Strona 8 z 66 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 659

Wątek: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    No i dlatego foty mam jakie mam, lubię je, bo wiele wysiłku mnie kosztowały.
    I mam w pędzlu, że nie stanowią świetnego reportażu z życia miejscowej ludności :P
    PS. Jakby mi NG fundnął miesiąc w Nepalu, to bym siedziała tam bardzo chętnie wcinając palcami dal bath, integrując się ze społecznością na tyle, że pewnie przyzwoity reportaż by powstał. Ale jak mam tam 2-3 tyg na które zbierałam długo kasę, to jednak wolę najpierw coś zobaczyć/przeżyć, a jak coś się uda cyknąć przy okazji to tylko dobrze :P
    Popieram w całej rozciągłości
    A zdjęcia bardzo dobre, oddają klimat. Oglądając je wróciłem wspomnieniami do mojego wyjazdu do tego kraju.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

najeli nie ma takiej opcji urodziny mojego maluszka
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zdjęcia czasem ciekawe, czasem nie warte pokazania. Na oglądających robią wrażenie bo to zupełnie inny świat, ludzie, kultura, kolory i światło. Znaczy się egzotyka.
    Podoba mi się chociażby 1, 4,

Zupełnie nie podabaja mi sie np. 2,8,23,33,52,53,57,59,60,

Większośc to standardowe foty, które na ulicach Kathmandu mozna zrobić. Tyle, że tu najczęściej sa dobre pod względem technicznym. No ale przecież jesteśmy na forum CB ;-)
    Mnie nie porywa, egzotykę tą znam, w Nepalu byłem dwa razy.

Mam jakoś podobnie jak Naleji. Jadę po to by coś zobaczyć, jak przy okazji jakies fajne zdjęcie uda sie zrobić to super. W górach jest jeszcze trudniej. Aparat wyjmuje się tylko na chwilę, by zrobić szybko zdjęcie, bo reszta grupy zaraz zniknie mi z oczu. Stąd nie ma czekania na światło, chmurkę, warunki. Jak tego nie ma, po prostu nie wyciągam aparatu. Idę dalej.

Właśnie... może jakieś zdjęcia z gór? Bo jak na razie były dwa, jedno niezłe a drugie zupełnie nijakie.

golek
    5dmkII, 17-40/4 24-105/4 70-300/L 50/1,8

zdjęcia i blog: http://pawel.goleman.pl/

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez golek Zobacz posta
    Naleji
    naJeLi ;-)

Cytat Zamieszczone przez golek Zobacz posta
    Właśnie... może jakieś zdjęcia z gór? Bo jak na razie były dwa, jedno niezłe a drugie zupełnie nijakie.
    zajrzyj do mnie na stronę, mam całą galerię ;-)
    ale ja nosiłam aparat na uprzęży z przodu (nawet gdzieś tu w tipsach jest mój wątek o tym), więc kwestia wyjmowania odpadała :P
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    naJeLi ;-)

zajrzyj do mnie na stronę, mam całą galerię ;-)
    ale ja nosiłam aparat na uprzęży z przodu (nawet gdzieś tu w tipsach jest mój wątek o tym), więc kwestia wyjmowania odpadała :P
    ups.... literówka, wybacz ;-)
    a o zdjęcia to ja sie pytałem autora wątku. Twoje to ja juz dawno temu oglądałem...

golek
    5dmkII, 17-40/4 24-105/4 70-300/L 50/1,8

zdjęcia i blog: http://pawel.goleman.pl/

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

EE... nie wiem dlaczego przeczytałam "macie jakieś zdjęcia z gór" ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

oczywiście zdjęcia są ciekawe, ale myślę, że już tyle naoglądaliśmy się Azji, że można wymagać lepszych
    jestem pewien, że 30 lat temu byśmy się nimi zachwycali, ale dzisiaj nie jest to już tak egzotyczne i niedostępne miejsce

żeby nie było: sam, jak byłem w Pakistanie robiłem podobne obrazki wszystkiego co widzę. myślę po prostu, że można wymagać od siebie więcej.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Zdjęcia czasem ciekawe, czasem nie warte pokazania.........
    Z tym że tych drugich jest więcej niż tych pierwszych. Mi osobiście nie zawsze przypada do gustu zastosowana GO, ale to jest tylko moje odczucie i ktoś inny może mieć zupełnie inną ocenę tego aspektu.

Na oglądających robią wrażenie bo to zupełnie inny świat, ludzie, kultura, kolory i światło. Znaczy się egzotyka.
    Wrażenie robią - rzeczywiście zupełnie inny świat w porównaniu z naszym.

...... Aparat wyjmuje się tylko na chwilę, by zrobić szybko zdjęcie, bo reszta grupy zaraz zniknie mi z oczu. Stąd nie ma czekania na światło, chmurkę, warunki
    Biorąc pod uwagę, że w przeważającej większości przypadków autor miał tylko chwilę na złapanie danego ujęcia, to nie jest źle a wręcz całkiem dobrze.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

koraf - juz tylko napisze w podobnym duchu jak janmar: pokazuj zdjecia.
    Nawet juz nie podejmuje dyskusji zwlaszcza z tymi "co tam byli, widzieli i wiedza, ze zdjecia moglyby byc lepsze". Tylko zawodowych komentarzy jakos malo - za to wiekszosc przez wlasne "Ja, Ja, Ja - tam bylem, widzialem i wiem lepiej". Nikt nie pokazal na tym forum wiekszego wyboru zdjec z tej czesci swiata - takie zdjecia wzbogacaja kazde forum - zwlaszcza takie jak CB PL, gdzie takich zdjec nie za wiele. Pokazuj zdjecia, koraf.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Ależ ta galeria urosła jak mnie nie było . Dziękuję, jeszcze raz dziękuję za wiele wnoszących wypowiedzi, tych konstruktywnych i bardzo rzeczowych (nie chce tu nikogo wyróżniać, ale wiadomo o kogo chodzi ), wiele zostało wyjaśnione, ze swojej strony postaram się wrzucać mniej zdjęć dokumentacyjnych (golek je w większości wymienił). Krytykujących proszę o konkretne wskazywanie błędów (nr zdjęcia i o co konkretnie chodzi), pozwoli to się nam wszystkim lepiej zrozumieć :grin:, a mi mam nadzieję poprawić mój warsztat.

Zatem jestem już w Pokharze.
    76.

77.

78.

Strona 8 z 66 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów