bardzoz tyksyczny to on jest aby z nim latac po domu .
    Oj tam, ludzie trzymają w wersalkach niewybuchy z II wojny światowej a Ty się boisz zabrać do domu flaszeczki benzenu :-D
    Poza tym, pewnie tez by mi wyczyscil aparat przez rozpuszczenie jego plastikowych czesci .
    No jak by ci zeżarł obudowę to byś się nie musiał potem, w razie czego, męczyć z jej rozkręcaniem żeby wymienić przycisk spustu migawki. Ba, nie musiałbyś go nawet demontować bo sam by sobie zniknął ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jesli bedzie to spust, to masz dwie opcje - albo wyrobione i popekane blaszki, albo brudne. Ja juz w swoim 20D robilem sam przeszczep blaszek z rozwalonego EOS 500 analoga - teraz mam jak nowy. Natomiast jedno 40D mialem okazje jedynie czyscic - byl syf na dolnej blaszce. Jednak brudne blaszki dzialaja normalnie, slychac klikanie itd. Natomiast stare, polamane jak u mnie w 20D to byl brak jakichkolwiek przejsc miedzy ostrzeniem af, a wyzwalaniem migawki.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów