Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Core2Duo na Quada czy i7?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ogólnie dużo niewiadomych :-P
    Ja rozważałem SSD jako bysk na system/aplikacje(LR/PS/Przeglądarka i może jakaś jedna gierka ;-) I aktualnie obrabiany materiał zdjęciowy.
    Z tym, że wtedy już jest cały SSD zapchany (można zawsze pominąć tą jedną grę :P)
    W zasadzie głównym ograniczeniem tego rozwiązania jest to, że muszę od razu dobrze zagospodarować miejsce na tym SSDku dla tak naprawdę jednej konkretnej funkcji. Tj. nastawiam się na obróbkę zdjęć to zamieszczam potrzebne do tego aplikacje i po umieszczeniu aktualnego materiału już nie mam miejsca na nic więcej.
    Nie jest to uniwersalne.
    A z SSD jako cashe odczuwam przyrost prędkości w co najmniej kilku aplikacjach czyli większa uniwersalność.
    Obiecuję, że jak już wreszcie złożę tego kompa i dokupię SSD to przetestuję i jedno i drugie rozwiązanie i skonkluduje tutaj wnioskami.
    Bo takie suche teorie do mnie nie przemawiają
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Ogólnie dużo niewiadomych :-P
    tez tak wlasnie mysle. znaczy, zakladam, ze to jest sensownie zrobione (to nie Apple w koncu D: ), ale mi sie nie chce detali ogladac, glownie dlatego, ze mam P67 nie Z68

Cytat Zamieszczone przez Goomis;1009809
    Ja rozważałem SSD jako bysk na system/aplikacje(LR/PS/Przeglądarka i może jakaś jedna gierka ;-) [B
    I[/B] aktualnie obrabiany materiał zdjęciowy.
    Z tym, że wtedy już jest cały SSD zapchany (można zawsze pominąć tą jedną grę :P)
    jesli chodzi o SSD to zrobilem sobie rozpuste i najpierw zarzucilem SSD na katalog i cache LR, a potem na system. 120 i 60 GB odpowiednio. repo RAW-ow i tak mam na HDD, tutaj tak naprawde nie czuje jakiejs roznicy wydajnosciowej...

co do rezultatow... daje to rade. Windows po jakims czasie nie startuje juz blyskawicznie (jak na golej instalacji na SSD), ale i tak jest wyraznie szybciej niz HDD. a LR dziala jak zloto
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów