Pokaż wyniki od 1 do 10 z 659

Wątek: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    z ciekawości odwiedziłem stronę allxages i powiem szczerze ten typ fotografii mi nie odpowiada . Mamy diametralnie różne zdania na temat pewnych wartości, i tak proponuję to zostawić, każdy się różni i to chyba dobrze :grin:.
    No ale co ma typ fotografii do tego? Krytyk filmowy musi krecić sam filmy, aby móc ocenić film? Nie sądze...

Cytat Zamieszczone przez najeli
    allxages, wydaje mi się, że tu jest wystarczająco dużo interakcji biorąc pod uwagę, że lokalesi w KTM to nie małpki w zoo. Bardzo często tam słyszałam "noł foto". Tylko dzieci w górach raczej mówiły "łan foto plis"
    No, a w Polsce to co niby jest? Raczej "chcesz w mordę" a nie "noł foto". Niestety. A jednak fotografia powstaje

Cytat Zamieszczone przez najeli
    A nie ma najczęściej czasu, żeby zagadać każdego czy dać się zaprosić na herbatę do fotogenicznej pani i zrobić im 8 ujęć na różnych przesłonach z blendą i bez.
    No właśnie to jest to o czym mówię od początku. Przeglądnąłem te zdjęcia i tak jak napisałem wcześniej ładne, techniczne i...tyle. Trzeba się zastanowić, jedziemy pozwiedzać czy fotografować np. daną społeczność? Bo tutaj własnie wygląda to na zdjęcia pamiątkowe, tyle że wykonane bardzo dobrze.

Cytat Zamieszczone przez WhiteWolf
    a co się kolegi tyczy Skoro już krytykujemy to daj linka do swojej galeri na CB proszę. Mam nadzieję, że to co masz na stronie to nie Twoje najlepsze zdjęcia bo nawet jak dla mnie laika są onie "niezbyt powalające" - pstrykanie lampą w twarz, faceta z wiertarką czy inne tego typu KOMPLETNIE nic nie przedstawiające zdjęcia.
    No cóż. Skoro jesteś laikiem to ja się nie dziwię, że pewnych rzeczy nie rozumiesz. Przecież to nie moja wina, no nie?
    Linka sam sobie znajdziesz jak masz potrzebę wyżycia się. To temat o zdjęciach koraf, więc trzymajmy się tematu.

Piszesz o braku kontaktu i interakcji - a gdzie u Ciebie to znajdziemy ? Na zdjęciach z warsztatów jazz'owych gdzie większość robiona z tyłu lub boku ? Można więcej przykładów przytoczyć.
    Śmiało. Tylko może nie zaśmiecaj tego wątku co?

Piszesz ogólnie ale gdy poproszono o wskazanie 1 zdjęcia i opisanie jego wad - wymigujesz się.
    Ale o jakich wadach mam pisać? Że kontrast za ostry? Że robione w tragicznym słońcu? A kogo to interesuje poza onanistami? Jak idziesz na wystawę fotograficzną to zachwycasz się bokehem czy fotografią?
    Tak jak już pisałem, o atrakcyjności tych fotografii świadczy samo miejsce, a nie kadr. Jakby w te same zdjęcia włożyć Europejczyków to fotografie byłyby zwyczajnie nudne.

Napisałem, że brak mi kontaktu i bliskości z ludźmi. Większość portretów wygląda jak robiona z ukrycia, a przez to niestety nudno. Koraf sam przyznał, że "Nie twierdzę, że nie można tylko, że to jest dość trudne" więc chyba zrozumiał moją opinię. Po co mu adwokaci?

Żeby konkretnie krytykować trzeba być naprawde dobrym
    No popatrz, sam napisałeś żeś laik, a warczysz jak mocarz

A szkolne, bardzo fajne!
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 30-11-2011 o 01:43

Uprawnienia umieszczania postów