Strona 986 z 1000 PierwszyPierwszy ... 486886936976984985986987988996 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 851 do 9 860 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adacho Zobacz posta
    ... i ostatnio poczułęm powołanie w kierunku fotografii ślubnej Na chwile obecną dysponuje :
    50d
    Sigma 17-70 2.8-4.0 OS HSM
    C 70-200 4.0
    430EXII

Pomysł jest następujący :
    - sprzedać sigme
    - zamiast tego kupić C17-40
    - kupić stałki C28 oraz C85
    - za rok przejść na FF
    1. Nie sprzedawaj sigmy bo ma większy zakres niż C17-40 (mam i czasami brakuje mm i światłą bo jest f=4)
    2. Sprzedaj C70-200 bo szkoda czasu na zakładanie na puszkę i chodzenie z balastem. Za wiele nim nie zrobisz.
    3. Nie zważaj na gadanie forumowiczów że masz tylko jedną puszkę i bierzesz się za śluby, to zwyczajowe gadanie tych co czują konkurencję.
    To tak jakby jadąc samochodem ciągnąć lawetę z zapasowym samochodem, albo używał 2-3 prezerwatyw.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nietonie Zobacz posta
    Poza tym zadziwia i przeraża mnie "odwaga" ludzi przyjeżdżających na ślub z jednym body!
    Sam zastanów się jak byś się czuł i zachował gdyby fotografowi na Twoim ślubie popsuł się aparat i nie miałby on żadnego zapasu...
    W pełni sie zgadzam, iż takie podejście jest nieodpowiedzialne. Uważam, ze mając jedno body można próbować slubów tylko jako drugi fotograf oraz bez wynagrodzenia. Takie też mam założenia. Wydaje mi sie, iż jeśli młodzi są wyraźnie poinformowani nt mojego doświadczenia oraz ilości sprzętu jakim dysponuje i dalej są skłonni wyraznić zgode na fotografowanie na ich ślubie, wszystko jest w porządku.
    W jakiś sposób trzeba zacząć tworzyć slubne portfolio. Nie chce mi sie wierzyć, iż każdy fotograf slubny na tym forum od początku posiadał zestaw dwóch puszek.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    1. Nie sprzedawaj sigmy bo ma większy zakres niż C17-40 (mam i czasami brakuje mm i światłą bo jest f=4)
    2. Sprzedaj C70-200 bo szkoda czasu na zakładanie na puszkę i chodzenie z balastem. Za wiele nim nie zrobisz.
    3. Nie zważaj na gadanie forumowiczów że masz tylko jedną puszkę i bierzesz się za śluby, to zwyczajowe gadanie tych co czują konkurencję.
    To tak jakby jadąc samochodem ciągnąć lawetę z zapasowym samochodem, albo używał 2-3 prezerwatyw.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!
    Jest pewien błąd w Twoim rozumowaniu... Jak Ci prezerwatywa pęknie, to problem robisz sobie. Kiedy padnie Ci body problem robisz nie tylko sobie ale też obcym ludziom, którzy Ci zaufali. Ale kogo to obchodzi, prawda?
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

I nakladasz dwie prezerwatywy?

Koledze padly kiedys oba aparaty, jeszcze w kosciele. Na szczescie jego znajomy dojechal z trzecim. Ale on tez mogl pasc.

Sent from my GT-I9000

Bywalec

Domyślnie

Nie nakładam, bo to moja sprawa i mój problem w razie czego. Ale kiedy robię coś na zlecenie, pojawia się coś takiego jak minimalizacja ryzyka. Wiadomo, że pięć aparatów też może paść, ale jest na to mniejsza szansa, niż na padnięcie jednego.

Swoją drogą na miejscu człowieka, któremu padło by kilka puszek podczas jednego zlecenia nie opuszczałbym pomieszczenia wyłożonego materacami.
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To tak jakby jadąc samochodem ciągnąć lawetę z zapasowym samochodem
    To tak jakby kolarze na wyścigach mieli za sobą wozy serwisowe z trzema rowerami na jednego zawodnika. A jak już bardzo chcesz porównania z samochodem, to myślę, że w F1 też mają dużo części, które mogą się nagle popsuć. Więc jak jesteś umiejętnym extreme-majsterkowiczem, to możesz na śluby ze sobą nosić zapasową migawkę i jak pójdzie, to sobie na kolanie w 30s wymienić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rog Zobacz posta
    Kiedy padnie Ci body problem robisz nie tylko sobie ale też obcym ludziom, którzy Ci zaufali. Ale kogo to obchodzi, prawda?
    Tragedia... Normalnie można komuś zniszczyć życie.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu

Domyślnie

2 body to dopiero wierzchołek góry lodowej. Kolejne to:
    - używanie małych kart pamięci (na wypadek awarii tracimy mało danych)
    - kopiowanie pełnych kart do banku pamięci
    - najlepsze było by jednak body zapisujące na 2 kartach jednocześnie
    - 2 lampy jeśli ktoś używa
    -...

Nie popadajmy jednak w paranoję. Kto z obecnych może z ręką na sercu powiedzieć, że zawsze używa ww środków zapobiegawczych?

Aha. I widział ktoś kiedyś kamerzystę z 2 kamerami? Ja nigdy, choć przyznam, że miewam śluby bardzo sporadycznie.

Jak by ktoś był ciekawy to zawsze mam 2 korpus w torbie. Dla psychicznego komfortu.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

na tym forum nie wolno używac "słów" więc powiem najdelikatniej jak potrafię " gadasz głupoty, i na drugi raz jak bedziesz miał napisac coś równie bezsesownego to zastanów sie 10 razy, bo nawet 5 razy to chyba za mało"
    ale widac trzeba doświadczyć na własnej skórze, co oznacza padnięte body na płatnym zleceniu, zeby przestac wypisywac takie bzdury, bo zeby uwierzyc komuś na słowo to zbyt trudne... ech...
    dla jasnści: TAK, padło mi body na ślubie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    Nie popadajmy jednak w paranoję. Kto z obecnych może z ręką na sercu powiedzieć, że zawsze używa ww środków zapobiegawczych?
    ja używam, co więcej nigdy nie kasuję danych z kart, zanim nie oddam pełnego materiału klienowi, i nie zrobię kopii z płytek jakie mu oddałem
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 01-01-2012 o 17:47 Powód: Automerged Doublepost
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    ...dla jasnści: TAK, padło mi body na ślubie
    ...
    Ale było to body w miarę świeże i rozsądnym przebiegiem, które nie dawało wcześniej absolutnych oznak zmęczenia, czy już lekko śmigane?
    Pytam z czystej ciekawości, bo wiem jak elektronika potrafi się czasami irracjonalnie zachować, ale przeważnie wysyła nam jednak sygnały o zmęczeniu.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 986 z 1000 PierwszyPierwszy ... 486886936976984985986987988996 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów