Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Stłuczona szybka na lcd 550d

Domyślnie Stłuczona szybka na lcd 550d

Witam
    niestety stłukła mi się szybka (ale chyba nie jest ze szkła) na lcd w moim Canonie 550d. Czy znacie jakiś inny serwis (najlepiej w okolicach Trójmiasta) niż ten na Żytniej w Warszawie który mógłby się podjąć wymiany tego elementu? Po za tym aparat jest w 100% sprawny, lcd też działa poprawie.
    Ile szacunkowo może kosztować taka naprawa?
    Pozdrawiam
    Prostaczek

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakis_prostaczek Zobacz posta
    Witam
    niestety stłukła mi się szybka (ale chyba nie jest ze szkła) na lcd w moim Canonie 550d. Czy znacie jakiś inny serwis (najlepiej w okolicach Trójmiasta) niż ten na Żytniej w Warszawie który mógłby się podjąć wymiany tego elementu?
    Nie jestem pewien czy ta szybka występuje w ogóle jako oddzielana część zamienna. Cały LCD kosztuje na ebayu około 55$.
    Zapytaj użytkownika Naprawiacz, jest co prawda z Warszawy, ale na tym forum chyba jako jedyny "czynny" user zajmuje się sprzedażą części i naprawianiem aparatów.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Dziękuję MacGyver, już wysłałem pm do Naprawiacza.
    Swoją drogą rozumiem politykę firmy Canon, sama szybka kosztuje pewnie grosze, zarabia się na lcd ale powinna być możliwość dokupienia zamienników.
    W ostateczności można samodzielnie dorobić taką szybkę ale nie o to mi chodzi, wolałbym by było to w miarę porządne

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakis_prostaczek Zobacz posta
    W ostateczności można samodzielnie dorobić taką szybkę ale nie o to mi chodzi, wolałbym by było to w miarę porządne
    Nie trzeba nawet nic specjalnie dorabiać, można dobrać odpowiednio cienką dodatkową szybkę osłonową, przeszlifować ewentualnie krawędzie i wkleić w miejsce oryginalnej:
    http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_trks...+550d&_sacat=0
    Pytanie tylko czy tą oryginalną da się bezpiecznie odkleić od LCD, ale raczej tak.

Domyślnie

Myślałem o takim rozwiązaniu ale dalej nie będzie to oryginalna część Spokojnie można zbitą szybkę zdemontować.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W Gdańsku jest serwis, podejmujący się napraw współczesnego sprzętu, ale ostatnio pojawiły się tu o nim niepochlebne opinie.

Domyślnie

Mogę prosić o namiar na ten serwis? Może być pm jeżeli nie chcesz go reklamować. Szukałem na forum jeszcze nie znalazłem.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Żadna tajemnica, proszę bardzo: http://www.okserwis.com.pl
    Zaznaczam jednak że nie znam tej firmy, ot wiem że taka jest.

Domyślnie

Rozumiem i dziękuję

Uprawnienia umieszczania postów