Pokaż wyniki od 1 do 10 z 516

Wątek: Magic lantern

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar artek80
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Panowie no to teraz pytanie. Wyciągam kartę z ML z apartu (50D ) i wkładam zwykłą. Wcześniej nie wyłączyłem opcji nagrywania w menu ML.
    Wchodząc teraz w tryb Live View mam cały czas dostępną opcję filmowania. A co jeśli potrzebowałbym ją szybko wyłączyć nie mając karty z menu ML. Jest taka możliwość ? .

Dzisiaj odkryłem , iż filmując najeżdżając na dany punkt wciśnięcie przycisku AF-ON powoduje samo do ostrzenie
    Czy w związku z tym jest też możliwość śledzenia przez autofokus ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artek80 Zobacz posta
    Panowie no to teraz pytanie. Wyciągam kartę z ML z apartu (50D ) i wkładam zwykłą. Wcześniej nie wyłączyłem opcji nagrywania w menu ML.
    Wchodząc teraz w tryb Live View mam cały czas dostępną opcję filmowania. A co jeśli potrzebowałbym ją szybko wyłączyć nie mając karty z menu ML. Jest taka możliwość ? .

Dzisiaj odkryłem , iż filmując najeżdżając na dany punkt wciśnięcie przycisku AF-ON powoduje samo do ostrzenie
    Czy w związku z tym jest też możliwość śledzenia przez autofokus ?
    Automatycznego ostrzenia (czyli takiego, jak w amatorskiej kamerze) - brak. Sposób ostrzenia po wciśnięciu AF-ON nie nadaje się do tego, aby pokazywać go na ujęciach...
    Filmowanie będzie dostępne aż do przywrócenia ustawień menu.

Uprawnienia umieszczania postów