To lecę sobie jeszcze trzy piątki na zapas kupić
Mi się wydaje, że jeżeli tylko nie będzie drastycznej różnicy w IQ, to ludzie przerzucą się na Scarleta. Szkieł już kupować nie muszą - nawet oryginalnie zrobili bagnet EF.
To lecę sobie jeszcze trzy piątki na zapas kupić
Mi się wydaje, że jeżeli tylko nie będzie drastycznej różnicy w IQ, to ludzie przerzucą się na Scarleta. Szkieł już kupować nie muszą - nawet oryginalnie zrobili bagnet EF.
Zmieniam zdanie![]()
Philip Bloom o Scarlet X
W skrócie : Canonowe rozwiązanie 4pix > 1pix doprowadziło do przyjemnego szumu nawet na poziomie iso20,000, a Scarlet ma tą samą matrycę co jakiśtam poprzednik, który na iso1250 już kitrał w gacie. Dodatkowo jakiekolwiek większe framerate'y w Scarlecie związane są z cropowaniem obrazu.
Pozostaje czekać na tą nową puchę video. Ponadto z TEGO wywiadu można wywnioskować, że Canon stanowczo rozgranicza puchę Do Video z puchą Do Foto, więc pucha video będzie robiona pod video, a foto wrzucą "przy okazji".
Ciekaw jestem tylko, czy różnice pomiędzy puchą video a C300 typu :
-kijowa ergonomia (wcale nie)
-brak modularności
-brak gniazd (SDI, XLR i te wszystkie inne)
pozwolą tej pierwszej mieć normalne (downscalowane) 1080p60, podobne osiągi iso co w C300 i przede wszystkim (bo raczej tak to wygląda) niższą cenę od C300. Znacznie niższą. Akceptowalną.![]()