Strona 129 z 175 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ma to jak ktoś sprawdzić?
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 09-04-2012 o 00:30

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Mam takie pytanie, na razie teoretyczne, może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem.
    Pewnie niewiele pomogę, ale teoretycznie podobny przypadek zachodzi z lampą YN565EX.

A brand-new flash: yongnuo YN 565ex flash supported for n’s & c’s system
    The yn565ex can be triggered by 580ex ii, sb-900/800/700, 7d/60d/600d, nikon c-command and st-e2, and flashes as ttl mode as well as m/multi mode. To enjoy wireless ttl lighting, ratio control, as well as remote control of output level, you may only take a camera with built-in commander mode, and the yn565ex.

Po ludzku: jeśli lampa YN działa jako slave to ustawiasz w jej menu czy master jest w systemie Canona, Nikona lub żeby YN sam rozpoznał jaki to system.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Domyślnie

Tak lekko niby odchodząc od tematu. Czy któryś z Was kupiłby chiński samochód ?
    Na pewno nie. Więc skąd to podniecanie się chińskimi niepewnym, z fatalną jakością i wyrobami ?
    regulamin pkt. 8

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Mam takie pytanie, na razie teoretyczne, może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. Czy wyzwalacze np RF603 albo Pixel Soldier przeznaczone do różnych aparatów będą ze sobą współpracować? Np wyzwalacz na Canonie i odbiornik do Nikona z lampą Nikona.
    Pewnie mało Cię to obchodzi ale tak działają stare erefki 602 i Strato 5in1
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz87 Zobacz posta
    Nie sądzę, żeby to tak działało. Nie jestem wielkim znawcą, ale wystarczy, że każdy aparat inaczej koduje przekazywane informacje i analogicznie każda lampa odczytuje preferowany kod ustalony odgórnie to nadajnik/odbiornik nie mają tu już nic do roboty, bo one tylko wysyłają/odbierają sygnał, a każdy sygnał będzie odpowiednio "zastrzeżony". To byłyby zbyt duże straty finansowe dla producentów, gdyby mogło to tak działać. A może jestem w błędzie?
    Właśnie rozumowałem trochę inaczej. "Zastrzeżenie" sygnału dotyczy sterowania TTL i tu nie ma wątpliwości że połączenie Canon-Nikon nie zadziała. Ale za transmisję sygnału drogą radiową nie odpowiada ani aparat ani lampa, tylko wyzwalacz. A trudno spodziewać się żeby do zestawu canonowskiego używali innych nadajników niż w zestawie nikonowym

Cytat Zamieszczone przez Ulisses Zobacz posta
    Wiem, że w zestawach Yangnuo na pewno nie da się takich cudów zrobić (mam canona i nikona) a co do PSów mam 90% pewności, że też nie ;] Przyczyny mogą być takie jak pisał kolega wyżej.
    Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Pewnie mało Cię to obchodzi ale tak działają stare erefki 602 i Strato 5in1
    Dziękuję za odpowiedzi
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

a wiec kupiłem rf 603 do 400d+sunpak pz42+unomat b24 (na węzyku). Jakoś super, działa super. Polecam!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witold Spisz Zobacz posta
    Tak lekko niby odchodząc od tematu. Czy któryś z Was kupiłby chiński samochód ?
    Na pewno nie. Więc skąd to podniecanie się chińskimi niepewnym, z fatalną jakością i wyrobami ?
    Bo od braku jednego błysku na miliard, nie zginę, a od braku hamulców jeden raz na miliard hamowań już tak. 5x tańsza cena za wyzwalacze, które spełniają moje oczekiwania dokładnie tak samo jak spełniałyby te markowe to wystarczająco przekonujący argument, by zdecydować się na chinole.

Fanboyom PocketWizardów mówimy nie!

Domyślnie

Mam PW i błyskają. Nie muszę się tłumaczyć modelowi, modelce, że coś mi nie błyska nie kontaktuje, że mam co 4 błysk zarejestrowany, że jakiś chinczyk źle podał dane o świetle.
    itd.
    regulamin pkt. 8

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No nie wiem.
    Próbowałem dziś za pomocą 5DmII i Pocket Wizardów wyzwolić Lampy Elfo bezskutecznie.
    lampa błyskała tylko przy wyzwalaniu testowym, a nie za pomocą spustu aparatu - ma ktoś jakiś pomysł ja kto zrobić ?
    Myślę, że rodzaj lamp nie ma tu znaczenia.
    Dziękuje za ew. podpowiedzi.
    Pozdrawiam
    Ba nawet miałem problem z wyzwoleniem kiedyś przy odległości około 10 metrów.
    Ja mam Yongnuo, moc błysku dobieram sam, a nie automat, dzięki którego błędom musiałbym się tłumaczyć z powodu złego pomiaru, a wydałem mniej. Chyba ani razu nie miałem sytuacji, w której lampa by mi nie błysnęła z powodu wyzwalacza. No, raz, jak mi się baterie w nim wyładowały bo zostawiłem odbiornik włączony na 2 tygodnie. I CO TERAS?
    Ostatnio edytowane przez micles ; 11-04-2012 o 00:51

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

ja uzywam rf602 z 2 odbiornikami i z 430exI jak i 580exI problemow nie mam jak do tej pory. A nawet producent PW podaje ze ex w wersji I maja problemy przy wyzwalaniu radiowym z powodu jakichs zaklucen wywolanych przez lampy

Wysłano z GT-S5570 z użyciem Tapatalk PL (spolszczone przez gusto z samsunggalaxy.eu)

Strona 129 z 175 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów