Strona 31 z 34 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 340

Wątek: Tap Modl - czyli Top Model po polsku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Właśnie, jak sama nazwa wskazuje, program jest o modelkach, więc nie wiem dlaczego oceniany na forum jest fotograf, i to taki który już dawno został oceniony.
    Bo to forum o fotografii a nie o modelkach, fotograf jest oceniany dlatego, że ja chcę go oceniać i pytam się o Wasze opinie na ten temat. Jeśli nie chcesz go oceniać to po prostu tego nie rób.

Co do samych zdjęć Tyszki (tych z programu), to uważam, że każdy dobrze zaznajomiony ze swoim sprzętem zrobiłby je lepiej. Zgadzam się, że były tylko po to żeby sprawdzić przyszłą modelkę jak zachowuje się przed obiektywem itp itd, ale zostały opublikowane i podlegają ocenie. A musieli się liczyć z tym, że program jest oglądany także przez pasjonatów fotografii czy fotografów.

Czy przymknęlibyście oko gdyby nauczyciel matematyki po szkole tłumaczył jakiemuś humaniście, że 2x2=27, albo gdyby strażak gasił pożar domu benzyną tylko dlatego, że chciał sprawdzić czy nie będą go szczypać oczy, a ludzie się i tak nie znają? Nie. Dlatego uważam, że taki "mistrz" jak Tyszka powinien trzymać minimalny poziom fotografując, bez względu na to kto jest odbiorcą jego prac.
    D3

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale czy ten program emitowany jest na kanale Discovery? Nie! Bo to ma być show, czyli zabawa i emocje. Ma być śmiesznie, a czasem żenująco.
    Na Discovery są podobnej rangi bajki. Np Bear Grylls
    Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Zdziwiłbyś się... ;-) Jak masz 3-4 lampy i jakąś blendę do dyspozycji to jaki problem jest dobrze naświetlić modelkę? Nie rozmawiajmy na poziomie kiedy ktoś pierwszy raz aparat w rękę bierze i wchodzi do studia...
    Jak bierzesz się fotografowanie w studiu to nie zajmuje Ci wiele czasu, aby pojąć jak ustawić lampy, żeby było si.
    Si = packshotowo? Bo żeby faktycznie zagrać światłem ciekawiej, to to już nie jest takie hop.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    (...) fotograf jest oceniany dlatego, że ja chcę go oceniać i pytam się o Wasze opinie na ten temat. Jeśli nie chcesz go oceniać to po prostu tego nie rób.
    Ale na podstawie tego, co telewizor Ci pokazał z wyselekcjonowanych urywków jednego z pierwszych castingów do właściwego programu, w którym urywki selekcjonowane są tak, by był show (co do tego wszyscy są chyba zgodni) nie da się ocenić fotografa. Gość poskakał wokół modelek z dużym, drogo wyglądającym aparatem, rzucił parę haseł w stylu 'o tak!', 'tak dobrze!', 'chcę tego więcej!', powyginał się nad modelkami (obowiązkowe) - czego chcieć więcej? Chyba tylko szaliczka, bez którego wszak żaden profesjonalny fotograf nie jest w stanie się obyć.

Ocenianie faceta na podstawie tego, co pokazuje telewizor (a ten pokazuje to, co chce zobaczyć widownia) jest nieuzasadnione moim zdaniem i trochę zabawne.

Zaś jakie mam osobiście odczucia w stosunku do tego gościa? Sądzę, że jest bardzo dobry w tym co robi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Zaś jakie mam osobiście odczucia w stosunku do tego gościa? Sądzę, że jest bardzo dobry w tym co robi.

A jednak go oceniłeś ;-) (żart). Masz prawo do własnego zdania, które ja szanuje i nie próbuje przekonać nikogo do mojego. Pozdrawiam
    D3

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Bo to forum o fotografii a nie o modelkach, fotograf jest oceniany dlatego, że ja chcę go oceniać i pytam się o Wasze opinie na ten temat. Jeśli nie chcesz go oceniać to po prostu tego nie rób.

Co do samych zdjęć Tyszki (tych z programu), to uważam, że każdy dobrze zaznajomiony ze swoim sprzętem zrobiłby je lepiej. Zgadzam się, że były tylko po to żeby sprawdzić przyszłą modelkę jak zachowuje się przed obiektywem itp itd, ale zostały opublikowane i podlegają ocenie. A musieli się liczyć z tym, że program jest oglądany także przez pasjonatów fotografii czy fotografów.

Czy przymknęlibyście oko gdyby nauczyciel matematyki po szkole tłumaczył jakiemuś humaniście, że 2x2=27, albo gdyby strażak gasił pożar domu benzyną tylko dlatego, że chciał sprawdzić czy nie będą go szczypać oczy, a ludzie się i tak nie znają? Nie. Dlatego uważam, że taki "mistrz" jak Tyszka powinien trzymać minimalny poziom fotografując, bez względu na to kto jest odbiorcą jego prac.
    Troszkę, za daleko posunięte porównania. Co tak Cię oburzyło w tych zdjęciach, że uważasz, że zrobiłbyś lepsze. To raz.
    A dwa, to po co te pstryki miały by być lepsze? Ja na nich widziałem jak pozuje modelka i nic więcej od nich nie wymagam. Do tych zdjęć nie potrzeba geniusza, i nie muszą być jakieś hiper. Inaczej castingi do Top Model trwałyby rok.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Troszkę, za daleko posunięte porównania. Co tak Cię oburzyło w tych zdjęciach, że uważasz, że zrobiłbyś lepsze. To raz.
    A dwa, to po co te pstryki miały by być lepsze? Ja na nich widziałem jak pozuje modelka i nic więcej od nich nie wymagam. Do tych zdjęć nie potrzeba geniusza, i nie muszą być jakieś hiper. Inaczej castingi do Top Model trwałyby rok.
    Nie chciałbym być nie miły, ale przeczytaj uważnie mój wpis, który sam zacytowałeś - jest tam moja opinia wraz z uzasadnieniem. Pozdrawiam
    D3

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Ale co było złego w tych zdjęciach ? <wyświetlanych zresztą przez 1 sekundę>...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie chciałbym być nie miły, ale przeczytaj uważnie mój wpis, który sam zacytowałeś - jest tam moja opinia wraz z uzasadnieniem. Pozdrawiam
    Ja też przeczytałem jeszcze raz i chyba zbyt daleko idą Twoje wnioski - uściślając - są zbyt ogólnikowe tak jak i materiał o którym mowa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja też przeczytałem jeszcze raz i chyba zbyt daleko idą Twoje wnioski - uściślając - są zbyt ogólnikowe tak jak i materiał o którym mowa.

Jak widać część się ze mną zgadza, a część ma odmienne zdanie i chwała im za to. Pozdro!
    D3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Raczej dobrze przereklamowany, bo zdjęcia na dobrym, ale jednak przeciętnym poziomie robi. Czasem coś wyjdzie lepiej, ale tak generalnie to trzyma taki sobie średni poziom. Choć jak na fotografa o tak dużym doświadczeniu i sławie, to ja bym powiedział, że poziom poniżej przeciętnej. U kogoś o takiej renomie spodziewałem się, że szczęka opadnie do samej podłogi po zobaczeniu portfolia, a tu nic... Miłe zdjątka czasem i nic więcej.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Strona 31 z 34 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów