jaki masz czas otwarcia migawki ?
jaki masz czas otwarcia migawki ?
sprawdzałem na różnych czasach, bodajże od 1/20 do 1/250.
kable na 100% masz dobrze wkręcone? i wszystkie piny kontaktują ?
A jak wyzwalasz aparat?
tez bezprzewodowo? - powinieneś mieć 2 nadajniki i co najmniej 2 odbiorniki:
Jeden nadajnik w ręku + odbiornik służą do wyzwolenia aparatu (taki wężyk bezprzewodowy) i dopiero aparat z podłączonym drugim nadajnikiem (na innym kanale radiowym!) zdalnie wyzwala lampy.
W Twoim przypadku nadajnik w ręku wcześniej wyzwolił lampy niż zadziałał aparat.
Ostatnio edytowane przez Vter ; 05-12-2011 o 18:20
A ja mam pytanie dotyczące nadajników....
Ile wam wytrzymuje bateria?? Ja 1.5roku używam i chyba z 5x już baterie wymieniłem:/ I powoli zastanawiam się nad kupnem akumulatorów tego typu... bo jednak 12-15zł to nie jest mało za baterie która mi ledwo 2 miechy pochodzi...
Z nadajników wyjmuje od ponad roku baterie po sesji i dalej mi chodzą te które dostałem w komplecie. Z odbiorników nie wyjmuje w ogóle i tez jeszcze chodzą z kompletu, tylko je wyłączam.
Żeby nie było odbiorniki/nadajniki mają zrobione do tej pory jakieś ~ 800-1200 zdjęć.
W miedzy czasie już na wszelki wypadek nabyłem akumulatorki i ładowarkę do CR2 ( chyba taki symbol maja te baterie - nie pamiętam)
Każdy ma takiego
ToleDo
na jakiego sobie zasłużył.
500D +kit +sigma70-300 APO DG
No właśnie ja powoli kminię nad kupnem tej ładowarki cr2... bo w sumie 66zł za zestaw z 4 bateriami to wystarczy na hohoh... no chyba że gdzieś ktoś taniej widział :>?
Z odbiornikiem nie mam problemu bo mam je na akumulatory wiec tu problem znika;] Ale w takim razie to chyba coś mam skopane z tym i nie wiem czy nie odeślę na gwarancję tego...
Tylko sprawdź jakiej pojemności są aku. Bo z tego co ja szukałem w zeszłym roku to rozstrzał w pojemności aku był od 600mAh do 1100mAh w cenie naprawdę różniącej się kilkanaście procent. A pojemność jak porównywał kolega w specjalnym mierniku który wykorzystuje te aku (2xCr2) jest spora zależność mimo że aku o wyższych pojemnościach są "no name" ( na większych pojemnościach jak należało się spodziewać miernik chodził ponad DWA razy dłużej ).
Każdy ma takiego
ToleDo
http://allegro.pl/ladowarka-akumulat...057915028.html na allegro dostępne są jedynie ten zestaw więc raczej bym celował w to jak już coś...
i tutaj te akumulatory mają 350mAh...
Ja kupiłem TAKĄ ŁADOWARKĘ i jestem z niej bardzo zadowolony.
A akumulatorki znalazłem nawet większe już są 1500 mAh .
Przy cenie porównywalnej za wszystko z tym co Ty proponujesz.
Każdy ma takiego
ToleDo