Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: 70-200 sport - plener

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    ale wszystko co i jak jest w instrukcji, jak nie masz to na forum jest link do wersji elektronicznej. Instrukcja jesli chodzi o konfigurację przycisku AF'a dość jasno i klarownie wyjaśnia co do czego. Nie ma sensu jej przepisywać. Nikt nie da przepisu jak skonfigurować masz sobie aparat. Masz jeszcze C1 i C2, zapisz sobie tam różne ustawienia, poćwicz i zobacz które najbardziej spełniają twoje oczekiwania.
    Jasne, rozumiem. Instrukcję już przejrzałem nie jeden raz, po prostu nie wiem czy tu chodzi o opcję w C Fn Iv-1 (spust migawki/przycisk AF-ON) z ustawieniem nie na 0:Pomiar+AF Start a na 2:Pomiar start/Pomiar + AF start. Chciałbym sprawdzić o jakim ustawieniu AF-On konkretnie jest w tym wątku i czy to mi na prawdę pomoże robić łatwiej zdjęcia obiektów w ruchu.
    50D; C 50/1,8; T 28-75/2,8

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ptrkln Zobacz posta
    Jasne, rozumiem. Instrukcję już przejrzałem nie jeden raz, po prostu nie wiem czy tu chodzi o opcję w C Fn Iv-1 (spust migawki/przycisk AF-ON) z ustawieniem nie na 0:Pomiar+AF Start a na 2:Pomiar start/Pomiar + AF start. Chciałbym sprawdzić o jakim ustawieniu AF-On konkretnie jest w tym wątku i czy to mi na prawdę pomoże robić łatwiej zdjęcia obiektów w ruchu.
    A co tu jest do nierozumienia?
    Wartość 0 jest ustawieniem domyślnym czyli AF-On po prostu działa jako dodatkowy przycisk AF...
    W wartości 2 masz wyraźnie opisane i rozdzielone przez "/" co odpowiada danemu przyciskowi...
    Więc tak wartość 2 jest tą o której mowa.
    Poza tym nawet jak się nie zrozumiało tego co jest napisane to tak trudno ustawić każdą z opcji i wypróbować czy działa "tak jak ma działać"?
    Tylko nie zapomnij jeszcze o przestawieniu trybu AF w AIServo...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź i przepraszam za głupie pytania.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Podobno nie ma głupich pytań, jedynie głupie odpowiedzi
    Sęk w tym, że zamiast czas przeznaczony na wejście na forum i napisanie posta mogłeś spędzić nad samodzielnym zrozumieniem tego co masz na dłoni napisane na wyświetlaczu aparatu
    Przeczytaj jeszcze raz mój post który na początku cytowałeś w tym wątku. Jak nie zrozumiesz to jeszcze raz i tak do skutku a potem ćwicz i zobacz jakie ustawienia aparatu Ci najbardziej pasują
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Ostatnimi czasy cały czas to robię testuje, sprawdzam i oglądam jakie zdjęcia udało mi się wykonać. Zawsze używałem Af pos tym samym przyciskiem, którym też robiłem zdjęcia dlatego też zainteresowałem się tym tematem a widzę, że jest to chyba bardzo popularna i dobra metoda więc pomyślałem, że warto ją sprawdzić.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów