Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Yongnuo RF-602 pytanie!

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Podaję zdjęcia jak przylutować przewód PC do płytki RF-602, a raczej RF-600. Ostanie zdjęcie to RF-602 który ma gniazdo PC. Po lewej należy przylutować środkowy PIN PC.

Bywalec

Domyślnie

A czy komuś udało się znaleźć w jakimś sklepie internetowym samo gniazdo pc które można by zamontować w obudowie tak aby kabelek nie musiał być na stałe przymocowany do nadajnika?
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3city

Domyślnie

Zobacz w tym sklepie: http://magserv24.pl mają spory asortyment. Pozdrawiam

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy ktoś zna dokładny symbol tego gniazda PC ?
    Bo rodzajów gniazd PC jest chyba kilkanaście ;-( a nie zawsze można "po obrazkach" dojść które jest które .
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Coś już napisał Awatar drac
    Miasto
    Bytów

Domyślnie

Cześć, odnawiam temat bo nie wiem co kupić czy rf-603 czy rf-602. Proszę o pomoc, zestaw ma wyzwalać 2 lampy YN460II czyli mowa o 2 wyzwalaczach i 1 nadajniku.
    Canon 5D, C50/1.4, METZ 58

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToleDo Zobacz posta
    Czy ktoś zna dokładny symbol tego gniazda PC ?
    Bo rodzajów gniazd PC jest chyba kilkanaście ;-( a nie zawsze można "po obrazkach" dojść które jest które .
    Szukaj też pod nazwą Prontor - Compur: (PC sync, socket) http://en.wikipedia.org/wiki/Prontor-Compur. W polskich sklepach poszukiwanie jest raczej bezcelowe. Już prędzej w serwisach. A chyba najszybciej to kupić jakiegoś zepsutego Zenita na Alledrogo.

Na ebay'u też ciężko było znaleźć jak ja szukałem, no i cena też była wyższa od Zenita.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez drac Zobacz posta
    Cześć, odnawiam temat bo nie wiem co kupić czy rf-603 czy rf-602. Proszę o pomoc, zestaw ma wyzwalać 2 lampy YN460II czyli mowa o 2 wyzwalaczach i 1 nadajniku.
    Jak masz tylko aparat + 2 sztuki YN460II to prościej będzie RF-603. Unikniesz problemów z dostępnością baterii CR2 (RF603 chodzą na paluszki AAA). W końcu nowsze i podobno lepsze, no i n.p. dłużej będą dostępne dodatkowe odbiorniki, gdy zechcesz rozbudować zestaw.

Ale jak będziesz chciał używać jeszcze do tego lampy systemowej (np. do wspomagania auto focusa) to na pewno lepsze będzie RF-602 (ale w wersji z nadajnikiem RF-602TX).
    [QUOTE=szwayko;1003791]Podaję zdjęcia jak przylutować przewód PC do płytki RF-602, a raczej RF-600. Ostanie zdjęcie to RF-602 który ma gniazdo PC. Po lewej należy przylutować środkowy PIN PC.

Do czego służy ten rzep na wierzchu nadajnika?
    Ostatnio edytowane przez Vter ; 20-10-2011 o 18:48 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Lightbulb

Cytat Zamieszczone przez Vter Zobacz posta
    Szukaj też pod nazwą Prontor - Compur: (PC sync, socket) http://en.wikipedia.org/wiki/Prontor-Compur. W polskich sklepach poszukiwanie jest raczej bezcelowe. Już prędzej w serwisach. A chyba najszybciej to kupić jakiegoś zepsutego Zenita na Alledrogo.

Na ebay'u też ciężko było znaleźć jak ja szukałem, no i cena też była wyższa od Zenita.

...

Wikipednia podała symbol

Gniazdo typu ISO519

Dzięki wielkie za podpowiedź.
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Zapewne do przyczepienia nadajnika do body/lampy, jak wyzwalacz jest podlaczony do aparatu przez zlacze PC :P

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Przyklejam nadajnik do lampy, którą mam na sankach w E-TTLu. Nadajnik wyzwalany z PC aparatu.

Domyślnie

mam taki mały problem z rf-602:
    jeden odbiornik przy lampie 430EX, drugi podłączony za pomocą kabelka LS-02/C3 do aparatu (5dMKII) i nadajnik w ręku.
    I teraz zaczynają się schody, po wyzwoleniu migawki, jest błysk tylko nie daje on żadnego światła.
    Sprawdzone z inną lampą i innym kabelkiem, jest to samo.
    Natomiast gdy założę nadajnik na sanki aparatu, po zrobieniu zdjęcia jest prawidłowy błysk z lampy.
    Pomoże ktoś, gdzie może być problem z prawidłowym wyzwalaniem?

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów