Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: RTV EURO AGD i zakup aparatu. Bać się czy nie bać?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Na 10 rat do 5 tys. zł nie ma raczej problemu bank udzieli kredytu bez ubezpieczenia.........
    No nie w każdym przypadku. Jeśli o kredyt będzie się ubiegać np samotny i bezdzietny emeryt to ubezpieczenie będzie niemal pewne.

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Dokładnie tak.
    Któregoś razu chcieli nam taki numer wyciąć, że niby odmowa bez ubezpieczenia.
    No to powiedziałem, żeby wniosek został wysłany jeszcze raz, bo z ubezpieczeniem i tak nie wezmę.
    Konsternacja.
    Po 3 minutach nagle cudem była zgoda.
    Miałem podobny przypadek. Miła pani poinformowała mnie, że otrzymała odpowiedź z banku - bez ubezpieczenia się nie obędzie. Spytałem do jakiego banku został wysłany wniosek - do Lukasa. Poprosiłem więc o wysłanie ponownie wniosku ale tym razem do Banku Sigma (z tymi dwoma bankami sklep ma podpisaną umowę) - po paru minutach przyszła odpowiedź, że kredyt będzie u nich bez ubezpieczenia.
    Być może było tak samo w zacytowanym przeze mnie poście.

Cytat Zamieszczone przez chopinx Zobacz posta
    Poproś treść umowy kredytowej do przestudiowania, tam muszą być określone wszystkie warunki.
    O nic nie trzeba prosić, gdyż każda ze stron otrzymuje po jednym egzemplarzu zawartej umowy.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 14-12-2011 o 10:14 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna Awatar Wasyl
    Miasto
    Bełchatów

Domyślnie

a wiecie o co chodzi z tymi dodatkowymi kartami kredytowymi czy ubezpieczeniami które czy to proponują czy wręcz wymagają przy kredytach? otóż chodzi o to, że w każdym banku każdy pracownik ma do wypracowania pewną normę w której są udzielone kredyty, ubezpieczenia i karty kredytowe. Często bardzo ciężko im wypracować odpowiednią normę i aby dostać premię tudzież utrzymać się w pracy są poniekąd zmuszeni wciskać nieświadomym ludziom takie właśnie oferty, często właśnie mówią, że jest to niezbędne do uzyskania kredytu (tak działa to też online)

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tak Jago, miałem zupełnie tak samo. Lukas - nie. Sygma od razu tak.
    Co śmieszne - 2 miesiące wcześniej spłaciliśmy przed terminem kredyt wzięty przez Euro w Lukasie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    O nic nie trzeba prosić, gdyż każda ze stron otrzymuje po jednym egzemplarzu zawartej umowy.
    Trzeba prosić gdy chcesz się zapoznać z zapisami umowy [U]zanim[U] ją podpiszesz, to chyba rozsądniejsze rowiązanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Akurat w tym sklepie EuroAgd w którym ja robię zakupy dają bez proszenia, celem zapoznania sie z proponowanymi warunkami umowy - być może w innych placówkach klienta traktują mniej grzecznie.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Niestety tak jest z bankami miałem znajomego który pracował w kredytowym i twierdził że banki udzielają kredytu na zasadzie 0/1 .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ZPL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Tak Jago, miałem zupełnie tak samo. Lukas - nie. Sygma od razu tak.
    Co śmieszne - 2 miesiące wcześniej spłaciliśmy przed terminem kredyt wzięty przez Euro w Lukasie.
    Mialem podobnie, mimo terminowej splaty kredytu w Lukasie przy kredycie na 4000 w dziesieciu ratach, nastepnego mi juz nie przyznano. W Syygmnie od razu otrzymalem pozytywna decyzje.

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Jak myślicie, miedzy 27-31 grudnia pokuszą się o dni bez Vatu?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak torchę zbaczając z tematu to zobaczcie ciekawą sparwę, o ktorej już kiedyś pisałem na forum a propos EURO RTV AGD
    http://www.euro.com.pl/lustrzanki/ca...35-mm-is.bhtml
    a teraz
    http://www.euro.com.pl/lustrzanki/canon-eos-7d.bhtml
    +
    http://www.euro.com.pl/obiektywy/can...5-5-6-is.bhtml

to co na wstępie
    IMHO trochę głupia polityka.

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

może jest to zależne od czasu w jakim kupili daną partię?
    Cena euro jest ostatnio dość zmienna. Chyba, że ten zestaw jest składany z dwóch odrębnych pudełek...
    Poza tym, przy tak szerokim asortymencie nikt przy ustalaniu cen aż tak pewnie nie wnika.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów