Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: Zestaw do sportu

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

współpracuje (tzn dopiero zaczynam - debiut przede mną ;]) z pewna gazetą, która w tej chwili jeśli w ogóle ma to ma beznadziejnego fotografa sportowego, co do tego gdzie i co to generalnie będzie wszystko! Piłka w słoneczne dni, piłka przy jupiterach na stadionie, sporty halowe typu siatka kosz itd... dosłownie wszystko co ze sportem związane.

1d II bardzo fajny sprzęt, jeśli udałoby się go wyrwać za +/- 2.5tys + 70-200 3tys to ewentualnie może jeszcze 500zl bym wyskrobał na jakieś krótkie szkło (czy wszystkie Lki kryją FF?), tylko jakie ?;/ Widze, że ISO 1600 jest jeszcze spokojnie używalne. Tylko największy problem w tym przypadku to przebieg, chociaż do 200tys chyba migawka średnio wytrzymuje ? O 1d III mogę pomarzyć póki co... Teraz dorzuciliście do pieca i już kompletnie nie wiem co brać ;]

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    1d II bardzo fajny sprzęt, jeśli udałoby się go wyrwać za +/- 2.5tys + 70-200 3tys to ewentualnie może jeszcze 500zl bym wyskrobał na jakieś krótkie szkło (czy wszystkie Lki kryją FF?), tylko jakie ?;/ Widze, że ISO 1600 jest jeszcze spokojnie używalne. Tylko największy problem w tym przypadku to przebieg, chociaż do 200tys chyba migawka średnio wytrzymuje ? O 1d III mogę pomarzyć póki co... Teraz dorzuciliście do pieca i już kompletnie nie wiem co brać ;]
    iso1600 luzem z cropowaniem, iso3200 z lekkimi kropami tez daje rade
    w 40d/50d jest gorzej
    a af (pewniejszy niz w 1d3/1d4 !).... szybkosc... fun z focenia... zupelnie inna bajka
    Z przebiegiem to jak pisalem: wyhaczyc cos np. po wymianie migawki na zytniej i luz. Gwara na migawke do 200k dalej wtedy obowiazuje, a reszta..... to jest chyba najmniej awaryjna puszka cyfrowa jaka Canon sprzedawal

wszystkie eLki kryja FF
    odnosnie krotkiego szkla to Tamron 17-35 Macalem nikonowa wersje pare razy i.... zaluje, ze kiedys kupilem 17-40L. Do sportu zakup ekonomicznie nieuzasadniony, T17-35 styka luzem.
    Ostatnio edytowane przez Andrus ; 18-12-2011 o 15:44

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    a af (pewniejszy niz w 1d3/1d4 !)
    No tak nie ma to jak powtarzać bzdury wyczytane w necie...
    Ale wiadomo każdy swoje chwali
    Z przebiegiem to jak pisalem: wyhaczyc cos np. po wymianie migawki na zytniej i luz. Gwara na migawke do 200k dalej wtedy obowiazuje, a reszta..... to jest chyba najmniej awaryjna puszka cyfrowa jaka Canon sprzedawal
    Z tą gwarancją na wymienioną migawkę nie jest takie pewne.
    W nowym podforum jak ktoś o to zapytał wprost to nie padła żadna odpowiedź czy po wymianie gwarancja jest znowu odnawiana na ilość cykli czy tylko na 6mc jak widnieje na kwitku z serwisu...
    A co do najmniej awaryjnej puszki to poproszę link do szczegółowych danych na ten temat...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No tak nie ma to jak powtarzać bzdury wyczytane w necie...
    Ale wiadomo każdy swoje chwali
    ? ja nie mam tej puszki
    1. MIAŁEM 1d2 i 1d3 - pewniejszy (nie pisalem ani razu o szybkosci) mial 1d2
    2. Znam pare osob, ktore przechodzily droge 1d2->1d3->1d4 - tesknia za AF z 1d2, psiocza na ten z 1d4
    3. Porownywalem z jedna osoba prace servo w jednej hali 1d3 vs. 1d4 - podobnie marnie bylo - nie przypominam sobie problemow tam z 1d2

Z tą gwarancją na wymienioną migawkę nie jest takie pewne.
    W nowym podforum jak ktoś o to zapytał wprost to nie padła żadna odpowiedź czy po wymianie gwarancja jest znowu odnawiana na ilość cykli czy tylko na 6mc jak widnieje na kwitku z serwisu...
    A co do najmniej awaryjnej puszki to poproszę link do szczegółowych danych na ten temat...
    jak wymienialem migawke w 1d2 na gwarancji to nie dostalem swistka na 6miesiecy ale moze faktycznie jest jak piszesz

odnosnie awaryjnosci to linka nie dam, bo takich danych nie ma, wlasciciele nie klepia o nich 300 postow na godzine tylko uzywaja info to rowniez jest "zaslyszane", nowsze jedynki czesciej sie serwisuje (np. w 1d3 po 80k zdjec mialem spust do wymiany ??: ). Co nie zmienia faktu, ze sa inne funkcje dla ktorych warto jest miec nowsza jedynke AF nie jest w nich tragiczny czy wyraznie mniej pewny, ale jednak gorszy

Nie zaprzeczę, że już teraz myślałem o trochę lepszej puszce żeby starczyła na dłużej, szkła łatwiej dokupić niż zmienić aparat... ale chyba zostane jednak przy najtańszej opcji.
    na odwrot latwiej i czesciej sie puszke zmienia, lepiej na starcie kupic dobre szkla
    Ostatnio edytowane przez Andrus ; 18-12-2011 o 23:07

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

? ja nie mam tej puszki
    1. MIAŁEM 1d2 i 1d3 - pewniejszy (nie pisalem ani razu o szybkosci) mial 1d2
    2. Znam pare osob, ktore przechodzily droge 1d2->1d3->1d4 - tesknia za AF z 1d2, psiocza na ten z 1d4
    3. Porownywalem z jedna osoba prace servo w jednej hali 1d3 vs. 1d4 - podobnie marnie bylo - nie przypominam sobie problemow tam z 1d2
    Ok mały punkt dla Ciebie gdyż nie miałem jedynek ale nie raz pracowałem z 1D2, 1D3 i ostatnio 1D4 i też swoją opinię mam.
    A znajomych co przeszli drogę 1d2->1d3->1d4 też kilku mam i jakoś żaden z nich nie tęskni do 1D2 a szczególnie właśnie do jego AFa.
    O 1D3 jest faktycznie sporo mieszanych opinii jednak nie znam nikogo kto by tęsknił za 1D2. Za to wszyscy których znam i mają 1D4 tylko go chwalą.

jak wymienialem migawke w 1d2 na gwarancji to nie dostalem swistka na 6miesiecy ale moze faktycznie jest jak piszesz
    Ja odstałem do 40stki GW na 6miesięcy. Może jedynki są jeszcze bardziej specjalnej troski

odnosnie awaryjnosci to linka nie dam, bo takich danych nie ma, wlasciciele nie klepia o nich 300 postow na godzine tylko uzywaja info to rowniez jest "zaslyszane", nowsze jedynki czesciej sie serwisuje (np. w 1d3 po 80k zdjec mialem spust do wymiany ??: ). Co nie zmienia faktu, ze sa inne funkcje dla ktorych warto jest miec nowsza jedynke AF nie jest w nich tragiczny czy wyraznie mniej pewny, ale jednak gorszy
    To, że Tobie spust padł to nie znaczy o ogólnej statystyce modeli Canona
    Specjalnie zapytałem o źródło bo wiem, że takowe nie istnieje a "zasłyszeć" to sobie można dużo

na odwrot latwiej i czesciej sie puszke zmienia, lepiej na starcie kupic dobre szkla
    Zdecydowanie prawda.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

O 1D3 jest faktycznie sporo mieszanych opinii jednak nie znam nikogo kto by tęsknił za 1D2. Za to wszyscy których znam i mają 1D4 tylko go chwalą.
    puszke ogolnie tak, ale ja pisalem o samym AFie
    ogolny ranking to oczywiscie 1D4>1D3>1D2
    zreszta u Canona w ogole slabo z AF w servo w ciemnych pomieszczeniach

To, że Tobie spust padł to nie znaczy o ogólnej statystyce modeli Canona
    wiesz.... w 1d2 migawka mi padla przy 70k

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

ogolny ranking to oczywiscie 1D4>1D3>1D2
    zreszta u Canona w ogole slabo z AF w servo w ciemnych pomieszczeniach
    Mam znajomego, który pracuje na dwóch systemach nikon/canon. Korzysta głównie z d3s/d3x, a 1d mark IV zostawił sobie ze szkła dla samych kolorów - jak twierdzi. Z tego, co mi tłumaczył to 1d mk4 w porównaniu do poprzedników ma naprawdę bardzo dobry AF. Sam póki, co zbieram pieniądze (o czym pewnie nie raz pisałem) na jedynkę. Jednak nie rzuciłbym się na mk2. Odrzuca mnie sam stan tych korpusów i o dziwnej cenie nie mówiąc.

Poza tym warto się przyjrzeć temu filmikowi:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=jdP1Q6GmliY
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Bywalec

Domyślnie

współpracuje (tzn dopiero zaczynam - debiut przede mną ;]) z pewna gazetą, która w tej chwili jeśli w ogóle ma to ma beznadziejnego fotografa sportowego, co do tego gdzie i co to generalnie będzie wszystko! Piłka w słoneczne dni, piłka przy jupiterach na stadionie, sporty halowe typu siatka kosz itd... dosłownie wszystko co ze sportem związane.

No to z tego co wymieniłeś to z 20 koła przygotuj na sprzęt
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    No to z tego co wymieniłeś to z 20 koła przygotuj na sprzęt
    nie skumałem ocb ;]

czy jest gdzieś jakaś list szkieł które kryją FF u canona ? może jednak faktycznie skusze się na 1d II....

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

nie skumałem ocb ;]

czy jest gdzieś jakaś list szkieł które kryją FF u canona ?...
    Wszystkie z oznaczeniem EF, u sigmy z oznaczeniem DG (nie kryją canon z oznaczeniem EF-s i sigmy z oznaczeniem DC)...tak w wielkim skrócie.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów