Strona 31 z 43 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 422

Wątek: rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Same plagiaty -
    http://www.foxnews.com/slideshow/ent...-nude/#slide=1
    plus Naga Bron plus Bruce Willis plus tysiące mniej znanych ... złodziei ???
    Wyroku sadu jeszcze nie było, więc używanie słów kradzież, złodziej, zaje...., podpier.... jest nie tylko niestosowne.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta

Właśnie, też mi nie pasują przymiotniki 'ambitna' i 'ślubna', ale nie spierajmy się o słówka.
    A mi pasują

Zadziwia mnie jak niektórzy próbują umniejszać fotografii ślubnej tylko dlatego że jest "ślubna". Przecież chodzi o reportaż, o fotografowanie ludzi a ślub jest świetną okazją do tego.

I spostrzeżenie: Najwięcej do powiedzenia w kwestii zdjęć (i najbardziej zjadliwe komentarze) mają Ci, co w stopce mają pusto, dorobek fotograficzny żaden, albo prawie żaden.

Zaczynam się do tego przyzwyczajać, choć łatwo nie jest.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    A mi pasują

Zadziwia mnie jak niektórzy próbują umniejszać fotografii ślubnej tylko dlatego że jest "ślubna". Przecież chodzi o reportaż, o fotografowanie ludzi a ślub jest świetną okazją do tego.
    To wynika z prostej rzeczy: o ile reportaż jest z definicji subiektywnym, często osobistym spojrzeniem fotografa na podjęte zagadnienie, o tyle reportaż ślubny siłą rzeczy musi schlebiać gustom masowym (bo zdjęcia są też dla rodziny, która niekoniecznie musi mieć wyrobione poczucie estetyki, a prace powinny być również przystępne dla takich osób). Oczywiście - świetnie jest, kiedy zamawiający zdjęcia przyzwalają na pewne artystyczne poszukiwanie, ale to raczej rzadkie przypadki.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

A z jakiej niby racji reportaż ślubny nie może być osobistym spojrzeniem fotografa na podjęte zagadnienie?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A gdzie napisałem, że nie może?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    To wynika z prostej rzeczy: o ile reportaż jest z definicji subiektywnym, często osobistym spojrzeniem fotografa na podjęte zagadnienie, o tyle reportaż ślubny siłą rzeczy musi schlebiać gustom masowym (bo zdjęcia są też dla rodziny, która niekoniecznie musi mieć wyrobione poczucie estetyki, a prace powinny być również przystępne dla takich osób). Oczywiście - świetnie jest, kiedy zamawiający zdjęcia przyzwalają na pewne artystyczne poszukiwanie, ale to raczej rzadkie przypadki.
    Jak robię zdjęcia to myślę o tym żeby zrobić dobre zdjęcia. Para Młoda podpisując umowę zgadza się na mój "punkt widzenia", akceptuje portfolio, reportaże z bloga. Więc gust "masowy" niespecjalnie mnie interesuje. Mówię o takiej sytuacji. Oczywiście, to rzadkie przypadki, ale jednak są, więc negowanie fotografii ślubnej bo jest ślubna jest bez sensu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chlubne wyjątki nie zaprzeczają regule.

Miasto
    wawa

Domyślnie

A gdzie napisałem, że nie może?
    Napisałeś że:
    reportaż ślubny siłą rzeczy musi schlebiać gustom masowym
    z jakiej racji musi?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z racji wyjaśnionej powyżej. Do niewielu starszych osób trafiają popularne nowoczesne udziwnienia na zdjęciach, a takie osoby również są odbiorcami prac.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Ale nie są zamawiającymi. Fotografów robiących świetny reportaż ze ślubów jest całkiem sporo. Nikt nic nie musi.

Strona 31 z 43 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów