Strona 109 z 167 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    http://forum.optyczne.pl/printview.p...44dc18ddaa457b
    "Do tego metalowa stopka, ze stykami mającymi umożliwiać przenoszenie danych TTL do lampy zamocowanej na urządzeniu w stopce aparatu (więcej na ten temat poniżej)."
    Osobiście nie mam tych nadajników, ale tutaj pisze wyraźnie że lampa która jest wpięta w nadajnik pracuje w TTL
    Pozwolę sobie zacytować ze wskazanej przez Ciebie recenzji...

Ostatnia rzecz którą sprawdziłem, to wyzwalanie lampy przez odbiornik w sankach aparatu. Niestety spotkał mnie tu zawód - zarówno EX580 II jak i nissin di622 ustawione w tryb eTTL odpalały za każdym razem z pełną mocą.

Zwracam też uwagę że na zdjęciach widać że od strony lampy brakuje jednego pinu. Co ciekawe - na stronie producenta jest zdjęcie gdzie ten brakujący pin jest .

Mam RF-603 - do lampy nie przenosi TTLa - nie pozwala też na wzbudzenie wspomagania AF. Działa za to budzenie lamp z uśpienia. Jako ciekawostkę zauważę tylko że w LV nie działa sterowanie lampami innymi niż ETTL . Spotkał mnie ostatnio z tego powodu straszny zawód .

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Pozwolę sobie zacytować ze wskazanej przez Ciebie recenzji...

Ostatnia rzecz którą sprawdziłem, to wyzwalanie lampy przez odbiornik w sankach aparatu. Niestety spotkał mnie tu zawód - zarówno EX580 II jak i nissin di622 ustawione w tryb eTTL odpalały za każdym razem z pełną mocą.

Zwracam też uwagę że na zdjęciach widać że od strony lampy brakuje jednego pinu. Co ciekawe - na stronie producenta jest zdjęcie gdzie ten brakujący pin jest .

Mam RF-603 - do lampy nie przenosi TTLa - nie pozwala też na wzbudzenie wspomagania AF. Działa za to budzenie lamp z uśpienia. Jako ciekawostkę zauważę tylko że w LV nie działa sterowanie lampami innymi niż ETTL . Spotkał mnie ostatnio z tego powodu straszny zawód .

Pozdrawiam...
    Przyznaje, że testu nie doczytałem do końca, szukałem tylko tej informacji którą zacytowałem bo byłem pewien z czytanych opisów na aukcjach, że przenosi Chciałem kupić ten wyzwalacz żeby świecić na sali weselnej no ale jak widzę sobie nie poświecę. Dzięki:-P

Dopiero zaczyna Awatar Skarabeus
    Miasto
    zachodnie rubieże

Domyślnie

Podobno Pixel King
    Nie wspiera systemu bezprzewodowego dla lamp błyskowych Canon.
    Co to znaczy? Czy "master" odpalany przez PK nie wyzwoli "slavów"?

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

wyzwoli testowałem na 550EX i 420 ex. Oczywiście na 550EX master i 420 EX slave. System nie wspiera bo nie da się przestawiać(bynajmniej 550EX) w menu aparatu podpiętej lampy master do PK. Lampe ustawiasz ręcznie i w M plus tryb master i z lampy ustawiasz sobie 420/430 ex oczywiście ettl wiec zapomnij o manualnym zoomie lampy (tej na slave) jak wszystko poustawiasz PK wyzwoli 550EX, która z kolei wyzwoli 420 EX. Ja 550 EX sprzedałem gdyż nie urządza mnie tylko tryb M z PK. Nie wiem jak z 580 EX II ale przypuszczam, że podobnie jak mam z Metzem 50 AF-1 czyli w pełni kompatybilna lampa sterowana z menu aparatu, zarówno w ETTL jak i M wszytko pod ręką bez biegania, łącznie z kompensacją do 8:1 dla każdej lampy oddzielnie w ETTL. Zbieram na Metza 58 AF-2 gdyż na nową 580 EX II żona mi nie pozwoli poza tym sie psują

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Miasto
    warszawa

Domyślnie Nowy pocketwizard HyperSync

Witam

Mam pytanie, czy ktos juz testowal nowy HyperSync w pocketwizardzie? z moim 5D w trybie automatycznem juz pieknie synchronizuje na 1/320 na samym starcie ze starym, manualnym metzem. Jestem ciekawy jak Hypersync teraz dziala z lampami studyjnymi, czy ktos probowal?

akustyk: podkleilem, bo watek zbiorczy na ten temat juz jest. czuwaj!
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 19-09-2011 o 12:38

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Było parę razy np. http://www.canon-board.info/showthre...=74334&page=45
    post 448 dla przykładu

używaj http://maciejko.net/cbsearch/ ZANIM założysz nowy wątek.

EDIT: O już ktoś przeniósł :-)
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 19-09-2011 o 12:40

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam pytanie które pewnie już przewinęło się przez forum, ale przerzucenie setek stron postów mija się z celem. Więc moje pytanie brzmi jak odpalić zdalnie nissina di622. Z tego co wyczytałem żadne phottixy i inne cuda wianki i wyzwalacze radiowe odpadają w przedbiegach. Pozostaje więc chyba jakaś kostka lub coś w ten deseń. Co możecie zaproponować, jeśli jakaś kostkę to jaką? Próbowałem też fotoceli lecz nissin ma problemy nawet w nocy aby za każdym razem dać błysk. Lamp potrzebuję głównie w plenerze do zdjęć rowerowych. Z góry dziękuję za pomoc
    Ostatnio edytowane przez vibovit ; 23-09-2011 o 23:02
    Canon 1000D | EF-S 18-55 IS | EF-S 55-250 IS | EF 50 mk2 | Nissin Di662 | Alpha Digital BG-E5

Miasto
    warszawa

Domyślnie

pocketwizard tego nissina obsluguje

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vibovit Zobacz posta
    Mam pytanie które pewnie już przewinęło się przez forum, ale przerzucenie setek stron postów mija się z celem. Więc moje pytanie brzmi jak odpalić zdalnie nissina di622. Z tego co wyczytałem żadne phottixy i inne cuda wianki i wyzwalacze radiowe odpadają w przedbiegach. Pozostaje więc chyba jakaś kostka lub coś w ten deseń. Co możecie zaproponować, jeśli jakaś kostkę to jaką? Próbowałem też fotoceli lecz nissin ma problemy nawet w nocy aby za każdym razem dać błysk. Lamp potrzebuję głównie w plenerze do zdjęć rowerowych. Z góry dziękuję za pomoc
    Da się ją odpalić po małej przeróbce polegającej na montażu gniazda jack z boku obudowy.
    Do tego gniazda podłączasz kabelkiem wyzwalacz i wszystko gra.
    Przetestowane na własnej skórze.

już na allegro widziałem aukcje z ofertą przeróbki.

a tu link jak zrobić to samemu.
    http://www.youtube.com/watch?v=S6EzCU03ymQ
    http://www.youtube.com/watch?v=0VKEvpTPOis

Domyślnie

miałabym pytanie czy podłączając przez pocketwizarda powerSt4 lampę Elinchrom da mi możliwość otrzymania czasów synchro 1/8000 ?

Strona 109 z 167 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów