Strona 999 z 1000 PierwszyPierwszy ... 4998999499899979989991000 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 981 do 9 990 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Powstaje, powstaje.
    http://www.reporterstrap.com/reporter201101.pdf strona 20, najmniejszy stojący Case, widać ładnie. Mniej więcej o takiego rozmiaru dziurach mówiłem. A, no i w czasie intensywnej pracy wątpię, żeby mi się chciało zaciągać te paski w ogóle. W Lowepro pokrywki same się zamykają, w rozwiązaniach z klapą niby też, więc to raczej taki grubszy minus tego Modular.

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Czyli jednak zostaje szycie . Dzięki za info
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Coś już napisał

Domyślnie

To ja mam dla Panów mały flmik o walizce profesjonalnego fotografa ślubnego. Link z jego strony:
    http://digitalprotalk.blogspot.com/2...ideo-week.html

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4bert Zobacz posta
    To ja mam dla Panów mały flmik o walizce profesjonalnego fotografa ślubnego. Link z jego strony:
    http://digitalprotalk.blogspot.com/2...ideo-week.html
    Smutne. 5-image filter ??:

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczemat Zobacz posta
    Dzięki wszystkim za wypowiedzi :-).

micles i Goomis - tak przeglądam te TT i wydają się całkiem fajne. Modular Set jaki pas do tego proponujecie, bo do czegoś trzeba to przypiąć
    W jakim sklepie kupujecie?

Przeglądałem też Reporter strap i w sumie też zestaw "zrób to sam" zapowiada się ciekawie. Jest pas biodrowy, jest pasek na jedno body, są sakwy, do tego ewentualnie plecak mniejszy na graty dorzucić (najważniejsze rzeczy w paskach pochowane, jedno body w łapie, a drugie na pasku reporterskim) i ma się wszystko przy sobie.
    Ja biorę pas Pro Speed Belt a będę kupował na www.ttfoto.pl bo mam do końca stycznia rabat 20% na wszystkie produkty ThinkTanka (niestety nie na systemy modułowe bo są w dziale "wyprzedaż" )
    A moduł to pewnie w Poznaniu w RaysFoto bo tam przymierzaliśmy i cena taka jak wszędzie w necie a przesyłka nam odpada.
    Reporter jest bardzo podobny do TT z tym, że TT ma więcej modułów i to nie tylko tych takich okrągłych ale jest kilka różnych więc większa elastyczność.
    Poza tym można mieszać modular ze skinem np. itd. nic nie szkodzi na przeszkodzie (no może tylko to, że osobno te moduły ciężko w PL dostać :/)

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    + jakiś DIY patent na zabezpieczenie głównej klamry od pasa (nie ufam )
    Bez przesady to nie firma krzak żeby nie ufać poza tym klamry w plecaku są wg. mnie mega dobre a w pasie na pewno nie ma gorzej. Ale jak by się uprzeć to np. 2karabińczyki spinające pasek i zapięte na pierwszej wsuwce z każdej strony i masz podwójne zapięcie paranoiku

A, jeden mega minus Modular Seta to to, że jest on na te nędzne ściągacze sznurkowe, przez co
    a) mogą się z czasem wyrobić (raczej nie problem wymienić, nawet łatwiej niż zamki w sumie)
    b) nie idzie Case'a zamknąć w 100%, a "dziura" spowodowana tym sposobem zamknięcia jest na tyle bezsensowna, że występuje na samym środku - dokładnie tam, gdzie najczęściej tylna soczewka szkła które trzymamy w środku Dlatego deszcz, piach etc - niestety może wlecieć. Skin ma klapy na rzepy, ale jest dla mnie za cienki. Dlatego pewnie będę kombinował z krawcową i customowymi klapkami doszytymi jakoś wewnątrz pewnie.
    No własnie też mnie ta dziura martwi nie ma pełnej ochrony, ale patrze w folder TT który dostałem z plecakiem i wg. nich nie chodzi o to żeby szkło szczelnie zamknąć tylko właśnie żeby sobie wystawało "tak więcej" wiesz, że ściągacz opina jeszcze pobocznicę walca w szkle
    ALE! Właśnie wymyśliłem, że można na pewno kupić gdzieś przegródki takie jak od toreb czy plecaków foto i przykleić w środku skina pewnie ze 2 by wystarczyły. Będziesz miał sztywniej voila i nie trzeba krawcowej i żadnego szycia no i można kupić lepszego i ładniejszego skina xD
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

No ciekawe czyj post pierwszy wskoczy na stronę 1000

Żeby nie było tak całkiem off-topic to powiem, że w Lowepro Flipside400 też zastanawia mnie pewność klamry od pasa biodrowego czy się nie wypnie podczas obracania pleceka na brzuch.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wątpię żeby pod ciężarem np 10 kg się urwała.. Łatwo to nawet sprawdzić.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Urwała nie urwała, bardziej mi chodzi po głowie niedokładne zapięcie/przypadkowe odpięcie.

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Żeby nie było tak całkiem off-topic to powiem, że w Lowepro Flipside400 też zastanawia mnie pewność klamry od pasa biodrowego czy się nie wypnie podczas obracania pleceka na brzuch.
    to tylko rzeczy martwe, asekuracja musi byc
    Canon

Coś już napisał

Domyślnie

Smutne. 5-image filter ??:
    Tylko to cię zainteresowało? Smutne. Każdy bierze to, co lubi, ale prócz tego szkiełka coś dalej nie pasi?

Strona 999 z 1000 PierwszyPierwszy ... 4998999499899979989991000 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów