Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Zdjęcia PRZED i PO obróbce - galeria

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Pomysł na wątek bardzo fajny. Tylko czy pokazywać kolejne fazy obróbki w tym wielokrotne wołanie RAWa? Uważam, iż wystarczyło by pokazanie before&after i tyle. Jesli ktos byłby zainteresowany jak autor doszedł do danych wyników - mógłby zapytać.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Dopiero zaczyna Awatar Jordański
    Miasto
    Jordanowo

Domyślnie

Znam te prace. Trochę przykre, że potrzebny jest aż taki retusz. Z drugiej strony wcale mi się nie podobają te gładziutkie buzie. Uważam, że dobrym światłem można wiele zdziałać, a taka obróbka graficzna nie jest już potrzebna. Zresztą to chyba dołuje tych ludzi, bo oni tak nie wyglądają w rzeczywistości. Im więcej PSa, tym ktoś jest mniej "doskonały", a ostateczna wersja "zdjęcia" będzie się bardzo różnić od oryginały, co chyba satysfakcji modelom/ką nie przynosi, prawda?
    Canon EOS 50D + Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM + Canon EF 50 mm f/1.4 USM + Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS USM

Jordania | Akaba | Amman | Morze Martwe | Petra

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale czesto te zdjecia powstaja na zlecenie, wiec satysfakcja modelek raczej nie jest brana pod uwage. Zdjecia reklamowe nie musza pokazywac prawdy (a wrecz przeciwnie)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    diplo, moj RAW nie byl wolany wielokrotnie (to byly trzy klatki), wiec ktore mialem pokazac?
    W koncu zamierzeniem watku bylo pokazanie jak to sie zrobilo.
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 04-11-2011 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubolsky Zobacz posta
    W tych czasach dobry fotograf musi być super grafikiem komputerowym ;-)
    To jest za razem zbawienie, jak i przekleństwo. Z jednej strony, mamy o wiele większe możliwości, a sam proces robienia zdjęć jest ułatwiony, z drugiej jednak, jak czasem muszę siedzieć przed ps-em po kilka godzin dziennie, przez tydzień, to mam ochotę sięgnąć po kliszę.

Inna sprawa, to to jak obrabiamy, czy zmieniamy zawartość zdjęcia tak, żeby lepiej się prezentowało (rozciągamy nogi modelkom, odchudzamy je, robimy kompletny retusz cery), czy edytujemy zawartość zdjęcia tak, żeby było zgodne z tym, co sobie wyobraziliśmy przed jego zrobieniem (tak na zasadzie ansela adamsa). Ja styl obróbki zawsze ustalam przed sesją - wtedy wiem, czy muszę cisnąć materiał na ISO100, czy mogę sobie poszaleć ze źródłami światła, etc. Tyle, że najgorzej jest, jak robię materiał do bw i muszę to publikować potem w kolorze.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiem czy w aparatach nie przydala bys ise funkcaj rozpoznawania i podnoszenia/zwiekszania biustu, patrzac na przyklady jest bardzo potrezebna

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Część tych fotek już widziałem.

Większość masakra! Plastik-fantastik.
    Bardzo przesadzona obróbka!

Ale sam poziom zaawansowania obróbki PS'em wysoki.
    Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 04-11-2011 o 19:57
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Coś już napisał Awatar 2em
    Miasto
    Sosnowiec/Świętochłowice

Domyślnie

Hmmmm...zdumiewające, aż włoski na piszczelach się jeżą. Zatrważające ile fałszu nas otacza. Bardzo fajny wątek.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

świetne i zachęcające do aparatu

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2em Zobacz posta
    Hmmmm...zdumiewające, aż włoski na piszczelach się jeżą. Zatrważające ile fałszu nas otacza. Bardzo fajny wątek.
    Gdzie Ty do tej pory żyłeś?

No cóż "podstawowe" wywoływanie to jedno, a PS-ucie to drugie (stety/niestety).
    Fiu fiu

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów