może warto napisać bezpośrednio do autora testu?
może warto napisać bezpośrednio do autora testu?
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
Pisałem, twierdzi, że u niego na pewno działa![]()
Dlatego się tutaj starałem dowiedzieć jak to jest naprawdę, bo pomyślałem, że to może wina mojego body albo akurat mojego egzemplarza wyzwalacza.Zamieszczone przez Rafał Foryś w mailu do mnie
to dziwne, bo ta opcja się nie pojawia, ona po prostu tam jest zawszeniezależnie od lamp zapiętych na odbiornikach... po prostu, tak jak piszesz, nie da się zatwierdzić zmiany tych proporcji grup :/ i dokładnie tak samo jest u mnie, więc możliwe, że problem leży w aktualnej wersji softu w kingach? no chyba, że autor testu coś pokręcił
![]()
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
Raczej pokręcił... Zauważył, że opcja jed podświetlona, że da się ja edytować, a nie zwrócił uwagi na to iż po zatwierdzeniu wraca do 1:1, a jako, że były to wypożyczone do testów wyzwalacze, być może nie ma ich już u Siebie i nie sprawdził ponownie po moim zapytaniu.
Reasumując, Pixel Kingi nie obsługują korekty siły błysku w ETTL dla grup lamp.
To tak dla potomnych![]()
Czyli, reasumując - można dla każdej z grup ustalić - np. 1:4:32?
Rozumiem. Czyli:
grupa A - pełna moc,
grupa B - 1/16,
grupa C - 1/64.
Tak?
Być może
W takim razie - mi to wystarczy.