Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Canon 550D i górki

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    ...to większa podatność na zarysowania.
    Sprzęt porysowany, znaczy użytkowany czyli spełniający swoją rolę i dający przez to zadowolenie :grin:

A tak BTW: przeglądając różne górskie zdjęcia na picassach zauważyłem że najfajniejsze robią ludzie aparatami seri xxxD właśnie, co niejako przeczy prawom fizyki
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Myślę, że matryca w 550D zapewni dużą ilość szczegółów niezbędnych w krajobrazie zwłaszcza górskim. Polecam próbkę możliwości "górskich" takiej matrycy chociaż w oczko wyższym body (ale z mało ambitnym obiektywem ):
    http://photo.net/photodb/folder?folder_id=1018714
    Daje radę..., kolory też niczego sobie.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Myślę, że matryca w 550D zapewni dużą ilość szczegółów niezbędnych w krajobrazie zwłaszcza górskim. Polecam próbkę możliwości "górskich" takiej matrycy chociaż w oczko wyższym body (ale z mało ambitnym obiektywem ):
    http://photo.net/photodb/folder?folder_id=1018714
    Daje radę..., kolory też niczego sobie.
    Monidło...

Nosiłem kiedyś na wycieczki 400D z "kitem" - taki zestawik w roli plecakowca sprawdzał się znakomicie (słaba ergonomia w wypadku konieczności szybkiej pracy na wycieczkach nie miała większego znaczenia). 550D gabaryty i masę ma podobne, a obrazek pewnie nie gorszy. Jak ktoś ma FF i dosyć noszenia po bezdrożach torby klamotów to xxxD z kitem IS będzie w sam raz.

Domyślnie

im wiecej Mpx tym wiecej szczegółów w obrazie , ale jesli obiektyw do kitu to nawet 24Mpx nie pomogą . mam 1000D i 50D jako dla amatora duzych różnic w jakosci nie widać , przy ew. wydruku zdjeć nie odczujesz w jakosci . ale w noszeniu juz tak ,body prawie dwa razy wieksze i cięższe .
    po gorach nie chodze ale jesli juz mial bym isc to napewno nie z 50

chyba ze tylko dla fotek a nie na wycieczke
    Ostatnio edytowane przez krzys41 ; 11-12-2011 o 23:43

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzys41 Zobacz posta
    jako dla amatora duzych różnic w jakosci nie widać, przy ew. wydruku zdjeć nie odczujesz w jakosci
    chyba ze tylko dla fotek a nie na wycieczke
    Czemu na siłę próbujesz coś z siebie wyciągnąć? Od jakiegoś czasu na forum można przeczytać, że różnic w obrazku z 50D, a 550D nie widać. Jedyne różnice, to ergonomia, ciężar oraz szybkość AFu.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Czemu na siłę próbujesz coś z siebie wyciągnąć? Od jakiegoś czasu na forum można przeczytać, że różnic w obrazku z 50D, a 550D nie widać. Jedyne różnice, to ergonomia, ciężar oraz szybkość AFu.
    jesli to do mnie to nie bardzo rozumiem o co ci chodzi .

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzys41 Zobacz posta
    jesli to do mnie to nie bardzo rozumiem o co ci chodzi .
    Tak*
    Przeczytaj ponownie. Wtedy zbytniego sensu by nie było w cytowaniu Twojej wypowiedzi, nie sądzisz?

Wpierw twierdzisz, że różnicy w obrazku nie ma, a następnie zmieniasz zdanie. Powtórzę po raz kolejny różnic pomiędzy obrazkiem 550D, a 50D nie ma. To jest ta sama matryca. Różnice, które można odczuć to szybszy AF, ergonomia, więcej punktów krzyżowych itd. Jednak obrazek zostaje ten sam.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A tak BTW: przeglądając różne górskie zdjęcia na picassach zauważyłem że najfajniejsze robią ludzie aparatami seri xxxD właśnie, co niejako przeczy prawom fizyki
    Najciekawsze zdjęcia w górach robiłem poczciwym 300D, potem kupiłem 40D ale zdjęcia zaczęły się robić nieco wtórne. Po przesiadce na 5D odczuwam wyraźny kryzys formy i nie podoba mi się większość moich obecnych zdjęć :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Najciekawsze zdjęcia w górach robiłem poczciwym 300D, potem kupiłem 40D ale zdjęcia zaczęły się robić nieco wtórne. Po przesiadce na 5D odczuwam wyraźny kryzys formy i nie podoba mi się większość moich obecnych zdjęć :-D
    Nie martw się tym zbytnio, na bank znajdzie się ktoś kto ma 300D i z chęcią się z Tobą zamieni

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam
    Na pewno nikt się nie zamieni. Ten egzemplarz 5D jest wadliwy- pozbawiony magii i plastyki .
    p.s.
    Minoltę D5D też miło wspominam, to moje pierwsze cyfrowe lusterko

Pozdrawiam
    Mirek
    Ostatnio edytowane przez mirasb ; 14-01-2012 o 19:49

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów