Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Cinema EOS

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Dobrze to wygląda.
    bo realizacja dobra. Myślę żebyś z 5d II nie rozróżnił....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Myślę żebyś z 5d II nie rozróżnił....
    Trochę by rozróżnił, bo byłaby płytsza głębia

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

e... nie podali wielkości matrycy. jeśli to nie pełna klatka, to filmowanie 5d2 może ciągle być popularne.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    e... nie podali wielkości matrycy. jeśli to nie pełna klatka, to filmowanie 5d2 może ciągle być popularne.
    Ale której. C300 ma Super35mm, czyli prawie-że APS-C. A ta druga, photo-body-like pucha to wygląda raczej na FF, i tak też o niej rumour'ują :
    The model will be equipped with a 35 mm full-frame CMOS sensor and, enabling the recording of 4K video (at a frame rate of 24P, with Motion-JPEG compression), will make possible the type of exceptional image quality and sublime imaging expression to be expected from the next generation of “EOS Movies.”

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    ....
    Ogólnie jedno i drugie nie moja liga, ale Red daje więcej za mniej, więc albo Canon ma jakość której nie da Red, albo przesadził z ceną.
    Jako przeciętny Kowalski, a nie jakiś tam Polański skwituję to tak: ....no wiesz canon to canon. A patrząc na kamerkę jako typowy laik to uważam że jest śliczna.

Tak, przesadzanie z ceną to drugi znak firmowy canona :smile:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    Oczywiście, że podali: 24.4 x 13.5mm http://www.usa.canon.com/cusa/profes..._c300#Features

Laforet został odsunięty od możliwości testowania 1D x i opowiada na swoim blogu jakieś bzdury, że to następca 5D mark II:
    http://blog.vincentlaforet.com/2011/...he-c300-c300pl
    "And finally 3 is the natural successor to the Canon 5D MKII. The Canon C300 produces an INCREDIBLY sharp image at 1080p on a 60 foot screen. There is ZERO aliasing or moire – goodbye forever!!!"

Red wypuszcza w panice Scarlet X z mocowaniem EF i PL: http://www.dpreview.com/news/1111/11...edscarletx.asp,
    a póki co, jedynym nowym sprzętem, który będzie rejestrować obraz na sensorze FF jest 1D x.

Moim zdaniem 5D MKII będzie nadal bardzo popularnym sprzętem ze względu na możliwości jakie daje w relatywnie przystępnej cenie i doskonałej jakości obrazu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staszku Zobacz posta

Laforet został odsunięty od możliwości testowania 1D x i opowiada na swoim blogu jakieś bzdury, że to następca 5D mark II:
    http://blog.vincentlaforet.com/2011/...he-c300-c300pl
    "And finally 3 is the natural successor to the Canon 5D MKII. The Canon C300 produces an INCREDIBLY sharp image at 1080p on a 60 foot screen. There is ZERO aliasing or moire – goodbye forever!!!"
    Wydaje mi się, że Laforet odnosi się w swoim stwierdzeniu do tego, że C300 jest następcą 5D Mark II jako urządzenie do filmowania, a nie do robienia zdjęć z opcją filmowania. To chyba jasne, że C300 nie jest aparatem fotograficznym.

Domyślnie

Nie chcę krakać, ale może canon wpadł na pomysł, że za dobre filmowanie może brać kilka razy większą kasę niż za 5Dmk2. A jesli tak, to może 5Dmk3 będzie celowo krokiem wstecz w kwestii video.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przy obecnym rozkładzie sił w aparatach Canona być może w ogóle nie zobaczymy Mark III. Mam na myśli takie przesunięcie jak w segmencie 50D - 7D - 60D.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To lecę sobie jeszcze trzy piątki na zapas kupić

Mi się wydaje, że jeżeli tylko nie będzie drastycznej różnicy w IQ, to ludzie przerzucą się na Scarleta. Szkieł już kupować nie muszą - nawet oryginalnie zrobili bagnet EF.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów