Trochę za drogi ten Phottix. Za 400zł więcej można mieć TT5 + TT1 + pewność że za rok będzie można dokupić odbiorniki.
Pod koniec roku ma wyjść nowy Pixel więc ja cierpliwie czekam :-)
Trochę za drogi ten Phottix. Za 400zł więcej można mieć TT5 + TT1 + pewność że za rok będzie można dokupić odbiorniki.
Pod koniec roku ma wyjść nowy Pixel więc ja cierpliwie czekam :-)
Mówisz o Pixel King? Ktoś to już może testował?
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
Jak sądzę kolega mówi o Phottix Odin - nowym dziecku z tej stajni. Po krótce ma możliwość wyzwalania 3 grup w E-TTL lub manualu ze sterowaniem zoomem palników. I to wszystko z 1 miejsca wpiętego w gorącą stopkę w aparacie. Jak z ciekawości szukałem cen to podstawowy zestaw wsykoaczył mi ok 1350pln (sterownik z 1 odbiornikiem) a kazdy nowy odbiornik 450pln (alledrogo)
60D + 400D(BG-E3) + macro-kit + T17-50 2.8 + C50/1.8 + C85 1.8 + T55-200 + Samyang 8mm FishEye + 580 EX II + YN565EX + YN560 II + Phottix Strato II Multi + pomniejsze gadżety
Jak wyglada wyzwalanie lamp studyjnych (popularnych Elfo, Quantuum itp)za pomoca Pixel Knight albo Pixel King jak chcemy miec czasy min 1/2000s? Czy ktos testowal? Czy to wogole mozliwe?
Ostatnio edytowane przez mxw ; 29-12-2011 o 01:12
pozdro.,
m.
A które wyzwalacze radiowe mają wspomaganie AF? Bo takich które synchronizują błysk na 2 kurtynę zdaje się też nie ma? Albo z czymś co działa jak AC3? Cena jest adekwatna do jakości i funkcjonalności, jeżeli co innego jest priorytetem zawsze można kupić chińczyki jakieś.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Kingi maja namiastke wspomagania.
O ile dobrze pa.ietam, to rowniez na 2 kurtyne synchronizuja...
Sent from my GT-I9000
najnowsze pixel king coś tam zaczynają mieć, więc widać, że dostrzeżono problem.
tak na poważnie to tylko ST-E2, ale on nie jest radiowy, jedynie bezprzewodowy.
natomiast chodziło mi o coś innego - to, że nie ma dobrego czy idealnego rozwiązania nie oznacza, że te, które są są dobre i można "nie widzieć ich wad".
to tak, jak z obecnymi smartfonami czy ajfonami - wiadomo, jakie są - dlatego jak ktoś mówi, że jest zadowolony ze swojego smartfona, to po prostu raczej czegoś nie wie albo nie chce tego przyznać.
dlatego osobiście nie napiszę, że jestem zadowolony ze swojego wyzwalacza, dopóki nie pojawi się na rynku coś wielkości PW TT1/TT5 z ich całą jakością i inteligencją ORAZ ze wspomagaczem AF. hawk. :cool:
pozdro.,
m.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący