Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: YN-460 II - awaria

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie YN-460 II - awaria

Hej,

Mam problem z moją lampą (jak w temacie).
    Lampka przestała błyskać :-(
    Drążąc temat napotkałem na YT ten filmik na którym dokładnie widać identyczny przypadek jaki spotkał moją lampę.
    http://www.youtube.com/watch?v=THTJJ6w2LD0
    Autor filmu jaki i oglądający których spotkał ten sam problem nie podają rozwiązania.
    Czy ktoś miał podobny przypadek?
    Ktoś ma pomysł co to może być?
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Działa wyzwalanie przez stopkę?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Działa wyzwalanie przez stopkę?
    :-) Prawdę mówiąc tego nie sprawdziłem.
    Bo używałem jej zawsze jako "tej drugiej" wyzwalanej radiowo (Photix Aster) lub fotocelą.
    Na pewno sprawdziłem wyzwalaczami na oba sposoby i też nie błyskała. Wieczorem jeszcze podepnę bezpośrednio w sanki.
    Dokopałem się jeszcze, że wersja poprzednia mk I miała problemy z kabelkami dochodzącymi do głowicy które się po jakimś czasie rozłączały.
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Domyślnie

cześć podobny problem miałem z moją yn468 tu znalazłem rozwiązanie co prawda ja miałem inny problem jak się później okazało ale to może być wybawieniem w Twojej sytuacji

Miasto
    Legionowo

Thumbs up

romez dzięki za podpowiedź!
    To było rzeczywiście to.

Jako, że nigdy nie trzymałem w ręku lutownicy temat przekazałem ojcu który za uwaga 1 zł sztuka zakupił nowy kondensator i go wlutował w miejsce tego oryginalnego.
    Ten co był w lampie ma wyczuwalny pod palcem mały otworek świadczący o jego uszkodzeniu.
    Zakupiony kondensator ma identyczne parametry jak ten oryginalny, ale jest prawie 2x większy mimo to dało się bez problemu zamknąć lampę tak by nic nie zwierało.
    W wolnej chwili zrobię zdjęcie kondensatorów (starego i nowych które ojciec kupił na zapas). Niestety zdjęć z wymiany nie będę miał. Temat zamknięty i mam nadzieję, że przydatny dla osób które to samo spotka w przyszłości.
    Pozdrawiam, 2du
    www.gabisia.com

Domyślnie

Cieszę się że mogłem pomóc ja miałem oderwaną ścieżkę z jakąś inną częścią prawdopodobnie od włączania i wyłączania(bo na wysokości włącznika)

Uprawnienia umieszczania postów