Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Chinskie/koreanskie lampy blyskowe

Domyślnie Chinskie/koreanskie lampy blyskowe

Witam!
    Czy, ktos z Was koledzy tudziesz kolezanki mial stycznosc z taka lampa blyskowa?http://www.ebay.co.uk/itm/GN58-YN-56...item3a663767ea Bardzo rzadko uzywam lamp a jakas lampa by mi sie przydala. Dobrze by bylo miec w swoim zestawie 580ex ale chyba dla mnie nie warto jesli rzadko z niej bede korzystal. Uzywana 380ex mozna juz dostac od 70 funtow i wiadomo co kwanon to canon, no i jeszcze nissiny w tej cenie mozna znalesc.
    Sam nie wiem co wybrac...
    Pozdrawiam Michal

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Mam jedną YN z tym, że jakiś niższy model ale używam jej tylko jako drugą lampe do sesji strobist. Jako główną używam 430exII. Natomiast co do samego YN to lampa działa i nie mam żadnych zastrzeżeń do niej poza jakością wykonania, nie wiem natomiast jak w takim chinczyku działa TTL bo moja ma tylko Manuala...

Domyślnie

Jest jeszcze jeden model, znacznie tanszy i wyraznie jest zaznaczone, ze nie dziala w TTL http://www.ebay.co.uk/itm/Flashgun-s...item3f0b2a69b5 nawet na stopce widac ze nie ma zadnych dodatkowych stykow.
    Ostatnio edytowane przez spootnick ; 08-08-2011 o 16:24

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    nie wiem natomiast jak w takim chinczyku działa TTL bo moja ma tylko Manuala...
    Działa poprawnie. Ja mam yn 468. Jest słabsza niż ta linkowana w pierwszym poście ale za to ma E-TTL II.
    C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

poczytaj inne watki jest sporo o Yongnuo

Dopiero zaczyna Awatar george
    Miasto
    PL

Domyślnie

Mam taką prosto z HK i melduje że działa przyzwoicie. Korpus wygląda dosyć jak kopia 580EX
    Pamiętaj tylko, że to lampa w pełni manualna. Faktycznie był już wątek o tych lampach chociażby http://www.canon-board.info/showthre...hlight=yongnuo
    wpisz sobie w szukajce yongnuo albo yn560
    Ostatnio edytowane przez george ; 08-08-2011 o 17:36

TempleGrandin
    Guest

Domyślnie

Zdecydowanie Nissin Di622, nie wiem, ile kosztuje w funtach, ale na polskiej stronie jest po 400 zł, jeśli nie używasz lampy przy każdym wyciągnięciu aparatu i będziesz używał jej tylko sporadycznie, to nie musisz kupować niczego bardziej zaawansowanego. Czytaj - droższego. Światło i tak trzeba modelować, więc tak naprawdę lampa ma drugorzędne znaczenie, ważne, żeby wiedzieć, jak jej używać

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wlasne jedna zamowilem, lezy i czeka w biurze, dopiero jutro bede mogl cos powiedziec

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Działa, bezprzewodowe wyzwalanie z 60D też - wiec mi gra. Generalnie wykonanie wygląda na przyzwoite, nic nie trzeszczy czy rozłazi się. Nie pracowałem dużo z lampami, więc nie mam porównania do innych, ale zastanawiam się nad jeszcze jedną.
    Z przyzwyczajenia Canon

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów