Strona 30 z 34 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 340

Wątek: Tap Modl - czyli Top Model po polsku

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta

Co do strony Tyszki to w mojej opinii są na niej zdjęcia świetne, ale są też takie, że gdyby zamieścił je w swojej galerii któryś z mniej doświadczonych użytkowników tego forum, to pojechaliby po nim wszyscy znawcy.
    Tu jestem skłonny postawić dolary przeciw orzechom że nie ma na tym świecie fotografa po którego zdjęciach nie "pojechaliby" forumowi znawcy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A ja naprawdę doceniam swoją narzeczoną oraz fakt, że nie upiera się przy oglądaniu tego burdelu na kółkach z roznegliżowanymi dzięwczątkami marzącymi o wielkiej karierze w wielkim mieście i zamiast tego mogłem obejrzeć jak Trabzonspor wygrywa na Giuseppe Meazza z Interem Mediolan. Niemniej w trakcie przerwy przełączyłem kanał i po tym, co widziałem nie widzę powodu dla objeżdżania tego fotografa. Patrząc po portfolio na jego stronie przypuszczam, że jako tako wiąże koniec z końcem. Zaś ocena zdjęć / technik fotografowania na podstawie programu adresowanego do osób, których IQ mniej więcej jest równe ich wadze jest dla mnie małym nieporozumieniem. To trochę tak, jakbyśmy mieli oceniać... bo ja wiem, technikę walki prezentowaną przez Jackie Chana czy inny tego typu wynalazek w filmie kung-fu klasy B.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    Co do strony Tyszki to w mojej opinii są na niej zdjęcia świetne, ale są też takie, że gdyby zamieścił je w swojej galerii któryś z mniej doświadczonych użytkowników tego forum, to pojechaliby po nim wszyscy znawcy.

Dlatego pytałem: czy "mistrzowi" można wybaczyć takie wpadki
    Uważam podobnie jak Kolekcjoner. A ponadto wg mnie opinia forumowych znawców nie jest dobrym wykładnikiem w ocenie uznanych fotografów a nawet początkujących modelek i to na odległość.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    A ja naprawdę doceniam swoją narzeczoną oraz fakt, że nie upiera się przy oglądaniu tego burdelu na kółkach z roznegliżowanymi dzięwczątkami marzącymi o wielkiej karierze w wielkim mieście i zamiast tego mogłem obejrzeć jak Trabzonspor wygrywa na Giuseppe Meazza z Interem Mediolan. Niemniej w trakcie przerwy przełączyłem kanał i po tym, co widziałem nie widzę powodu dla objeżdżania tego fotografa. Patrząc po portfolio na jego stronie przypuszczam, że jako tako wiąże koniec z końcem. Zaś ocena zdjęć / technik fotografowania na podstawie programu adresowanego do osób, których IQ mniej więcej jest równe ich wadze jest dla mnie małym nieporozumieniem. To trochę tak, jakbyśmy mieli oceniać... bo ja wiem, technikę walki prezentowaną przez Jackie Chana czy inny tego typu wynalazek w filmie kung-fu klasy B.
    Jak zwykle wraca ocena programu, który z lubością jest porównywany do filmów kategorii B itd.
    Ale czy ten program emitowany jest na kanale Discovery? Nie! Bo to ma być show, czyli zabawa i emocje. Ma być śmiesznie, a czasem żenująco.
    Mogę sobie oglądać taki program bez specjalnego wysiłku umysłowego i jest to dobra odskocznia np. od pracy. Wielu z krytykujących tu artystów powinno sobie czasem obejrzeć taki program, żeby się uśmiechnąć i odetchnąć od swej twórczej pracy, gdzie nie ma miejsca na show, bo ambitnie wszyscy robimy artystyczne prace i oddajemy się wyłącznie inteligentnym dyskusjom.
    Ostatnio edytowane przez magart ; 15-09-2011 o 12:05 Powód: Automerged Doublepost
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    (...) to ma być show, czyli zabawa i emocje. Ma być śmiesznie, a czasem żenująco.
    Mogę sobie oglądać taki program bez specjalnego wysiłku umysłowego
    Ale ja właśnie to zauważyłem. Dlatego też nie rozumiem, dlaczego na podstawie takiego udawanego show (wszak program nie jest na żywo emitowany) ktokolwiek może krytykować / doceniać warsztat tamtego fotografa. A to, co dla kogo jest odskocznią nie powinno być niczyim problemem. Jeśli ktoś ogląda ten program - mi nic do tego, nie chciałem nikogo urazić, żeby potem nie było. Dla mnie jednak odskocznią jest właśnie fotografia, gdyż nie jestem zawodowcem i na zdjęciach nie zarabiam. Dla kogoś innego taką odskocznią będzie program Top Model. Natomiast doszukiwać się w takich castingach uchybień warsztatowych w sytuacji gdy program adresowany jest wiadomo mniej więcej do kogo, zaś docelowej grupie znany pan z dużym aparatem wystarczy, by zdjęcia były uznane za profesjonalne jest dla mnie nieporozumieniem.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mój poziom zażenowania tym programem już po 2 minutach osiągnął apogeum więc wyłączyłem tv i powróciłem do obrabiania fot. Nie jara mnie oglądanie tak w sumie fajne dziewczyny robią z siebie idiotki i jeszcze te historie rodzinne...

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Właśnie, jak sama nazwa wskazuje, program jest o modelkach, więc nie wiem dlaczego oceniany na forum jest fotograf, i to taki który już dawno został oceniony. Napiszę populistycznie - czy to leczenie się z kompleksów ?
    Mój poziom zażenowania jest o wiele mniejszy niż w trakcie "mam talent" a do tego można zobaczyć rzeczy które mnie interesują no i mogę się dowartościować, że też tak potrafię
    dlatego wciąż oglądam ten program
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

To nie jest program o modelkach. To jest zwykły rozrywkowy TV show..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    To nie jest program o modelkach. To jest zwykły rozrywkowy TV show..
    A mimo wszystko niektóre coś tam osiągnęły modelignowo...

Podsumowanie uczestniczek pierwszej edycji: http://nocoty.pl/galeria.html?gid=13...5&ticaid=5cfca

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Fajny link, dzięki Vitez!

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    niechcemisie obstawiam że za dużo w studio to ty nie pracowałeś.
    Zdziwiłbyś się... ;-) Jak masz 3-4 lampy i jakąś blendę do dyspozycji to jaki problem jest dobrze naświetlić modelkę? Nie rozmawiajmy na poziomie kiedy ktoś pierwszy raz aparat w rękę bierze i wchodzi do studia...
    Jak bierzesz się fotografowanie w studiu to nie zajmuje Ci wiele czasu, aby pojąć jak ustawić lampy, żeby było si.
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Strona 30 z 34 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów